Partners Fondsen Maatschappelijke partners Dierenwelzijns partners Comité van aanbeveling Geen categorie In 't zonnetje Nieuws OOPOEH in de media TV Print Radio Organisatie Team Vrijwilligers Bestuur Raad van Advies Succesverhalen Uitjes voor OOPOEH's Uitjes Eerdere uitjes Vacatures

Hoe vaak past een OOPOEH op?

Dit verschilt: de ene OOPOEH wil een paar keer per week oppassen maar de andere OOPOEH wil alleen incidenteel oppassen. In hun profiel geven OOPOEH’s vaak al aan wat hun wensen zijn maar let op: als zij zeggen dat zij 5 dagen per week beschikbaar zijn betekent dit niet automatisch dat zij ook 5 dagen willen oppassen. OOPOEH’s passen vrijwillig op en ze passen dan ook zo vaak op als zij leuk vinden. Een goede klik met het huisdier en baasje is hierin bepalend waardoor vooraf niet te voorspellen is hoe vaak een OOPOEH uiteindelijk zal oppassen.

Als u echter op zoek bent naar een fulltime (5 dgn per week) oppas bent u bij Stichting OOPOEH niet aan het goede adres:  55-plussers schrijven zich bij Stichting OOPOEH in omdat ze geen eigen hond meer willen/kunnen aanschaffen. Daarom kunnen we over het algemeen wel stellen dat OOPOEH’s niet fulltime op uw hond willen/kunnen passen (dan zouden ze eerder zelf weer een hond aanschaffen). Uitzondering hierop zijn vakantieperiodes, dan passen de OOPOEH’s als zij dat willen uiteraard wel fulltime op.

Wat kost het om mijn hond in te schrijven?

Met uw inschrijfgeld en maandelijkse contributie kunnen wij blijven werken aan ons doel, door nieuwe OOPOEH’s te werven en begeleiden, te bemiddelen tussen baasjes en OOPOEH’s en uitjes te organiseren voor hen. Kijk maar eens naar onze uitjes en  succesverhalen!

  • Als baasje kunt u gratis op de site kijken of er een OOPOEH in uw buurt op zoek is naar een oppashond om gezelschap te houden.
  • Vanaf het moment dat u kennis wilt maken met een OOPOEH dient u lid te worden. Baasjes betalen eenmalig inschrijfkosten van €25 en betalen pas lidmaatschap vanaf een succesvolle kennismaking met een OOPOEH.* Vanaf dat moment rekent Stichting OOPOEH een tarief van €17,50 per maand.
  • U blijft lidmaatschap betalen zolang u gebruik maakt van een OOPOEH. Voor twee honden rekenen we een tarief van €25,- per maand. Dit bedrag wordt middels een automatische machtiging van de opgegeven bankrekening afgeschreven.
  • U betaalt per match, als u twee matches heeft betaalt u dus €35 per maand.
  • Heeft u uw OOPOEH niet meer nodig? Dan kunt u uw lidmaatschap maandelijks opzeggen.

* Een kennismaking met een OOPOEH is succesvol wanneer het baasje een vervolgafspraak met diezelfde OOPOEH maakt.

Kan ik een OOPOEH voor mijn vakantie aanvragen?

Het doel van Stichting OOPOEH is om duurzame sociale contacten te stimuleren, daarom koppelen we een OOPOEH en hond aan elkaar voor een langere periode waarin zij regelmatig (wekelijks, maandelijks of iets minder vaak) contact hebben. Zo kunnen de OOPOEH en de hond een band opbouwen en elkaar echt leren kennen. We bemiddelen dus niet voor vakantie-opvang.

Wel horen we dat als er eenmaal een mooie match is en OOPOEH en oppashond goed aan elkaar gewend zijn dat er dan wordt afgesproken om in de vakantie op te passen. Zorg er dan wel voor dat er een achterwacht is voor als er onverhoopt iets voorvalt en OOPOEH niet (meer) kan oppassen.

Kan een OOPOEH ook bij mij thuis komen oppassen?

Het oppassen vindt in principe altijd bij OOPOEH thuis plaats, tenzij de OOPOEH heeft aangegeven de hond graag thuis op te willen halen voor een wandeling. Het is dus niet mogelijk om een OOPOEH te vinden die bij u thuis komt logeren om op te passen.

Ik ben al gematcht aan een OOPOEH, zou ik nog een tweede OOPOEH kunnen aanvragen?

We willen elke OOPOEH aan een vast huisdier koppelen zodat zij een echte band met elkaar kunnen opbouwen. En natuurlijk ook met jou als baasje. Omdat we in sommige gebieden meer OOPOEH’s dan huisdieren hebben willen we ook deze OOPOEH’s de kans geven om van een huisdier te genieten. Daarom kunnen baasjes die al gematcht zijn aan een OOPOEH bij ons aangeven dat zij graag een tweede OOPOEH erbij zouden willen. Kosten: De totale contributie per maand voor twee OOPOEH’s bedraagt €35,- (obv 1 hond).

Wil jij een tweede OOPOEH aanvragen? Mail ons via info@oopoeh.nl met de naam van de OOPOEH waarvoor jij interesse hebt en de dagen waarop je deze OOPOEH nodig zou hebben.

N.b. Een voorwaarde om een tweede OOPOEH aan te kunnen vragen is dat je al gematcht bent aan een OOPOEH, dat er geen financiele achterstand is en dat er nog genoeg OOPOEH’s beschikbaar zijn in jouw regio.

 

 

Waarom kan ik maar 1 OOPOEH per keer aanvragen?

Als baasje kunt u 1 aanvraag voor een OOPOEH per keer indienen. Zodra uw aanvraag bij ons binnen is gaan we hier zo snel mogelijk mee aan de slag.

 

Meerdere aanvragen tegelijkertijd indienen helpt een baasje niet sneller aan een OOPOEH: als een baasje 3 aanvragen in zou dienen zouden we daar ook drie keer zolang over doen. Netto levert dit niemand winst op en daarbij leert de ervaring dat er dan veel overlap in de aanvragen ontstaat (meerdere aanvragen voor 1 OOPOEH) en we teveel OOPOEH’s aan het lijntje moeten houden omdat het baasje nog tussen verschillende OOPOEH’s twijfelt.

Worden de OOPOEH’s gescreend?

Stichting OOPOEH probeert zoveel mogelijk informatie te verzamelen over de OOPOEH’s wat betreft hun woonsituatie, gezondheid en ervaring met huisdieren. Dit gebeurt middels het inschrijfformulier, telefonisch contact of tijdens inschrijfmiddagen door het land. Stichting OOPOEH bepaalt niet of een OOPOEH geschikt is om op te passen op een hond, uiteindelijk is het aan het baasje en de OOPOEH zelf om te bepalen of er gesproken kan worden van een geschikte match. Stichting OOPOEH komt niet thuis bij de OOPOEH’s dus ook dit is aan het baasje om te bepalen of de woonomgeving van de OOPOEH geschikt is voor de hond om eventueel in te verblijven.

Zijn er hondenrassen die worden uitgesloten van deelname?

Om de OOPOEH’s te beschermen tegen agressief gedrag van hun oppashonden kunnen honden die zijn opgenomen in de lijst ‘Honden met hoog risico op agressief gedrag’ zich niet inschrijven. Deze lijst vind je hier. Ook honden die in het verleden initiatief hebben genomen tot bijten (van mens en/of dier) worden uitgesloten van deelname. 

Ik heb nog geen hond, kan ik me wel alvast inschrijven?

Gaat u uw hond nog aanschaffen maar wilt u wel alvast een OOPOEH ontmoeten? Dat is helaas niet mogelijk. OOPOEH’s willen bij een kennismaking vrijwel altijd de hond ontmoeten om te bepalen of zij hier op zouden willen en kunnen passen. Vooraf kunnen zij hier geen uitspraak over doen. Daarom kunt u zich zonder hond nog niet inschrijven.

Zoals vermeld in artikel 3.12 in de algemene voorwaarden: 

Indien u (nog) niet in het bezit bent van een hond kunt u zich niet inschrijven bij Stichting OOPOEH. Uw profiel zal verwijderd worden en het inschrijfgeld zal (minus €5,- administratiekosten) binnen 5 werkdagen teruggestort worden. 

 

Moet mijn hond zindelijk zijn?

Onze ervaring is dat de meeste OOPOEH's liever op een hondje passen dat zindelijk is. Het is daarom beter om te wachten met je inschrijving bij Stichting OOPOEH totdat jouw pup zindelijk is. Doe je het toch eerder, geef dan duidelijk aan in je profiel dat je nog bezig bent met zindelijkheidstraining en wanneer je verwacht dit af te ronden.

Ik ben gematcht maar mijn OOPOEH past niet meer op. Hoe zet ik het lidmaatschap stop?

Je bent gematcht maar je OOPOEH past niet meer op of je hebt geen oppas meer nodig.

Dan kan je alleen het lidmaatschap opzeggen door na de laatste oppasdag van de OOPOEH een mail te sturen naar info@oopoeh.nl. Vermeld in de mail de reden van het stoppen van de match en of je nog op zoek gaat naar een nieuwe OOPOEH. De opzegging wordt direct verwerkt en de laatste incasso vind aan het begin van de eerstvolgende maand plaats.

Als ik me als baasje inschrijf, weet ik dan zeker dat ik een OOPOEH vind?

Wij kunnen nooit garanderen dat u een geschikte OOPOEH (of oppasdier) via Stichting OOPOEH vindt. Dit ligt namelijk aan een aantal factoren. We noemen er hieronder een paar:

  • De praktische omstandigheden moeten kloppen: zijn er OOPOEH’s (of huisdieren) die in jouw buurt beschikbaar?
  • Is de OOPOEH (of het huisdier) beschikbaar op dezelfde dagen beschikbaar als waar u naar op zoek bent?
  • Belangrijk is natuurlijk of het klikt met de OOPOEH
  • Maar ook of het een geschikte match is (passen de OOPOEH en het huisdier qua behoeften bij elkaar)
  • En of het klikt tussen het baasje en het huisdier

Ons advies is om altijd voordat u zich inschrijft op de site te zoeken of er profielen zijn die u aanspreken.

Kan ik een OOPOEH zoeken voor mijn twee honden?

Je kunt zeker een OOPOEH aanvragen voor twee (of meer) honden, in het profiel van de OOPOEH’s kun je zien of ze openstaan voor meerdere honden. De ervaring leert dat de meeste OOPOEH’s liever op één hond willen passen, houd daar dus rekening mee.