Uitjes voor OOPOEH's

Hieronder vindt u de komende uitjes. Deelnemen is exclusief voor OOPOEH’s. We hopen u (weer) te zien!

5 april | Amsterdam | Workshop EHBO voor honden door tv-dierenarts Piet Hellemans

Een ongeluk zit in een klein hoekje! Thuis, in uw achtertuin, of tijdens een wandeling. Een bijt- of brandwond, verstikking door een vastgeraakt bot, onderkoeling of oververhitting, vergiftiging… Je moet er niet aan denken, maar áls het uw lieve oppashond overkomt, weet u dan wat te doen? 

Tv-dierenarts en onze trouwe ambassadeur Piet Hellemans biedt raad! In deze spoedcursus EHBO voor honden legt Piet u uit wat u wel en niet moet doen in acute medische noodgevallen. 
Deze workshop vindt plaats op een heel bijzondere en toepasselijke locatie: in het pand van de Stichting Centrale Dierenambulance! Na een korte pauze met koffie/thee/frisdrank, een krentenbol en een stuk fruit, worden we hier rondgeleid, van de meldkamer tot in de ambulances. Dit uitje vindt plaats zonder oppashondjes.

Waar: Dierenambulance in Amsterdam Oost / Watergraafsmeer.
Wanneer: Woensdag 5 april van 10.00 tot 12.30 uur. 
Aanmelden: exclusief voor OOPOEH’s, aanmelden uiterlijk 20 maart, via dit formulier.

5 mei | Hilvarenbeek | Ga gezellig mee naar het Animal Event

We nodigen u graag uit voor een gezellige middag op het grootste (huis)dierenfestival van ons land: het Animal Event! Alleen al de bijzondere sfeer van zoveel dieren(liefhebbers) bij elkaar, is de moeite van een bezoekje waard. 
We starten de dag met een kop koffie/thee en iets lekkers op een van de horecapleinen met live entertainment. Vervolgens geven we onze ogen en oren de kost bij de spectaculaire demonstraties in de hondenpiste.

Na het gezamenlijke programma kunt u op eigen houtje de rest van het festival ontdekken. U heeft daarbij ruim de keuze uit vele interactieve workshops, gezellige foodtrucks en meer dan 150 (winkel)kraampjes. 

U bent van harte welkom met of zonder uw oppashondje.

Waar: Op het buitenterrein van Event Centre Beekse Bergen in Hilvarenbeek (Nabij Tilburg).
Wanneer: Vrijdagmiddag 5 mei 2023 (het exacte tijdstip hangt af van het – nu nog onbekende- programma). 
Aanmelden: exclusief voor oopoeh’s aanmelden uiterlijk 2 april, via dit formulier.

9 mei | Den Haag | Rekken en strekken: hondenyoga en wandeling op het strand

Yoga ontspant en yoga met uw eigen oppashondje op het strand al helemaal! Het Zuiderstrand is een prachtige locatie in Den Haag waar u en uw geliefde viervoeter al gauw tot rust komen, en na een mindfulness wandeling en een lesje yoga/meditatie zit u weer helemaal lekker in uw vel. De verbaasde en nieuwsgierige hondjes werken op de lachspieren waardoor het een speelse les wordt en bovenal een les in het loslaten van controle!
De yogales is toegankelijk voor alle niveaus, dus ook als u nog nooit eerder aan yoga heeft gedaan bent u van harte welkom om deel te nemen. U kunt er ook voor kiezen om het alleen bij de strandwandeling te houden. Op dit deel van het strand mogen honden loslopen!

Het strandpaviljoen voorziet ons van een smakelijke lunch, met verse thee en biologische limonades als kers op de taart. Geheel passend bij deze mini-retraite dichtbij huis! Doet u met ons mee? 
U bent van harte welkom met of zonder uw oppashondje.

Waar: Strandpaviljoen De Staat, Zuiderstrand Den Haag.
Wanneer: dinsdag 9 mei van 12.00 tot circa 14.30 uur.
Aanmelden: exclusief voor OOPOEH’s, aanmelden uiterlijk 19 april, via dit formulier.

4 juni | Almere | Workshop hondenkoekjes maken met Maureen du Toit & pannenkoeken eten

Op 4 juni is het weer zover: Nationale Opa- en Omadag! Wij grijpen deze bijzondere feestdag graag aan om u, als lieve OOPOEH van uw oppashond, extra in het zonnetje te zetten! Want wij van Team OOPOEH, alle baasjes en alle oppashondjes zijn het erover eens: u bent goud waard! En uiteraard bent u ook van harte welkom als u (nog) geen oppashondje heeft gevonden. 

Deze feestelijke dag vindt plaats op het bosrijke Stadslandgoed de Kemphaan in Almere, pal tegenover het bavianenverblijf van Stichting AAP. In het pannenkoekenrestaurant volgt u een bakworkshop Hondensnacks onder leiding van Maureen du Toit, tv-persoonlijkheid en auteur van het boek Happy Hond. Na het verorberen van een heerlijke pannenkoek van ‘grootmoeders tafel’, met een ruime keuze uit smakelijk beleg, gaan we aan de wandel. In het nabijgelegen hondenlosloopgebied strekken we allemaal even de benen (3 routes: van 1 uur, ½ uur en korter) en na een laatste kop koffie/thee nemen we afscheid van elkaar.
U bent van harte welkom met of zonder uw oppashondje.

Waar: Pannenkoekenrestaurant de Kemphaan, in Almere 
Wanneer: Zondag 4 juni van 10.30 – 13.00 uur (excl. wandeling).
Aanmelden: exclusief voor OOPOEH’s, aanmelden uiterlijk 17 mei, via dit formulier.