Organisatie

Jeanet Visser

Jeanet Visser is een executive- en burn-out -coach met ruim 18 jaar ervaring in het internationale bedrijfsleven. Jeanet heeft veel ervaring met leiding geven aan teams en was lid van het managementteam bij ACCOR als Human Resource Manager. De laatste 20 jaar is Jeanet zelfstandig ondernemer en heeft een eigen coaching praktijk. Als vrijwilliger heeft Jeanet in het bestuur gezeten van De Prael, werkte als coördinator bij Humanitas en maakt deel uit van een denktank bij Vrouwencentrum Vrouw en Vaart.

Jeanet is al vanaf het begin als bestuurslid aan Stichting OOPOEH verbonden en denkt actief mee over de rol van OOPOEH in de huidige samenleving en markt. Ze kan de angel uit een probleem halen en op een nuchtere manier tot een nieuwe werkvorm overgaan waardoor het zelflerend vermogen van de Stichting OOPOEH naar een hoger niveau wordt getild. De sociale missie van Stichting OOPOEH ligt Jeanet na aan het hart omdat zij ziet dat veel senioren meer gezelschap en beweging kunnen gebruiken. Jeanet: “In een tijd waarin alles lijkt te veranderen is even stilstaan de manier om in beweging te komen (vooral samen met een hond! ).”

Meer informatie over Jeanet Visser op www.vissercoaching.nl

Marjolein Beijderwellen

Marjolein heeft met ruim 30 jaar ervaring in de communicatie/uitgeverswereld veel expertise en kennis om in te zetten voor Stichting OOPOEH. Het bereiken en activeren van senioren en baasjes is voor Stichting OOPOEH een belangrijke taak en hier zet Marjolein zich graag voor in. Zo heeft ze o.a. een belangrijke rol gespeeld in de openluchtexpositie Dierbare Amsterdammers waarbij bekende fotografen oude Amsterdammers (mensen én dieren) in de spotlights zetten. Dankzij alle publiciteit hieromheen heeft Stichting OOPOEH vele nieuwe senioren en baasjes mogen verwelkomen en aan elkaar kunnen matchen.

Marjolein: “Zes jaar geleden vroeg Sofie mij om zitting te nemen in het bestuur van OOPOEH. Ik had nooit kunnen bedenken dat OOPOEH zou uitgroeien tot een waardevolle stichting die goed werk verricht voor ouderen en huisdieren. Ik ben heel trots op Sofie en haar collega’s die OOPOEH tot een groot succes hebben gemaakt!’

Sènami Awunou

Hi, ik ben Sènami Awunou en vanaf het eerste uur betrokken bij Stichting OOPOEH. Toen Sofie Brouwer mij vertelde van haar idee voor stichting OOPOEH vond ik het meteen een gouden vondst. Ik herkende direct de behoefte vanuit mijn eigen omgeving. Wat een gemis was het voor mijn oma toen zij op 96 jarige leeftijd toch echt niet meer aan een nieuwe kat kon beginnen. Het was zo stil in huis geworden en wij zagen haar ook achteruit gaan, want voor een ander zorgen houdt je fit en alert.
Omdat ik zzp’er ben in de culturele sector en bij non-profit organisaties wilde ik mijn kennis graag inzetten bij het helpen opzetten van de Stichting. Wij maakten in 2012 de eerste stappen voornamelijk in onze vrije uren. Maar vanaf de lancering in juni 2012 bleek de behoefte aan OOPOEH zo groot dat we in een stroomversnelling zijn geraakt en nu zelfs landelijk opereren.
Het is hard werken af en toe met bloed, zweet en tranen maar het zijn de mooie en soms ook verdrietige verhalen, prachtige uitjes en dankbare woorden die regelmatig voorbij komen waardoor ik dit werk met liefde doe.
Het is namelijk prachtig om mee te werken aan een Stichting die zoveel ouderen weer blij maakt met het plezier van een huisdier in de buurt. En elke keer als ik ouderen spreek die zo dankbaar zijn dat we bestaan dan ben ik weer erg trots dat het ons nu alweer 7 jaar lang lukt het verschil te maken! Voorheen als algemeen manager en nu ondersteun ik OOPOEH als bestuurslid.