Organisatie

Jeanet Visser – voorzitter

Jeanet is al vanaf het begin als bestuurslid aan Stichting OOPOEH verbonden en denkt onbezoldigd actief mee over de rol van OOPOEH in de huidige samenleving en markt. Ze kan de angel uit een probleem halen en op een nuchtere manier tot een nieuwe werkvorm overgaan waardoor het zelflerend vermogen van de Stichting OOPOEH naar een hoger niveau wordt getild. De sociale missie van Stichting OOPOEH ligt Jeanet na aan het hart omdat zij ziet dat veel senioren meer gezelschap en beweging kunnen gebruiken. Jeanet: “In een tijd waarin alles lijkt te veranderen is even stilstaan de manier om in beweging te komen (vooral samen met een hond! ).”

Jeanet Visser is in het dagelijkse leven een executive- en burn-out -coach met twintig jaar ervaring in het internationale bedrijfsleven. Jeanet heeft veel ervaring met leiding geven aan teams en was lid van het managementteam bij ACCOR als Human Resource Manager. De laatste 20 jaar is Jeanet zelfstandig ondernemer en heeft een eigen coaching praktijk. En tijdelijk werkt Jeanet momenteel bij de GGD Amsterdam. Zie ook www.vissercoaching.nl en https://www.linkedin.com/in/vissercoaching.

Nevenfuncties:
Momenteel is Jeanet bestuurslid bij P.V.A. (platform vliegoverlast Amsterdam ) en bij stichting Wunderdogs (de nieuwe stichting van Sofie Brouwer met als doel om kwetsbare jongeren te empoweren). Daarnaast is zij Lid van de Denktank bij Vrouwencentrum Vrouw en Vaart. 

Sènami Awunou – penningmeester

Hi, ik ben Sènami Awunou en vanaf het eerste uur betrokken bij Stichting OOPOEH. Toen Sofie Brouwer mij vertelde van haar idee voor stichting OOPOEH vond ik het meteen een gouden vondst. Ik herkende direct de behoefte vanuit mijn eigen omgeving. Wat een gemis was het voor mijn oma toen zij op 96 jarige leeftijd toch echt niet meer aan een nieuwe kat kon beginnen. Het was zo stil in huis geworden en wij zagen haar ook achteruit gaan, want voor een ander zorgen houdt je fit en alert.
Omdat ik zzp’er ben in de culturele sector en bij non-profit organisaties wilde ik mijn kennis graag inzetten bij het helpen opzetten van de Stichting. Wij maakten in 2012 de eerste stappen voornamelijk in onze vrije uren. Maar vanaf de lancering in juni 2012 bleek de behoefte aan OOPOEH zo groot dat we in een stroomversnelling zijn geraakt en nu zelfs landelijk opereren.
Het is hard werken af en toe met bloed, zweet en tranen maar het zijn de mooie en soms ook verdrietige verhalen, prachtige uitjes en dankbare woorden die regelmatig voorbij komen waardoor ik dit werk met liefde doe.
Het is namelijk prachtig om mee te werken aan een Stichting die zoveel ouderen weer blij maakt met het plezier van een huisdier in de buurt. En elke keer als ik ouderen spreek die zo dankbaar zijn dat we bestaan dan ben ik weer erg trots dat het ons nu alweer 9 jaar lang lukt het verschil te maken! Voorheen als algemeen manager en nu ondersteun ik OOPOEH als onbezoldigd bestuurslid.

Sènami is zakelijk leider van Theatergezelschap De Gasten 

Nevenfunctie:
Sènami is ook bestuurslid bij Stichting Mokcu.

Ulrike Ziegler – secretaris

Ulrike Ziegler is sinds februari 2020 onbezoldigd bestuurslid van Stichting OOPOEH. Daarvoor steunde ze een aantal jaren op de achtergrond het gedreven team bij administratie, bij het matchen of bij evenementen. Als onderdeel van het bestuur kan ze vooral haar expertise in strategisch en operationeel beleid inbrengen. Met meer dan 15 jaar werkervaring bij internationale reclame bureaus en bedrijven in Frankfurt kwam Ulrike 2006 naar Amsterdam om als Directeur Marketing voor een internet startup aan de slag te gaan. Toen het bedrijf in 2010 werd verkocht kon ze haar wens verwezenlijken om zelfstandig te werken. Gedreven door het gevoel dat ze niet alleen commercieel bezig wilde zijn maar ook iets wilde geven ging ze op zoek naar vrijwilligerswerk waarmee ze oudere mensen of dieren kon helpen. “Ik heb ouderen altijd een warm hart toegedragen, heb veel bewondering voor hun ervaring en overzicht. Mijn grote liefde gaat echter naar dieren, vooral honden. Die beestjes zijn het mooiste wat er is, mijn tekkeltje Pim is mijn beste maatje.” Toen ze een OOPOEH advertentie voor “matchmaker” tegen kwam was dit een schot in de roos. Nog op dezelfde dag belde ze met oprichter Sofie Brouwer en de rest is history

Ulrike werkt als zelfstandige marketing- en communicatiespecialist.
Zie haar Linkedinprofiel.

Nevenfuncties:
Vrijwilliger bij Stichting Stolpersteine.