Organisatie

Melanie Paijmans – voorzitter

Toen ik van Stichting OOPOEH hoorde werd ik direct enthousiast. Vorig jaar heb ik als vrijwilliger geholpen bij het 10-jarig jubileum van Stichting OOPOEH en het was hartverwarmend om te zien hoe alle ouderen, ’baasjes’, vrijwilligers en werknemers zich inzetten voor de organisatie.  

Mijn naam is Melanie Paijmans en woon met mijn gezin in Amsterdam. Als directeur bij PLMA (een internationale huismerkenorganisatie) geloof ik dat ik iets kan toevoegen aan de stichting. Al een tijdje was ik op zoek naar een maatschappelijke uitdaging naast mijn baan. En toen kwam OOPOEH voorbij.   

De combinatie van ouderen en huisdieren en dit in de vorm van oppassen vind ik een schot in de roos. Ik heb zelf twee katten en merk hoe leuk dit is en wat dit met mijn gezin doet. Ik zie om mij heen, al sinds mijn oma, dat huisdieren belangrijk zijn voor mensen. De fysieke en mentale gezondheid verminderen eenzaamheid. Zorgen voor een dier geeft voldoening en structuur. Een win-win situatie voor het huisdier en de oudere.  

Naast het ‘matchen’ van ouderen en dieren organiseert de stichting ook veel uitjes, (online) activiteiten en regelt attenties voor de ouderen en vaak ook samen met de ‘baasjes’. In mijn rol als onbezoldigd bestuurslid wil ik constructief meedenken met de dagelijkse gang van zaken en vooral met de toekomst van de stichting. Ik heb ontzettend veel zin om met iedereen aan de slag te gaan om de Stichting nog mooier te maken.  

Zie haar Linkedinprofiel

Nevenfuncties: geen

Sènami Awunou – penningmeester

Hi, ik ben Sènami Awunou en vanaf het eerste uur betrokken bij Stichting OOPOEH. Toen Sofie Brouwer mij vertelde van haar idee voor stichting OOPOEH vond ik het meteen een gouden vondst. Ik herkende direct de behoefte vanuit mijn eigen omgeving. Wat een gemis was het voor mijn oma toen zij op 96 jarige leeftijd toch echt niet meer aan een nieuwe kat kon beginnen. Het was zo stil in huis geworden en wij zagen haar ook achteruit gaan, want voor een ander zorgen houdt je fit en alert.
Omdat ik zzp’er ben in de culturele sector en bij non-profit organisaties wilde ik mijn kennis graag inzetten bij het helpen opzetten van de Stichting. Wij maakten in 2012 de eerste stappen voornamelijk in onze vrije uren. Maar vanaf de lancering in juni 2012 bleek de behoefte aan OOPOEH zo groot dat we in een stroomversnelling zijn geraakt en nu zelfs landelijk opereren.
Het is hard werken af en toe met bloed, zweet en tranen maar het zijn de mooie en soms ook verdrietige verhalen, prachtige uitjes en dankbare woorden die regelmatig voorbij komen waardoor ik dit werk met liefde doe.
Het is namelijk prachtig om mee te werken aan een Stichting die zoveel ouderen weer blij maakt met het plezier van een huisdier in de buurt. En elke keer als ik ouderen spreek die zo dankbaar zijn dat we bestaan dan ben ik weer erg trots dat het ons nu alweer 9 jaar lang lukt het verschil te maken! Voorheen als algemeen manager en nu ondersteun ik OOPOEH als onbezoldigd bestuurslid.

Sènami is zakelijk leider van Theatergezelschap De Gasten 

Nevenfunctie:
Sènami is ook bestuurslid bij Stichting Mokcu.

Ulrike Ziegler – secretaris

Ulrike Ziegler is sinds februari 2020 onbezoldigd bestuurslid van Stichting OOPOEH. Daarvoor steunde ze een aantal jaren op de achtergrond het gedreven team bij administratie, bij het matchen of bij evenementen. Als onderdeel van het bestuur kan ze vooral haar expertise in strategisch en operationeel beleid inbrengen. Met meer dan 15 jaar werkervaring bij internationale reclame bureaus en bedrijven in Frankfurt kwam Ulrike 2006 naar Amsterdam om als Directeur Marketing voor een internet startup aan de slag te gaan. Toen het bedrijf in 2010 werd verkocht kon ze haar wens verwezenlijken om zelfstandig te werken. Gedreven door het gevoel dat ze niet alleen commercieel bezig wilde zijn maar ook iets wilde geven ging ze op zoek naar vrijwilligerswerk waarmee ze oudere mensen of dieren kon helpen. “Ik heb ouderen altijd een warm hart toegedragen, heb veel bewondering voor hun ervaring en overzicht. Mijn grote liefde gaat echter naar dieren, vooral honden. Die beestjes zijn het mooiste wat er is, mijn tekkeltje Pim is mijn beste maatje.” Toen ze een OOPOEH advertentie voor “matchmaker” tegen kwam was dit een schot in de roos. Nog op dezelfde dag belde ze met oprichter Sofie Brouwer en de rest is history

Ulrike werkt als zelfstandige marketing- en communicatiespecialist.
Zie haar Linkedinprofiel.

Nevenfuncties:
Vrijwilliger bij Stichting Stolpersteine.

 

Nathalie de Zoete – algemeen bestuurslid

Ik ben Nathalie de Zoete en ben begin 2023 toegetreden tot het bestuur. Ik heb met mijn hond Penny een jarenlange match met een lieve OOPOEH in Rotterdam. Vanaf het eerste moment ervoer ik wat een bijzonder en betekenisvol initiatief OOPOEH is. De grote grijns van mijn hond als ik haar vertel waar we naar toe gaan. De ogen van OOPOEH die gaan stralen zodra Penny binnenkomt en zelf vind ik het ook niet verkeerd om de week te beginnen met een bakkie en een gezellig praatje. Daarna laat ik mijn hond met een gerust hart achter. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat er ontzettend veel zorg wordt besteed aan het maken van een goede match en ook het persoonlijke en vriendelijke contact daarna toont hoe betrokken het team is. Ik heb twee jaar vrijwilligerswerk voor stichting OOPOEH in Rotterdam verricht en toen ik gevraagd werd om onbezoldigd bestuurslid te worden hoefde ik niet lang na te denken. Binnen de stichting komen dierenwelzijn, de wens voor een oppashondje en de wens voor een lieve ervaren oppas op gelijkwaardige basis samen. Daar wil ik me -nu als bestuurslid – voor blijven inzetten.

Als freelancer voert Nathalie verschillende opdrachten uit voor sociaal maatschappelijke fondsen.

Zie hier haar Linkedinprofiel

Nevenfuncties:
Als freelancer voert Nathalie verschillende opdrachten uit voor andere fondsen.