Uitjes voor OOPOEH's

Stichting OOPOEH organiseert bijna elke maand een gezellig, educatief en vaak diergerelateerd uitje voor haar OOPOEH’s, zij kunnen hier kosteloos aan deelnemen. Eens per kwartaal wordt de nieuwsbrief met uitnodigingen voor de uitjes verstuurd.

Mocht u een leuk idee hebben voor een uitje in uw regio laat het ons vooral weten op uitjes@oopoeh.nl

Win kaartjes voor het Animal Event op 5-6-7 mei in Hilvarenbeek

Het Animal Event is het grootste dierenevenement van ons land, en vindt dit jaar voor de 14de keer plaats. U kunt er spectaculaire shows en wedstrijden bekijken, deelnemen aan interessante workshops, en lekker eten, drinken en winkelen bij de vele kraampjes. U ontmoet andere dierenliefhebbers, leert veel over verschillende hondenrassen en diersoorten, en het mooiste van alles: uw oppashondje mag mee!  
Verder lezen…

25 april | Film ‘Dog’ in Amsterdam Noord

We trappen dit feestelijke jubileumjaar af met een hilarische en hartverwarmende film. 
‘Dog’ vertelt het verhaal van ex-soldaat Briggs (Channing Tatum) die de taak krijgt om legerhond Lulu naar de begrafenis van haar overleden baasje te brengen. Simpel? Nee! Lulu drijft Briggs namelijk tot het uiterste door haar onhandelbare gedrag tijdens hun reis langs de kust. De twee kunnen elkaar in het begin niet luchten of zien, maar – u raadt het al – gaandeweg groeien ze naar elkaar toe. Ons advies: neem zakdoekjes mee! Verder lezen…

Online fotografiecursus door TV-dierenarts Piet Hellemans en National Geographic fotograaf Jeroen Swolfs

Heeft u een lieve oppashond en maakt u graag mooie foto’s van jullie avonturen samen? Doe dan mee aan deze erg leuke en leerzame online Photoclass: Dogs, gewoon met uw eigen smartphone! Thuis vanaf uw eigen bank geheel gratis te volgen.

Start: dinsdag 12 april – gezamenlijk online – gezamenlijk online
Cursus: online beschikbaar tussen 12 april en 3 mei
Einde: dinsdag 3 mei – gezamenlijk online

Verder lezen…

Interesse in Stichting OOPOEH? Kom erbij! | 7 oktober | Wandel gezellig mee (met koffie en hondjes) in Rotterdam

Bent u 55-plus, woonachtig in Rotterdam en dol op hondjes? Maar wilt u zelf niet (meer) aan een eigen hondje beginnen? Dan is een oppashond wellicht iets voor u! Via Stichting OOPOEH kunt u in contact komen met een hondenbaasje in uw buurt die op zoek is naar een oppas. U past op zo vaak als u wilt. OOPOEH worden is bovendien helemaal vrijblijvend en kosteloos. Zo heeft u wel de gezelligheid van een hond maar niet de continue zorg.  Verder lezen…

Interesse in Stichting OOPOEH? Kom erbij! | 6 oktober | Wandel gezellig mee (met koffie en hondjes) in Den Haag

Bent u 55-plus, woonachtig in Den Haag en dol op hondjes? Maar wilt u zelf niet (meer) aan een eigen hondje beginnen? Dan is een oppashond wellicht iets voor u! Via Stichting OOPOEH kunt u in contact komen met een hondenbaasje in uw buurt die op zoek is naar een oppas. U past op zo vaak als u wilt. OOPOEH worden is bovendien helemaal vrijblijvend en kosteloos. Zo heeft u wel de gezelligheid van een hond maar niet de continue zorg. Verder lezen…

4 oktober | OOPOEH’s spetterende dierendagfeest in het Amsterdamse Bos

We kunnen niet wachten! Op maandag 4 oktober kunnen we voor het eerst in twee jaar weer een échte Dierendag vieren. Dat doen we dan ook op feestelijke wijze: op een bijzondere locatie, met een verzorgde lunch en genoeg activiteiten om bij aan te sluiten. Bent u OOPOEH? U en uw oppashond zijn van harte welkom!

Dierendag vieren we dit jaar bij Kanoverhuur Amsterdamse Bos in Amstelveen. Het programma start om 12:00 en rond 16:30 nemen we weer afscheid. Verder lezen…

Interesse in Stichting OOPOEH? Kom Erbij! | 4 oktober | Wandelen of varen

Bent u 55-plus, woonachtig in Amsterdam of Amstelveen en dol op hondjes? Maar wilt u zelf niet (meer) aan een eigen hondje beginnen? Dan is een oppashond wellicht iets voor u! Via Stichting OOPOEH kunt u in contact komen met een hondenbaasje in uw buurt die op zoek is naar een oppas. U past op zo vaak als u wilt. OOPOEH worden is bovendien helemaal vrijblijvend en kosteloos. Zo heeft u wel de gezelligheid van een hond maar niet de continue zorg. Verder lezen…

Interesse in Stichting OOPOEH? Kom Erbij! | 1 oktober | Kennismakingslunch in Utrecht

Bent u 55-plus, woonachtig in de stad Utrecht en dol op hondjes? Maar wilt u zelf niet (meer) aan een eigen hondje beginnen? Dan is een oppashond wellicht iets voor u! Via Stichting OOPOEH kunt u in contact komen met een hondenbaasje in uw buurt die op zoek is naar een oppas. U past op zo vaak als u wilt. OOPOEH worden is bovendien helemaal vrijblijvend en kosteloos. Zo heeft u wel de gezelligheid van een hond maar niet de continue zorg. Verder lezen…

20 september | Rekken en strekken: Geitenyoga in het Amsterdamse Bos | Amstelveen

Yoga ontspant en yoga op de Geitenboerderij midden in het bos omringd door natuur al helemaal! De Geitenboerderij is een prachtige locatie in het Amsterdamse bos waar je al gauw tot rust komt, en na een lesje yoga en veel knuffelen met geiten zit u weer helemaal lekker in uw vel.

Door de aanraking met de dieren maakt uw lichaam het knuffelhormoon oxytocine aan en dit ontspant het lichaam waardoor je heel anders een yoga houding in gaat. Bovendien werken de nieuwsgierige, eigenwijze geitjes op de lachspieren waardoor het een speelse les wordt en bovenal een les in het loslaten van controle! Een mini-retraite dichtbij huis! Doet u met ons mee? Achteraf drinken we met elkaar nog een kop koffie/thee.

Waar: Geitenboerderij in Amstelveen
Wanneer: Maandag 20 september om 11:00 uur
Aanmelden: Uiterlijk 1 september via 020-7853745

10 & 12 augustus | OOPOEH’s Graffitiworkshop | Rotterdam & Amsterdam

Graffiti! Voor de één een doorn in het oog, voor de ander prachtige kunst. Heeft u er altijd al van gedroomd om met een aantal spuitbussen in de hand een Graffiti-kunstwerk te maken? Stichting OOPOEH biedt u nu die kans! Niet op een metro-stel of een krakerswoning zoals de New Yorkers doen, maar wel op straat, op een (legale) buitenmuur. U zult de sfeer van de echte Graffiti-scene ervaren.

Graffiti-artiest Arend Maatkamp van Studio Graffiti leert u in anderhalf uur de fijne kneepjes van het vak. Laat de kunstenaar in u naar boven komen en maak samen met de andere groepsleden een groot hondenkunstwerk. Vereeuwig uw eigen lieverd op het betonnen doek! U zult trots zijn op het resultaat. 
We bieden de workshop 2x aan: in Amsterdam en in Rotterdam. Beide workshops starten met een gedegen uitleg onder het genot van een kopje koffie/thee op het terras van een nabijgelegen horeca-locatie. Voor spuitbussen en een overall wordt gezorgd.

Waar: Schuttersveld, Rotterdam Crooswijk, en Flevoparkweg, Amsterdam Oost
Wanneer: Dinsdag 10 augustus (Rotterdam) en donderdag 12 augustus (Amsterdam), van 14:00 tot circa 16:00 uur
Aanmelden: uiterlijk 26 juli, via 020-7853745

30 juli | Pop-up leesclub met Marjan Berk | Amsterdam

Liefhebbers van lezen opgelet! OOPOEH organiseert een pop-up leesclub! 
Vanwege het overweldigende succes van de online versie hebben we besloten dit nog een keer te doen, maar dan in het echt. Dus, viel u vorige keer buiten de boot, grijp dan nu uw tweede kans!

Tijdens deze pop-up leesclub gaan we samen in gesprek over het toepasselijke boek ‘Ik neem toch een hond’ van niemand minder dan Marjan Berk. Schuif gezellig aan en ervaar hoe leuk het is! Deze laagdrempelige OOPOEH-leesclub is er voor alle soorten lezers: de boekenwurmen en de mensen die minder vaak lezen. Als kers op de taart gaan we na de boekbespreking live in gesprek met Marjan Berk zelf!

In het kort
‘Ik neem toch een hond’ gaat over de oudere vrouw Lena Steketee. Haar teckel Karel is onlangs, op 17-jarige leeftijd, overleden. Ze mist hem. Zijn mand met speeltjes erin staat nog steeds bij de kachel. Kiest Lena voor een nieuwe hond? Of gaat ze, net als u, voor een oppashond? 

Om optimaal deel te kunnen nemen aan het gesprek, is het een voorwaarde dat u het boek gelezen heeft. Na aanmelding sturen wij u het boek en discussievragen per post toe. 

Waar: Buurtboerderij ‘Ons Genoegen’, Amsterdam Westerpark
Wanneer: Vrijdag 30 juli van 13:00 tot 15:30 uur
Aanmelden: uiterlijk 7 juli, via 020-7853745

8 juli | Praktijkwandeling met hondencoach Jeroen Oomen | Den Haag

Lekker met uw oppashond op pad en een eind(je) gaan wandelen met z’n tweetjes. Naast een goede conditie en een frisse neus voor jullie allebei, kan het nog meer opleveren. Door bepaalde activiteiten tijdens jullie wandelingen toe te passen, zullen jullie het nog leuker hebben samen, waardoor uw band versterkt. Daarnaast komen afwisseling en uitdaging een hondenleven ten goede; het houdt uw oppashond fit en het voorkomt verveling.

Tijdens deze praktijkwandeling over het prachtige eeuwenoude landgoed Meer en Bos reikt onze ambassadeur en hondencoach Jeroen Oomen u tips en ideeën voor activiteiten aan. Deze wandeling is zowel met als zonder oppashond te maken.
Voordat we starten, drinken we een kopje koffie/thee op het schaduwrijke terras van Taverne Meer en Bosch. De oppashondjes worden getrakteerd op speciale hondenijsjes.

Waar: Park Meer en Bos, Den Haag
Wanneer: Donderdag 8 juli van 12:00 tot 14:00 uur.
Aanmelden: graag zo snel mogelijk en uiterlijk 23 juni via 020-7853745.

9 september | Heel Nederland in 3 uur: Ga mee naar Madurodam | Den Haag

Heeft u het gemist om uitstapjes te maken in Nederland? Ga dan met ons mee naar Madurodam, daar doet u in een paar uur de grachten van Amsterdam, de Kaasmarkt in Alkmaar, de Utrechtse Dom en de Rotterdamse haven aan. We nodigen u uit om heel Nederland met ons te gaan bekijken. We beginnen met een kop koffie of thee en zullen dan aan onze miniatuurreis beginnen. 

Niet alleen zult u veel van Nederland zien, ook is er een nieuwe attractie in dit Haagse park: Nieuw Amsterdam. Stap aan boord van het schip De Vergulde Bever en vaar virtueel van Amsterdam naar Nieuw Amsterdam, de stad die vandaag de dag New York heet. Tijdens deze ‘reis’ ontdekt u welke Nederlandse sporen tot op de dag van vandaag zichtbaar zijn in New York.

Waar: Madurodam, Den Haag
Wanneer: Donderdag 9 september, 10:30 tot ca. 13:30 uur 
Aanmelden: Uiterlijk 1 september via 020-7853745

15 juni | online| Lezing mens-dier-relaties

Stichting OOPOEH zet zich in voor een leuker leven voor honden én OOPOEH’s. Onze laatste impactmeting laat zien dat het passen op een hond u inderdaad veel brengt. Uw fysieke beweging neemt toe, u ervaart meer sociaal contact, én uw mentale gezondheid verbetert. En de hond…, die wordt er minstens zo blij van! Dat zowel mens en dier gelukkig van elkaar worden, ervaren wij zelf. U, de hondenbaasjes, en wij van Team OOPOEH. Maar hoe zit dat nu precies?

Tijdens deze lezing geeft de Aeres Hogeschool Dronten u een wetenschappelijk inzicht in de relatie, band en interactie tussen mens en dier – en honden in het bijzonder. Wat zijn de effecten van mens-dier-interacties op het welbevinden van mens, en dier, nou eigenlijk precies? Wat is er zo bijzonder aan honden, in vergelijking met andere dieren? En heeft u zich weleens afgevraagd hoe de hond als gezelschapsdier is ontstaan? Of wat een dier voor een mens kan voelen? Op al deze, en meer, vragen krijgt u antwoord tijdens deze lezing.

Waar: Online via het programma Zoom
Wanneer: Dinsdag 15 juni van 19:00 uur tot 20:30 uur 
Aanmelden: uiterlijk 1 juni via dit formulier.

20 mei | online| Workshop spelen met uw oppashond: hersenwerk door Jeroen Oomen

Spelen met uw oppashond is niet alleen heel erg leuk, het heeft nog vele andere voordelen! Naast dat samen spelen jullie onderlinge band versterkt, heeft uw geliefde viervoeter er ook serieus baat bij; op sociaal, lichamelijk en mentaal vlak. Onze ambassadeur en hondencoach Jeroen Oomen start deze workshop met het uit de doeken doen van al deze goede kanten van spel. En zoals een echte hondencoach betaamt reikt Jeroen u praktische tips en ideeën voor spelletjes aan. Tijdens de workshop zal de focus liggen op hersenwerk, ook wel denkwerk genoemd, dat (ook) binnenshuis en/of in de tuin uitgevoerd kan worden. Honden zijn intelligente dieren en hebben het daarom echt nodig om – naast fysieke beweging – ook na te moeten denken, zich te concentreren en te ruiken! 

Hersenwerk vraagt fysiek niet veel van de hond noch van de OOPOEH. Deze workshop is daarom (ook) uitermate geschikt voor OOPOEH’s en oppashondjes die, al dan niet tijdelijk, niet zo fit (meer) zijn en/of slecht ter been. 

Waar: Online via het programma Zoom
Wanneer: Donderdag 20 mei van 13:00 tot 14:30 uur.
Aanmelden: uiterlijk 4 mei, via dit formulier