Uitjes voor OOPOEH's

Stichting OOPOEH organiseert bijna elke maand een gezellig, educatief en vaak diergerelateerd uitje voor haar OOPOEH’s, zij kunnen hier kosteloos aan deelnemen. Eens per kwartaal wordt de nieuwsbrief met uitnodigingen voor de uitjes verstuurd.

Mocht u een leuk idee hebben voor een uitje in uw regio laat het ons vooral weten op uitjes@oopoeh.nl

Haring eten en rondje reuzenrad in Scheveningen

Wat is er op een zomerse dag lekkerder dan met je voeten in het zand naar de zee turen? We nodigen u graag uit voor een zomers uitje naar de populaire badplaats Scheveningen. Daar eten we gezellig een harinkje aan het strand en de echte durfals worden uitgenodigd voor een ritje in het grote reuzenrad op de pier, waarvandaan je een adembenemend uitzicht hebt over de stad Den Haag en de Noordzee. Lekker beneden van het uitzicht genieten met een kopje koffie of een wandelingetje maken kan natuurlijk ook.

Waar: Scheveningen (we verzamelen op Den Haag CS)
Wanneer: vrijdag 28 juni van 14:00 tot 16:00 uur
Aanmelden: via uitjes@oopoeh.nl of bel 020-7853745

Op bezoek bij de familie Bofkont

Dafne Westerhof redt dieren uit de bio-industrie en voert actie voor een diervriendelijker bestaan. Ze is de drijvende kracht achter ‘Het Beloofde Varkensland’: een boerderij, waar varkens, kippen en koeien uit de bio-industrie worden opgevangen en verzorgd. Zij vormen samen de Familie Bofkont. Het terrein is opgezet als educatieboerderij met een vrolijke beestenboel onder de rook van Amsterdam. We worden rondgeleid door dit dierenparadijs en nemen een kijkje in een heuse varkensmassagesalon. Het belooft een heel bijzonder uitje te worden dat ons door De Familie Bofkont wordt aangeboden. Gaat u met ons mee? Vergeet uw kaplaarzen niet!

Waar: Familie Bofkont in Amstelveen
Wanneer: donderdag 25 juli van 14:00 tot 16:00 uur
Let op: vanwege de hitte op 25 juli is dit uitje verplaatst naar 25 augustus. Alle deelnemers hebben hierover bericht gekregen. 
Aanmelden: mail naar uitjes@oopoeh.nl of bel 020-785 3745

Ga mee terug in de tijd in het Spoorwegmuseum

Gaat u met ons mee naar het Spoorwegmuseum? In dit museum ontdekt u het verhaal van ruim 175 jaar spoorwegen en treft u allerlei historische treinmodellen aan. Bij binnenkomst in het museum stapt u al gelijk anderhalve eeuw terug in de tijd. Het museum (gevestigd in het oude Maliebaanstation) is vanaf station Utrecht met een speciale trein te bereiken. In het stoomtheater nemen acteurs u mee door de magische wereld van de Oriënt Express, de luxe trein die rond 1900 vanuit Parijs via verschillende Europese steden naar Constantinopel reisde met allerlei flamboyante types en ongekende luxe. Vooraf drinken we samen een kopje koffie.

Waar: Spoorwegmuseum, Maliebaanstation in Utrecht
Wanneer: De datum van dit uitje is gewijzigd en vindt plaats op dinsdag 2 april (oude datum 19 maart), we verzamelen op Utrecht Station om 10:20 uur. U kunt ook rechtstreeks naar het museum komen. 
Aanmelden: mail naar uitjes@oopoeh.nl of bel 020-785 37 45

Ontdek Amsterdam vanuit de Noord-Zuidlijn

Het centrum van Amsterdam heeft ruim 15 jaar op de schop gelegen door de aanleg van de metro die Amsterdam Noord verbindt met het Zuidelijke deel van stad. De aanleg van deze nieuwe lijn 52 was een ongelofelijke technische onderneming. Na jarenlange boor- en bouwwerkzaamheden onder de oude binnenstad is de metrolijn nu officieel geopend en wij nemen u graag mee in deze beroemde metro. Onderweg bekijken we de verschillende haltes en uiteraard komen we regelmatig even boven de grond voor een kopje koffie of iets anders lekkers. We hopen u te mogen verwelkomen!

Waar: Ons startpunt is metrohalte Amsterdam Centraal
Wanneer: donderdag 11 april van 11:00 tot ca. 13:00 uur
Aanmelden: mail naar uitjes@oopoeh.nl of bel 020-785 37 45

Tentoonstelling ‘Dieren van Oranje’ in Paleis Het Loo

Dieren hebben in het leven van de Oranjes altijd een belangrijke rol gespeeld. In de stallen van Paleis het Loo is er speciaal een kleine tentoonstelling gewijd aan de bijzondere band tussen de Oranjes en hun dieren. Ook maken we de ‘Oranje-wandeling’ door de prachtige barokke tuinen bij het paleis, die in mei mooi in bloei staan. De wandeling leidt ons langs de veldvijvers met het Badpaviljoen, Theepaviljoen en de koninklijke Botenhuizen. Gaat u met ons mee? Vooraf drinken we met elkaar een kop koffie.

Waar: Paleis Het Loo in Apeldoorn
Wanneer: donderdag 6 juni van 11:00 tot ca. 13:00 uur (let op: de oorspronkelijk datum van dit uitje was 28 mei, vanwege een grote ov-staking hebben we het uitje moeten verplaatsen)
Aanmelden: mail naar uitjes @oopoeh.nl of bel 020-785 37 45

Workshop EHBO speciaal voor honden

U weet waarschijnlijk hoe u een pleister plakt en een verbandje aanlegt. Maar weet u ook hoe u een hond eerste hulp kunt verlenen? Natuurlijk hoopt u dat dit nooit voorkomt, maar als het gebeurt is het fijn om te weten wat u moet doen. Tynke de Winkel van de Martin Gaus Academie leert u tijdens deze EHBO workshop hoe te handelen bij de meest voorkomende ongelukken bij honden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan wat te doen als de hond oververhit is, iets verkeerds heeft gegeten of in iets scherps heeft gestaan.

Waar: Het kantoor van Stichting OOPOEH in Amsterdam
Wanneer: dinsdag 4 juni van 10:30 tot ca. 12:30 uur
Aanmelden: stuurt u uiterlijk 20 mei een e-mail naar uitjes@oopoeh.nl of bel 020-7853745

OOPOEH’s Appeltaartconcert

Stichting OOPOEH heeft dit jaar weer met succes honderden OOPOEH’s, baasjes en honden bij elkaar gebracht. Reden voor een feestje! Daarom organiseren we op donderdag 13 december in samenwerking met Gemeente Utrecht en de Stichting Appeltaartconcerten een prachtig kerstconcert. In de sfeervolle Hertzzaal van Tivoli Utrecht kunt u op laagdrempelige wijze genieten van licht klassieke muziek.  Verder lezen…

Hillywood Tour door Hilversumse studio’s

De Hillywood Tour opent deuren van het Hilversumse Media Park die normaal gesproken gesloten blijven. Een gids neemt ons in de Hillywood-trein mee voor een unieke rondleiding door de decors en het rekwisietendepot van bekende studio’s. Neem plaats op de echte Voice of Holland-stoelen van Nick en Simon of achter de desk van RTL Boulevard! En wie weet spotten we BN’ers ‘in het wild’. Vooraf drinken we gezamenlijk koffie. Let op: er wordt bij dit uitje veel gelopen.

Waar: Mediapark Hilversum
Wanneer: dinsdag 20 november van 10:15 tot ca. 12:00 uur
Aanmelden: stuur voor 10 november een e-mail naar uitjes@oopoeh.nl of bel 020-7853745

Bisocoopfilm ‘De Wilde Stad’ in Den Haag

Gaat u met ons mee naar de film? De populaire documentaire ‘De Wilde Stad’ (van de makers van de Nieuwe Wildernis) laat ons zien hoeveel diersoorten er in onze hoofdstad leven. Wist u dat het in de grote stad wemelt van de wilde dieren die zich hebben aangepast aan het grotestadsleven? Een film over de onbekende natuur in Amsterdam, gezien door de ogen van de kat Abatutu. We gaan het op het grote scherm van dichtbij bekijken! Vooraf drinken we gezamenlijk een kopje koffie met iets lekkers.

Waar: Pathé Buitenhof in Den Haag
Wanneer: dinsdag 16 oktober van 13:00 uur tot 15:15 uur
Aanmelden: stuur voor 1 oktober een e-mail naar uitjes@oopoeh.nl of bel 020-7853645

Workshop Kattengedrag in Apeldoorn

Bent u naast hondenliefhebber ook dol op katten? En vraagt u zich vaak af wat er in uw kat omgaat? Kattengedragsdeskundige Sonja van Leeuwen kan u dat allemaal uitleggen! Speciaal voor ons geeft ze een workshop Kattengedrag. Ze geeft u daarbij ook handige tips voor de omgang tussen uw kat en uw (toekomstige) oppashond. Bent u erbij?

Waar: Katten Academie in de buurt van Apeldoorn
Wanneer: donderdag 1 november van 15:00 tot 17:00 uur
Aanmelden: stuur voor 16 oktober via uitjes@oopoeh.nl of bel 020-7853745