Uitjes voor OOPOEH's

Stichting OOPOEH organiseert bijna elke maand een gezellig, educatief en vaak diergerelateerd uitje voor haar OOPOEH’s, zij kunnen hier kosteloos aan deelnemen. Eens per kwartaal wordt de nieuwsbrief met uitnodigingen voor de uitjes verstuurd.

Mocht u een leuk idee hebben voor een uitje in uw regio laat het ons vooral weten op uitjes@oopoeh.nl

‘Hachi: A Dog’s Story’ op OOPOEH’s Valentijn Filmavond

Het is koud en guur buiten èn a.s. zondag is het Valentijnsdag. Genoeg reden dus om lekker samen naar een liefdevolle hondenfilm te kijken. Op veler verzoek hebben wij speciaal voor u de film Hachi: a dog’s love story voor u beschikbaar gesteld. Op zondag 14 februari om 19:30 uur kunt u samen met ons en andere OOPOEH’s de film samen vanuit uw eigen huis kijken. Voorafgaand aan de film sturen wij u een code voor Pathé Thuis, waarmee u de film gratis kunt bekijken. Ook voegen wij u toe aan onze OOPOEH filmappgroep, zodat we de film kunnen voor of nabespreken. Zo kijkt niemand de film alleen! Uiteraard staan wij klaar om u te helpen met technische vragen. 

Waar: Vanuit uw huiskamer
Wanneer: Zondag 14 februari vanaf 19:30
Aanmelden: graag zo snel mogelijk via uitjes@oopoeh.nl of bel 020-7853745

Geslaagd online OOPOEH-kerstfeest

We kijken terug op een heel gezellig online kerstfeest. Uiteraard hadden we alle OOPOEH’s liever uitgenodigd op een mooi versierde locatie maar ondanks de maatregelen was er erg veel animo en de gezelligheid online als vanouds!

Na een mooi woord van onze directeur Ellen vertelde Hans van Willigenburg ons een speciaal voor alle OOPOEH’s geschreven kerstverhaal. Geschreven door Sander Kollaard, die dit jaar met zijn boek ‘Uit het leven van een hond’ de Libris Literatuurprijs won. Bekijk en beluister het hier: Verder lezen…

Speciaal voor u: OOPOEH’s Online Dierendag #KomErbij

Aankomende zondag, 4 oktober en dus Dierendag viert stichting OOPOEH een feestje ONLINE! U zult zien: ook via internet maken we er een hele gezellige middag van. Vindt u het leuk om erbij te zijn? U bent welkom! #KomErbij 

Om 14:30 uur is De online inloop. Om 15:00 uur start de Bingo! Om 16:00 uur is er een live ‘Vraag maak Raak’ uurtje met tv-dierenarts Piet Hellemans waar u van alles over honden zult leren. Heeft u alvast een vraag voor Piet? Mail naar uitjes@oopoeh.nl!

Verder lezen…

CatVideoFest

Liefhebbers van dierenfilmpjes, en kattenfilmpjes in het bijzonder, kunnen hun hart ophalen tijdens het CatVideoFest 2020. Elk jaar spitten de makers van CatVideoFest ontelbare uren aan unieke ingezonden filmpjes, animaties, muziekvideo’s en de klassieke internetfilmpjes door. Het resultaat: een compilatie van de àllerleukste kattenfilmpjes. Op Wereld Kattendag, 8 augustus, komt deze kattensensatie voor het tweede jaar op rij ook weer naar Nederland. Wij nodigen u graag uit om die dag 71 minuten lang in gezamenlijke sfeer te genieten van de meest gekke en hilarische filmpjes. Leuk feitje: we hebben de héle zaal voor onszelf. Het filmhuis hanteert strenge hygienemaatregelen en u ontvangt bovendien een mondkapje bij aanvang. Na het evenement drinken we met elkaar een kop koffie of thee. 

Waar: De Filmhallen Amsterdam, Amsterdam Oud-West
Wanneer: zaterdag 8 augustus van 12:30 tot 14:45 uur
Aanmelden: graag zo snel mogelijk via uitjes@oopoeh.nl of bel 020-7853745

Op kraambezoek in Ouwehands Dierenpark

Wu Wen en Xing Ya hebben op 1 mei 2020 een prachtig jong op de wereld gezet. Het reuzenpandagezin was dit voorjaar wekenlang in het nieuws omdat het nog maar afwachten was of het kleine hummeltje het wel zou halen. Gelukkig maken de drie panda’s het hartstikke goed. Huisdierverzekeraar Reaal Dier & Zorg heeft de verzekeringen rondom de komst van papa en mama uit China in 2017 op zich genomen en biedt ons nu de kans om gezamenlijk een exclusief kijkje te nemen bij het kraambed van moeder en kind. Natuurlijk brengen we andere dieren in het park ook een bezoekje en sluiten we de middag af op een terrasje in de zon.

Waar: Ouwehands Dierenpark Rhenen
Wanneer: donderdag 20 augustus van 13:00 tot circa 15:30 uur
Aanmelden: uiterlijk 7 augustus via uitjes@oopoeh.nl of bel 020-7853745

Midgetgolf in een prachtige omgeving

De dwergvariant van het grote golfen staat garant voor een plezierige en gezellige ochtend. Verscholen in de mooie oude bossen van de Lage Vuursche, tussen Utrecht, Hilversum en Amersfoort in, bevinden zich de prachtige Midgetgolftuinen, bekend als de mooiste van Nederland. Spelen op de Grasbaan doet u vermoeden dat u het ‘echte’ golf aan het beoefenen bent. Het gras is er net zo kort als op de green bij de ’echte’ variant. We dagen u uit om het parcours van 18 holes in zo min mogelijk slagen af te leggen. Voor de winnaar is er een leuke prijs. Uiteraard zorgen wij voor iets lekkers!

Waar: Midgetgolftuinen Lage Vuursche
Wanneer: donderdag 10 september van 10:00 tot circa 12:30 uur 
Aanmelden: uiterlijk 26 augustus via uitjes@oopoeh.nl of bel 020-7853745

Workshop hondenspeeltje maken van fleece / geannuleerd

In deze knutselworkshop maakt u zelf een fleece speeltje voor uw oppashond. Fleece is lekker zacht en toch heel sterk, makkelijk uitwasbaar en het ziet er ook nog eens leuk uit. Omdat het zacht is voor de hondenbek en niet snijdt in uw handen is het erg leuk speelgoed om trekspelletjes mee te doen. Ook is het zeer geschikt voor snuffel- en zoekspelletjes waar uw oppashond zijn of haar neus voor gebruikt. Deze mentale inspanning is niet alleen leuk, maar maakt uw viervoeter ook lekker moe. Tijdens deze workshop kiest u zelf wat u gaat maken: een snuffelmat, bal of touw (met of zonder knoop, lus, bijtring, of tennisbal). Wij zorgen voor de benodigde materialen, instructie, koffie/thee en een dosis koekjes. 

Waar: Amsterdam Noord (exacte locatie n.t.b)
Wanneer: dinsdag 27 oktober van 10:30 – 12:30 uur
Aanmelden: uiterlijk 5 oktober via uitjes@oopoeh.nl of bel 020-785374

dit uitje is i.v.m. de huidige corona-maatregelen geannuleerd

Workshop ontspanningsmassage voor honden / geannuleerd

Een hondenmassage biedt naast ontspanning van de spieren nog andere voordelen: de spijsvertering, de bloedsomloop en het zenuwstelsel worden verbeterd. Eventuele pijn wordt verlicht. Eigenaar van KynoFlow en Hondenmassage Therapeut Yvette Behrtel reist speciaal voor ons af naar Amsterdam. Aan de hand van praktijkoefeningen en theorie leert Yvette u in mum van tijd hoe u uw oppashond een ontspanningsmassage geeft. Deze 1,5 uur durende workshop biedt voor hond en OOPOEH een heel ontspannen uitje én zal jullie band verder versterken. De workshop is zowel met als zonder oppashond te volgen. Inclusief versnaperingen en een hand-out zodat u thuis nog eens rustig alles na kan lezen.

Waar: hofje Stichting OOPOEH, Keizersgracht 344, Amsterdam Centrum
Wanneer: dinsdag 17 november
Groep 1: van 12:30 uur tot 15:15 uur
Groep 2: van 14:45 uur tot 17:15 uur
Aanmelden: uiterlijk 1 november via uitjes@oopoeh.nl of bel 020-7853745

dit uitje is i.v.m. de huidige corona-maatregelen geannuleerd

Minicursus hondenfotografie met je smartphone | start 20 juli

Heeft u een lieve oppashond en maakt u graag mooie foto’s van jullie avonturen samen? Doe dan mee aan de online minicursus hondenfotografie, gewoon met uw eigen smartphone! Thuis vanaf uw eigen bank geheel gratis te volgen.

Saskia Weijman, dé smartphone-hondenfotograaf van Nederland, stelt deze bijzondere cursus gratis beschikbaar. Zij leert u snel de leukste en mooiste foto’s van uw oppashond te maken. Zodat u blijvende herinneringen heeft aan uw allerliefste maatje. En dat heel eenvoudig met uw smartphone; de camera die u altijd bij de hand heeft. Zo legt u vast hoe lief / grappig / ondeugend uw oppashond altijd naar u kijkt. Verder lezen…

OOPOEH’s Movie Night: 18 juni ‘Kedi’

Heeft u genoten van De Wilde Stad tijdens de vorige online filmavond? Of heeft u hem gemist maar houdt u wel van films? Dan hebben wij goed nieuws! U kunt weer gaan genieten van een prachtige (gratis) film met dieren in de hoofdrol. Kijkt u gezellig mee? Op donderdag 18 juni organiseren we weer een filmavond voor alle OOPOEH’s. Thuis, vanaf uw eigen bank dus helemaal coronaproof maar toch met elkaar!   Verder lezen…