Uitjes voor OOPOEH's

Stichting OOPOEH organiseert bijna elke maand een gezellig, educatief en vaak diergerelateerd uitje voor haar OOPOEH’s, zij kunnen hier kosteloos aan deelnemen. Eens per kwartaal wordt de nieuwsbrief met uitnodigingen voor de uitjes verstuurd.

Mocht u een leuk idee hebben voor een uitje in uw regio laat het ons vooral weten op uitjes@oopoeh.nl

Op kraambezoek in Ouwehands Dierenpark

Wu Wen en Xing Ya hebben op 1 mei 2020 een prachtig jong op de wereld gezet. Het reuzenpandagezin was dit voorjaar wekenlang in het nieuws omdat het nog maar afwachten was of het kleine hummeltje het wel zou halen. Gelukkig maken de drie panda’s het hartstikke goed. Huisdierverzekeraar Reaal Dier & Zorg heeft de verzekeringen rondom de komst van papa en mama uit China in 2017 op zich genomen en biedt ons nu de kans om gezamenlijk een exclusief kijkje te nemen bij het kraambed van moeder en kind. Natuurlijk brengen we andere dieren in het park ook een bezoekje en sluiten we de middag af op een terrasje in de zon.

Waar: Ouwehands Dierenpark Rhenen
Wanneer: donderdag 20 augustus van 13:00 tot circa 15:30 uur
Aanmelden: uiterlijk 7 augustus via uitjes@oopoeh.nl of bel 020-7853745

Midgetgolf in een prachtige omgeving

De dwergvariant van het grote golfen staat garant voor een plezierige en gezellige ochtend. Verscholen in de mooie oude bossen van de Lage Vuursche, tussen Utrecht, Hilversum en Amersfoort in, bevinden zich de prachtige Midgetgolftuinen, bekend als de mooiste van Nederland. Spelen op de Grasbaan doet u vermoeden dat u het ‘echte’ golf aan het beoefenen bent. Het gras is er net zo kort als op de green bij de ’echte’ variant. We dagen u uit om het parcours van 18 holes in zo min mogelijk slagen af te leggen. Voor de winnaar is er een leuke prijs. Uiteraard zorgen wij voor iets lekkers!

Waar: Midgetgolftuinen Lage Vuursche
Wanneer: donderdag 10 september van 10:00 tot circa 12:30 uur 
Aanmelden: uiterlijk 26 augustus via uitjes@oopoeh.nl of bel 020-7853745

Minicursus hondenfotografie met je smartphone | start 20 juli

Heeft u een lieve oppashond en maakt u graag mooie foto’s van jullie avonturen samen? Doe dan mee aan de online minicursus hondenfotografie, gewoon met uw eigen smartphone! Thuis vanaf uw eigen bank geheel gratis te volgen.

Saskia Weijman, dé smartphone-hondenfotograaf van Nederland, stelt deze bijzondere cursus gratis beschikbaar. Zij leert u snel de leukste en mooiste foto’s van uw oppashond te maken. Zodat u blijvende herinneringen heeft aan uw allerliefste maatje. En dat heel eenvoudig met uw smartphone; de camera die u altijd bij de hand heeft. Zo legt u vast hoe lief / grappig / ondeugend uw oppashond altijd naar u kijkt. Verder lezen…

Jeroen Oomen geeft interactieve workshops èn pup-quiz voor alle OOPOEH’s

Na een succesvolle online filmavond hebben we helemaal de smaak te pakken voor de volgende online uitjes! Speciaal voor alle OOPOEH’s geeft Hondencoach Jeroen Oomen 2 online workshops die worden afgerond met een hele gezellige (online) pup-quiz.

In deze workshops leert u van alles over hondengedrag, training en leerprocessen van honden. En: online kunt u ook vragen stellen aan Jeroen. Het wordt leuk, gezellig èn interessant voor alle hondenliefhebbers! Verder lezen…

OOPOEH’s Movie Night: 30 april ‘De Wilde Stad’

Speciaal voor alle OOPOEH’s hebben de makers van de bioscoophit ‘De Wilde Stad’ de film 2 weken beschikbaar gesteld. En deze is voor u t/m 1 mei eenvoudig online te bekijken op een moment dat het u uitkomt. Maar, gezelliger is het natuurlijk om samen te kijken op onze filmavond op donderdag 30 april! We starten de film dan op hetzelfde moment (19:30 uur) en kunnen via what’sapp met elkaar contact houden. Verder lezen…

Jeroen Oomen heeft voor alle OOPOEH’s iets leuks in petto

We zitten allemaal in hetzelfde schuitje, thuis… En de OOPOEH-uitjes kunnen helaas voorlopig niet doorgaan. Maar onze lieve en bevlogen ambassadeur Jeroen Oomen de hondencoach gaat ons er doorheen helpen en deelt speciaal voor alle OOPOEH’s de komende tijd leuke en interessante online activiteiten!

 

Houd onze Facebookpagina in de gaten!

Film Superpower Dogs in Omniversum Den Haag

De film Superpower Dogs is het ware verhaal van zes superhelden op vier poten. Zoals Henry die mensen redt onder lawines, Reef de badmeester bij de Italiaanse kustwacht en surflegende Ricochet die mensen helpt met ptss. Tijdens een reis over de wereld ontmoeten we deze helden van honden en ervaren we de bijzondere band van de dieren met hun baasjes. Het omniversum biedt een spectaculaire filmervaring: in deze koepel-bioscoop maak je echt onderdeel uit van de film. Na de film drinken we met elkaar een kop koffie of thee.

Waar: Omniversum Den Haag
Wanneer: dinsdag 25 februari van 13:30 tot 15:30 uur
Aanmelden: stuurt u uiterlijk 20 februari een e-mail naar uitjes@oopoeh.nl of bel 020-7853745

Ga mee naar het Kersenbloesemfestival in Amstelveen | geannuleerd i.v.m. Corona-maatregelen

Elk voorjaar staan in het Amsterdamse bos de kersenbomen sprookjesachtig in bloei. Bezoekers van over de hele wereld komen kijken naar dit prachtige tafereel. Tussen de bomen in het Japanse park wordt volop gewandeld en gepicknickt. Japanners vieren in deze bloeiperiode de komst van de lente. We nodigen u graag uit om samen naar dit prachtige fenomeen te komen kijken. Bij mooi weer kunnen we lekker picknicken, anders wijken we uit naar een warme plek voor koffie met iets lekkers in de buurt. Honden zijn helaas niet toegestaan.

Waar: Japanse park in Amsterdamse Bos (Amstelveen)
Wanneer: donderdag 26 maart 10:30 tot 12:30 uur
Aanmelden: stuurt u voor 14 maart een e-mail naar uitjes@oopoeh.nl of bel 020-7853745

Ontdek de historische Amsterdamse binnenstad | geannuleerd i.v.m. Corona-maatregelen

Zelfs voor echte Amsterdammers kent de oude binnenstad nog een flink aantal historische geheimen. De deskundige gidsen van Gilde Amsterdam nemen u graag mee langs Amsterdams oudste hofjes, de universiteit en andere bijzondere plekken met een rijke historie. Onze wandeling duurt ca. 2 uur en start in het hofje waar Stichting OOPOEH gevestigd is: Liefde is het Fondament. We beginnen met een kop koffie, waarna we in groepjes de oude stad zullen gaan verkennen. Ook voor inwoners van Amsterdam is de wandeling de moeite zeker waard!

Waar: Amsterdamse binnenstad, start: Keizersgracht 344.
Wanneer: dinsdag 14 april van 14:00 tot ca. 16:30 uur
Aanmelden: stuurt u voor 1 april een e-mail naar uitjes@oopoeh.nl of bel 020-7853745

Workshop ‘Hoe goed kent u uw oppashond?’ | geannuleerd i.v.m. Corona-maatregelen

Gedragsadviseur Tynke de Winkel is al jarenlang onderzoeker en docent op het gebied van hondengedrag. Ze werkt nauw samen met dierenartsen en onderzoekers en is een echte deskundige in haar vakgebied. Speciaal voor ons geeft ze een workshop over het lezen van hondengedrag. Daarin is er niet alleen aandacht voor de fysieke gesteldheid van de hond, maar ook voor de mentale gezondheid. Zo leert u uw oppashond (nog) beter kennen!

Waar: Utrecht (exacte locatie n.t.b.)
Wanneer: dinsdag 28 april van 10:30 tot 12:30 uur
Aanmelden: stuurt u voor 10 april een e-mail naar uitjes@oopoeh.nl of bel 020-7853745