Uitjes voor OOPOEH's

Stichting OOPOEH organiseert bijna elke maand een gezellig, educatief en vaak diergerelateerd uitje voor haar OOPOEH’s, zij kunnen hier kosteloos aan deelnemen. Eens per kwartaal wordt de nieuwsbrief met uitnodigingen voor de uitjes verstuurd.

Mocht u een leuk idee hebben voor een uitje in uw regio laat het ons vooral weten op uitjes@oopoeh.nl

17 maart | online | docu: Wold

De Wolf is terug in Nederland! Zeer bijzonder aangezien de wolf 150 jaar geleden uit ons landje verdween. De afgelopen jaren bevond regisseur Cees van Kempen zich urenlang in de bossen waar hij de voorouder van onze oh zo geliefde honden op de voet volgde. Met als resultaat: een opzienbarend en zeldzaam inkijkje in het wolvenbestaan. De recensies over deze documentaire, die eind vorig jaar in de bioscopen te zien was, liegen er niet om. Deze prachtige natuurfilm is bekroond met een Kristallen Film Award en móet u een keer gezien hebben!

U bekijkt de film samen met ons en andere OOPOEH’s vanuit uw eigen luie stoel, op uw eigen computer of tablet. We bekijken de film allemaal op hetzelfde tijdstip en delen onze kijkervaringen live via WhatsApp. Hier praten we ook gezellig na. U ontvangt van ons in uw brievenbus een lekkere verrassing voor tijdens de film.   
Kijkt u met ons mee? 

Waar: Online via Pathé Thuis, vanuit uw eigen luie stoel.
Wanneer: Vrijdag 17 maart van 18.30 tot 20.30 uur (incl. 15 min. gezamenlijke voorpret en 15 min. napraten).
Aanmelden: exclusief voor OOPOEH’s, aanmelden uiterlijk 1 maart, via dit formulier.

5 april | Amsterdam | Workshop EHBO voor honden door tv-dierenarts Piet Hellemans

Een ongeluk zit in een klein hoekje! Thuis, in uw achtertuin, of tijdens een wandeling. Een bijt- of brandwond, verstikking door een vastgeraakt bot, onderkoeling of oververhitting, vergiftiging… Je moet er niet aan denken, maar áls het uw lieve oppashond overkomt, weet u dan wat te doen? 

Tv-dierenarts en onze trouwe ambassadeur Piet Hellemans biedt raad! In deze spoedcursus EHBO voor honden legt Piet u uit wat u wel en niet moet doen in acute medische noodgevallen. 
Deze workshop vindt plaats op een heel bijzondere en toepasselijke locatie: in het pand van de Stichting Centrale Dierenambulance! Na een korte pauze met koffie/thee/frisdrank, een krentenbol en een stuk fruit, worden we hier rondgeleid, van de meldkamer tot in de ambulances. Dit uitje vindt plaats zonder oppashondjes.

Waar: Dierenambulance in Amsterdam Oost / Watergraafsmeer.
Wanneer: Woensdag 5 april van 10.00 tot 12.30 uur. 
Aanmelden: exclusief voor OOPOEH’s, aanmelden uiterlijk 20 maart, via dit formulier.

5 mei | Hilvarenbeek | Ga gezellig mee naar het Animal Event

We nodigen u graag uit voor een gezellige middag op het grootste (huis)dierenfestival van ons land: het Animal Event! Alleen al de bijzondere sfeer van zoveel dieren(liefhebbers) bij elkaar, is de moeite van een bezoekje waard. 
We starten de dag met een kop koffie/thee en iets lekkers op een van de horecapleinen met live entertainment. Vervolgens geven we onze ogen en oren de kost bij de spectaculaire demonstraties in de hondenpiste.

Na het gezamenlijke programma kunt u op eigen houtje de rest van het festival ontdekken. U heeft daarbij ruim de keuze uit vele interactieve workshops, gezellige foodtrucks en meer dan 150 (winkel)kraampjes. 

U bent van harte welkom met of zonder uw oppashondje.

Waar: Op het buitenterrein van Event Centre Beekse Bergen in Hilvarenbeek (Nabij Tilburg).
Wanneer: Vrijdagmiddag 5 mei 2023 (het exacte tijdstip hangt af van het – nu nog onbekende- programma). 
Aanmelden: exclusief voor oopoeh’s aanmelden uiterlijk 2 april, via dit formulier.

4 juni | Almere | Workshop hondenkoekjes maken met Maureen du Toit & pannenkoeken eten

Op 4 juni is het weer zover: Nationale Opa- en Omadag! Wij grijpen deze bijzondere feestdag graag aan om u, als lieve OOPOEH van uw oppashond, extra in het zonnetje te zetten! Want wij van Team OOPOEH, alle baasjes en alle oppashondjes zijn het erover eens: u bent goud waard! En uiteraard bent u ook van harte welkom als u (nog) geen oppashondje heeft gevonden. 

Deze feestelijke dag vindt plaats op het bosrijke Stadslandgoed de Kemphaan in Almere, pal tegenover het bavianenverblijf van Stichting AAP. In het pannenkoekenrestaurant volgt u een bakworkshop Hondensnacks onder leiding van Maureen du Toit, tv-persoonlijkheid en auteur van het boek Happy Hond. Na het verorberen van een heerlijke pannenkoek van ‘grootmoeders tafel’, met een ruime keuze uit smakelijk beleg, gaan we aan de wandel. In het nabijgelegen hondenlosloopgebied strekken we allemaal even de benen (3 routes: van 1 uur, ½ uur en korter) en na een laatste kop koffie/thee nemen we afscheid van elkaar.
U bent van harte welkom met of zonder uw oppashondje.

Waar: Pannenkoekenrestaurant de Kemphaan, in Almere 
Wanneer: Zondag 4 juni van 10.30 – 13.00 uur (excl. wandeling).
Aanmelden: exclusief voor OOPOEH’s, aanmelden uiterlijk 17 mei, via dit formulier.
 

Ga met ons mee aan boord | 16 februari 2023

We trappen het jaar 2023 af met een heel bijzonder uitje!
Op 16 februari 2023 zal Uniworld Boutique River Cruises met verschillende cruise schepen in Amsterdam aan het IJ aangemeerd liggen.

Stichting OOPOEH is van harte uitgenodigd om met een groep OOPOEH’s, samen met 175 andere 55-plussers, aan boord te stappen en alle bemanningsleden van over de hele wereld te ontmoeten. Van chef-koks tot kapiteins tot hotelmanagers. Zij zullen ervoor zorgen dat u die ochtend niks te kort komt. U zult worden verwend met lekker eten en drinken, er zal een vaartochtje gemaakt worden, en u kunt deelnemen aan verschillende activiteiten zoals schilderen, dansen, knutselen, spelletjes, stoelyoga, en een kookdemonstratie. Heeft u altijd al eens een echt cruiseschip van binnen willen bekijken, of houdt u vooral van gezelligheid en van lekker eten en drinken? Verder lezen…

17 december | OOPOEH’s kerstuitje: Holiday on Ice

We zijn heel erg blij dat we alle OOPOEH’s dit jaar weer kunnen uitnodigen voor een écht OOPOEH-kerstuitje! En we hebben dit jaar iets heel speciaals in petto: we nodigen onze OOPOEH’s graag uit om met ons mee te gaan naar Holiday on Ice in Ahoy! Een spectaculaire ijsshow waarbij het publiek ogen en oren te kort komt. De schaatsers zijn deze keer niet alleen op, maar zelfs bóven het ijs te zien. Dompel u samen met ons over in deze feestelijke, unieke voorstelling!

Wanneer: zaterdag 17 december 2022
Hoe laat: van 14:00 tot va. 17:30 uur
Waar? Ahoy Rotterdam
Aanmelden: alle plekjes zijn inmiddels vergeven. Wilt u op de wachtlijst? Mail dan naar uitjes@oopoeh.nl of bel 020-7853745

 

 

4 oktober OOPOEH’s Jubileumfeest

Stichting OOPOEH bestaat 10 jaar en dat vieren we natuurlijk het allerliefste met u als OOPOEH!

Ons tienjarig jubileumfeest vindt plaats op 4 oktober, Dierendag. Voor u als dierenliefhebber is dit geen datum die lastig te onthouden is. Maar zet het toch maar even voor de zekerheid in uw agenda want dit feestje wilt u niet missen!

Wat kunt u verwachten: diverse spetterende muzikale optredens, een zandkunstenaar, een lekkere lunch voor u en uw oppashond, een hondenparcours, een heel mooie locatie en niemand minder dan André van Duin zal uw gastheer zijn op ons feest!

Aanmelden kan via de link in de online uitnodiging die alle OOPOEH’s hebben ontvangen. Niet gekregen? Mail ons dan even: uitjes@oopoeh.nl of bel 020-7853745

11 juli | Op ontdekking in het Nederlands Openluchtmuseum

Geef uw ogen en oren de kost in hét openluchtmuseum van ons land! Onder begeleiding van een vakkundige gids ontdekken we alle ins en outs van het 44 hectare groot terrein. Zo leren we over de geschiedenis van de verschillende Nederlandse ambachten, zien we hoe men vroeger woonde, en is er aandacht voor het toepasselijke thema van dit jaar: vrijheid. Van Giethoorn tot Rotterdam, alle regio’s komen aan bod. In 1,5 uur tijd worden we getrakteerd op verhalen die we tijdens een regulier bezoek niet zouden horen. 

Verder lezen…

4 juni | Opa en Omadag bij Jeroen Oomen in Hellevoetsluis

Het is zover! Het eerste boek van onze trouwe ambassadeur en Nederland’s meest bekende hondencoach Jeroen Oomen ligt nu in de boekwinkels en is een bestseller! En wat zijn we trots op hem. Zijn ongekende expertise staat nu eindelijk op papier waarmee hij nóg meer baasjes én OOPOEH’s helpt hun (oppas)hond beter te leren begrijpen. En om dat te vieren heeft Jeroen ons uitgenodigd om in zijn hondenschool in Hellevoetsluis Nationale Opa- en Omadag te vieren. Dubbelfeest dus! Verder lezen…

22 mei | Finale Ouderen Songfestival in Amsterdam

Trek uw feestjurk of mooie pak maar uit de kast, want we brengen een bezoek aan de grande finale van hét songfestival voor zangers en zangeressen vanaf 55 jaar. Zestien zangers uit het hele land strijden onder begeleiding van een spetterende liveband om de felbegeerde juryvakprijs. Het publiek mag ook stemmen op haar favoriet! Van jazz tot klassiek en van smartlap tot opera, het komt allemaal voorbij tijdens deze heerlijke muzikale middag in het prachtige DeLaMar theater. 
Gaat u met ons mee uit?
Verder lezen…

10 feestwandelingen met koffie, taart en veel lieve hondjes

Stichting OOPOEH bestaat dit jaar 10 jaar en viert feest! Naast een spetterend jubileumfeest (4 oktober) hebben we 10 jubileumwandelingen door het land op de agenda staan: koffie, taart, lieve hondjes en samen van de natuur genieten. Dat lijkt ons gezellig! Om samen herinneringen op te halen aan de voorbije jaren, te genieten van alle lieve honden en te proosten op alles wat er nog komen gaat. We hopen u te zien bij een van de wandelingen!

Wandelt u gezellig mee? 
Hieronder ziet u waar u kunt deelnemen aan OOPOEH’s wandelingen. En uiteraard bent u ook zonder oppashondje van harte welkom.
De wandelingen duren ca. een uur en we houden uiteraard rekening met mensen die minder goed ter been zijn, zij kunnen een kortere route doen. Heeft u vragen? Neem dan contact op met Bianca via uitjes@oopoeh.nl of bel 020-7853745.

Verder lezen…

Win kaartjes voor het Animal Event op 5-6-7 mei in Hilvarenbeek

Het Animal Event is het grootste dierenevenement van ons land, en vindt dit jaar voor de 14de keer plaats. U kunt er spectaculaire shows en wedstrijden bekijken, deelnemen aan interessante workshops, en lekker eten, drinken en winkelen bij de vele kraampjes. U ontmoet andere dierenliefhebbers, leert veel over verschillende hondenrassen en diersoorten, en het mooiste van alles: uw oppashondje mag mee!  
Verder lezen…

25 april | Film ‘Dog’ in Amsterdam Noord

We trappen dit feestelijke jubileumjaar af met een hilarische en hartverwarmende film. 
‘Dog’ vertelt het verhaal van ex-soldaat Briggs (Channing Tatum) die de taak krijgt om legerhond Lulu naar de begrafenis van haar overleden baasje te brengen. Simpel? Nee! Lulu drijft Briggs namelijk tot het uiterste door haar onhandelbare gedrag tijdens hun reis langs de kust. De twee kunnen elkaar in het begin niet luchten of zien, maar – u raadt het al – gaandeweg groeien ze naar elkaar toe. Ons advies: neem zakdoekjes mee! Verder lezen…

Online fotografiecursus door TV-dierenarts Piet Hellemans en National Geographic fotograaf Jeroen Swolfs

Heeft u een lieve oppashond en maakt u graag mooie foto’s van jullie avonturen samen? Doe dan mee aan deze erg leuke en leerzame online Photoclass: Dogs, gewoon met uw eigen smartphone! Thuis vanaf uw eigen bank geheel gratis te volgen.

Start: dinsdag 12 april – gezamenlijk online – gezamenlijk online
Cursus: online beschikbaar tussen 12 april en 3 mei
Einde: dinsdag 3 mei – gezamenlijk online

Verder lezen…

Interesse in Stichting OOPOEH? Kom erbij! | 7 oktober | Wandel gezellig mee (met koffie en hondjes) in Rotterdam

Bent u 55-plus, woonachtig in Rotterdam en dol op hondjes? Maar wilt u zelf niet (meer) aan een eigen hondje beginnen? Dan is een oppashond wellicht iets voor u! Via Stichting OOPOEH kunt u in contact komen met een hondenbaasje in uw buurt die op zoek is naar een oppas. U past op zo vaak als u wilt. OOPOEH worden is bovendien helemaal vrijblijvend en kosteloos. Zo heeft u wel de gezelligheid van een hond maar niet de continue zorg.  Verder lezen…