Uitjes voor OOPOEH's

Stichting OOPOEH organiseert bijna elke maand een gezellig, educatief en vaak diergerelateerd uitje voor haar OOPOEH’s, zij kunnen hier kosteloos aan deelnemen. Eens per kwartaal wordt de nieuwsbrief met uitnodigingen voor de uitjes verstuurd.

Mocht u een leuk idee hebben voor een uitje in uw regio laat het ons vooral weten op uitjes@oopoeh.nl

21 oktober | Apeldoorn | Vraag-maar-raak aan Jeroen Oomen + wandeling

Als Nederlands meest bekende hondencoach, en auteur van het bestseller-boek Hond in Huis, is Jeroen dé aangewezen persoon om ál uw vragen op hondengebied te beantwoorden.

Of het nu gaat om het gedrag van uw oppashond, het beter leren begrijpen van uw oppashond en het versterken van jullie band, of tips wat betreft gezamenlijke binnen- en buitenactiviteiten (en nog veel meer!)… aan het einde van de dag keert u een stuk wijzer huiswaarts!

We sluiten af met een heerlijke (losloop)wandeling door het mooie honden uitlaatbos Berg en Bos, waar wij u trakteren op een lekkere “16:00 uurs”-tosti. We bieden zowel een wandeling van 1 uur aan, als een kortere route.

U bent van harte welkom! Met of zonder uw oppashond, en met of zonder het baasje van uw oppashond. Bij dit uitje zijn ook de baasjes juist van harte welkom. Om hen de kans te geven eens te zien en te ervaren hoe het eraan toe gaat op onze leuke en gezellige middagjes uit .

Waar: Café Restaurant De Boschvijver in Apeldoorn.
Wanneer: zaterdag 21 oktober 2023 van 14.30 – 17.00 uur (excl. wandeling).
Aanmelden: uiterlijk 8 oktober, via uitjes@OOPOEH.nl of bel 020-7853745

4 oktober OOPOEH’s Dierendagfeest bij Geertjes Hoeve in Vleuten (omgeving Utrecht)

Dierendag komt eraan! De dag dat wij onze dierenvrienden graag in het zonnetje zetten. Dit jaar kiezen wij ervoor om deze feestdag in de stad Utrecht te vieren. De locatie van ons dierendagfeest past hier perfect bij namelijk op een prachtige boerderij: de Geertjes Hoeve. Komt u er samen met ons een gezellig feest van maken?

U bent van harte welkom, mét of zonder uw oppashond.

Wat staat er op het programma:
Een huisgemaakte boerenlunch met lekkernijen van de boerderij
Een rondleiding over de boerderij; van het geiten melken tot kaas maken
Een knuffelsessie met geitjes en varkens
Een prachtige wandeling met elkaar én met de oppashonden

Waar: Geertjes Hoeve te Vleuten (omgeving Utrecht)
Wanneer: Woensdag 4 oktober 2023, start programma 11 uur
Aanmelden: uiterlijk voor 20 september aan te melden via uitjes@OOPOEH.nl of telefonisch via 020-7853745

25 september | Amersfoort | Ontdek de historische binnenstad van Amersfoort per trein

Op deze dag rijdt hét toeristentreintje van Amersfoort speciaal voor ons!
In een uur tijd trakteren de vrijwillige machinist en een gids/verteller ons op alle ins en outs over het verleden en heden van deze mooie stad. Amersfoort staat bekend om zijn oude, fraaie stadshart, met gebouwen als de befaamde Koppelpoort en de vijftiende-eeuwse Onze Lieve Vrouwetoren. In de goed geconserveerde oude binnenstad is het goed toeven!

Daarom starten en eindigen we op het Eemplein waar het personeel van het KAdECafé ons hartelijk verwelkomt met koffie/thee en een keuze uit verscheidene zoete (cake, gebak, koek of muffin) en hartige (belegde croissant) heerlijkheden. 

U bent van harte welkom! Met of zonder uw oppashond (mits deze blij wordt van het toeven in een stad + treintje).
Het treintje is ook geschikt voor rolstoel- en rollatorgebruikers.

Waar: KAdECafé op het Eemplein in Amersfoort.
Wanneer: maandag 25 september 2023 van 12.30 – 15.00 uur. 
Aanmelden: uiterlijk 10 september, via uitjes@OOPOEH.nl of bel 020-7853745

7 augustus | Amsterdam | Meet & Greet Zomerborrel op OOPOEH’s hofje

Bent u benieuwd naar het team van Stichting OOPOEH? En zou u -onder het genot van een zomers drankje- eens nader kennis willen maken en het prachtige historische hofje waar OOPOEH gevestigd is willen bekijken? Wees welkom! 

Op 7 augustus verzorgen wij lekkere drankjes, hapjes, en (rustige) live muziek. Neem een kijkje in ons gezellige kantoortje, en aanschouw het prachtige Claes Reiniersz-hofje, ook wel bekend als het Liefde is het fondament-hofje (uit 1618!). Ons hofje is normaal gesproken gesloten voor bezoekers, maar voor u staan onze deuren die dag wijd open. Proost met ons mee op een mooie zomer en keer huiswaarts met een goedgevulde doggybag (lees: goodiebag)!

U bent van harte welkom! (Er is beperkt plaats voor hondjes).

Waar: Keizersgracht 344 in Amsterdam. 
Wanneer: maandag 7 augustus 2023 van 15.30 tot 17.30 uur. 
Aanmelden: uiterlijk 19 juli, via uitjes@oopoeh.nl of bel 020-7853745

6 juli | Breda | Wandeling in hét hondenbos van West-Brabant

Het Voorbos is een prachtig bosgebied. Het is eigendom van Staatsbosbeheer en leent zich uitstekend voor een mooie wandeling. En wandelen…., daar houden we van!


Samen met de oppashondjes, die hier los mogen lopen, struinen we door dit bijzondere moerasbos. Sommige delen zijn al meer dan 1.000(!) jaar oud; een zeldzaamheid in Nederland! De vele eiken en beuken zorgen voor de eventueel benodigde verkoeling op deze zomerdag in juli.
We starten en eindigen de wandeling in een bijzonder en sfeervol pand aan de Dorpsstraat van Ulvenhout; de voormalige pastorie! Het gebouw huisvest tegenwoordig een lunchroom waar wij u graag trakteren op koffie, thee en een keuze uit: een kaas- of worstenbroodje, of een parade aan huisgemaakte zoetigheden.  

U bent van harte welkom! Met of zonder uw oppashond.
We bieden zowel een wandeling van 1 uur aan, als een kortere route.

Waar: Lunchroom de Uitdaging in Ulvenhout
Wanneer: Donderdag 6 juli 2023 van 13.30 tot 16.00 uur
Aanmelden: Uiterlijk 22 juni via uitjes@oopoeh.nl of bel 020-7853745

13 juni | Den Haag | Rekken en strekken: hondenyoga en wandeling op het strand

Yoga ontspant en yoga met uw eigen oppashondje op het strand al helemaal! Het Zuiderstrand is een prachtige locatie in Den Haag waar u en uw geliefde viervoeter al gauw tot rust komen, en na een mindfulness wandeling en een lesje yoga/meditatie zit u weer helemaal lekker in uw vel. De verbaasde en nieuwsgierige hondjes werken op de lachspieren waardoor het een speelse les wordt en bovenal een les in het loslaten van controle!
De yogales is toegankelijk voor alle niveaus, dus ook als u nog nooit eerder aan yoga heeft gedaan bent u van harte welkom om deel te nemen. U kunt er ook voor kiezen om het alleen bij de strandwandeling te houden. Op dit deel van het strand mogen honden loslopen!

Het strandpaviljoen voorziet ons van een smakelijke lunch, met verse thee en biologische limonades als kers op de taart. Geheel passend bij deze mini-retraite dichtbij huis! Doet u met ons mee? 
U bent van harte welkom met of zonder uw oppashondje.

Waar: Strandpaviljoen De Staat, Zuiderstrand Den Haag.
Wanneer: dinsdag 13 juni van 12.00 tot circa 14.30 uur. (Let op: dit uitje was gepland op 9 mei)
Aanmelden: exclusief voor OOPOEH’s, aanmelden via uitjes@OOPOEH.nl

4 juni | Almere | Workshop hondenkoekjes maken met Maureen du Toit & pannenkoeken eten

Op 4 juni is het weer zover: Nationale Opa- en Omadag! Wij grijpen deze bijzondere feestdag graag aan om u, als lieve OOPOEH van uw oppashond, extra in het zonnetje te zetten! Want wij van Team OOPOEH, alle baasjes en alle oppashondjes zijn het erover eens: u bent goud waard! En uiteraard bent u ook van harte welkom als u (nog) geen oppashondje heeft gevonden. 

Deze feestelijke dag vindt plaats op het bosrijke Stadslandgoed de Kemphaan in Almere, pal tegenover het bavianenverblijf van Stichting AAP. In het pannenkoekenrestaurant volgt u een bakworkshop Hondensnacks onder leiding van Maureen du Toit, tv-persoonlijkheid en auteur van het boek Happy Hond. Na het verorberen van een heerlijke pannenkoek van ‘grootmoeders tafel’, met een ruime keuze uit smakelijk beleg, gaan we aan de wandel. In het nabijgelegen hondenlosloopgebied strekken we allemaal even de benen (3 routes: van 1 uur, ½ uur en korter) en na een laatste kop koffie/thee nemen we afscheid van elkaar.
U bent van harte welkom met of zonder uw oppashondje.

Waar: Pannenkoekenrestaurant de Kemphaan, in Almere 
Wanneer: Zondag 4 juni van 10.30 – 13.00 uur (excl. wandeling).
Aanmelden: exclusief voor OOPOEH’s, aanmelden uiterlijk 17 mei, via dit formulier.
 

5 mei | Hilvarenbeek | Ga gezellig mee naar het Animal Event

We nodigen u graag uit voor een gezellige middag op het grootste (huis)dierenfestival van ons land: het Animal Event! Alleen al de bijzondere sfeer van zoveel dieren(liefhebbers) bij elkaar, is de moeite van een bezoekje waard. 
We starten de dag met een kop koffie/thee en iets lekkers op een van de horecapleinen met live entertainment. Vervolgens geven we onze ogen en oren de kost bij de spectaculaire demonstraties in de hondenpiste.

Na het gezamenlijke programma kunt u op eigen houtje de rest van het festival ontdekken. U heeft daarbij ruim de keuze uit vele interactieve workshops, gezellige foodtrucks en meer dan 150 (winkel)kraampjes. 

U bent van harte welkom met of zonder uw oppashondje.

Waar: Op het buitenterrein van Event Centre Beekse Bergen in Hilvarenbeek (Nabij Tilburg).
Wanneer: Vrijdagmiddag 5 mei 2023 (het exacte tijdstip hangt af van het – nu nog onbekende- programma). 
Aanmelden: exclusief voor oopoeh’s aanmelden uiterlijk 2 april, via dit formulier.

5 april | Amsterdam | Workshop EHBO voor honden door tv-dierenarts Piet Hellemans

Een ongeluk zit in een klein hoekje! Thuis, in uw achtertuin, of tijdens een wandeling. Een bijt- of brandwond, verstikking door een vastgeraakt bot, onderkoeling of oververhitting, vergiftiging… Je moet er niet aan denken, maar áls het uw lieve oppashond overkomt, weet u dan wat te doen? 

Tv-dierenarts en onze trouwe ambassadeur Piet Hellemans biedt raad! In deze spoedcursus EHBO voor honden legt Piet u uit wat u wel en niet moet doen in acute medische noodgevallen. 
Deze workshop vindt plaats op een heel bijzondere en toepasselijke locatie: in het pand van de Stichting Centrale Dierenambulance! Na een korte pauze met koffie/thee/frisdrank, een krentenbol en een stuk fruit, worden we hier rondgeleid, van de meldkamer tot in de ambulances. Dit uitje vindt plaats zonder oppashondjes.

Waar: Dierenambulance in Amsterdam Oost / Watergraafsmeer.
Wanneer: Woensdag 5 april van 10.00 tot 12.30 uur. 
Aanmelden: exclusief voor OOPOEH’s, aanmelden uiterlijk 20 maart, via dit formulier.

17 maart | online | docu: Wold

De Wolf is terug in Nederland! Zeer bijzonder aangezien de wolf 150 jaar geleden uit ons landje verdween. De afgelopen jaren bevond regisseur Cees van Kempen zich urenlang in de bossen waar hij de voorouder van onze oh zo geliefde honden op de voet volgde. Met als resultaat: een opzienbarend en zeldzaam inkijkje in het wolvenbestaan. De recensies over deze documentaire, die eind vorig jaar in de bioscopen te zien was, liegen er niet om. Deze prachtige natuurfilm is bekroond met een Kristallen Film Award en móet u een keer gezien hebben!

U bekijkt de film samen met ons en andere OOPOEH’s vanuit uw eigen luie stoel, op uw eigen computer of tablet. We bekijken de film allemaal op hetzelfde tijdstip en delen onze kijkervaringen live via WhatsApp. Hier praten we ook gezellig na. U ontvangt van ons in uw brievenbus een lekkere verrassing voor tijdens de film.   
Kijkt u met ons mee? 

Waar: Online via Pathé Thuis, vanuit uw eigen luie stoel.
Wanneer: Vrijdag 17 maart van 18.30 tot 20.30 uur (incl. 15 min. gezamenlijke voorpret en 15 min. napraten).
Aanmelden: exclusief voor OOPOEH’s, aanmelden uiterlijk 1 maart, via dit formulier.

Ga met ons mee aan boord | 16 februari 2023

We trappen het jaar 2023 af met een heel bijzonder uitje!
Op 16 februari 2023 zal Uniworld Boutique River Cruises met verschillende cruise schepen in Amsterdam aan het IJ aangemeerd liggen.

Stichting OOPOEH is van harte uitgenodigd om met een groep OOPOEH’s, samen met 175 andere 55-plussers, aan boord te stappen en alle bemanningsleden van over de hele wereld te ontmoeten. Van chef-koks tot kapiteins tot hotelmanagers. Zij zullen ervoor zorgen dat u die ochtend niks te kort komt. U zult worden verwend met lekker eten en drinken, er zal een vaartochtje gemaakt worden, en u kunt deelnemen aan verschillende activiteiten zoals schilderen, dansen, knutselen, spelletjes, stoelyoga, en een kookdemonstratie. Heeft u altijd al eens een echt cruiseschip van binnen willen bekijken, of houdt u vooral van gezelligheid en van lekker eten en drinken? Verder lezen…

17 december | OOPOEH’s kerstuitje: Holiday on Ice

We zijn heel erg blij dat we alle OOPOEH’s dit jaar weer kunnen uitnodigen voor een écht OOPOEH-kerstuitje! En we hebben dit jaar iets heel speciaals in petto: we nodigen onze OOPOEH’s graag uit om met ons mee te gaan naar Holiday on Ice in Ahoy! Een spectaculaire ijsshow waarbij het publiek ogen en oren te kort komt. De schaatsers zijn deze keer niet alleen op, maar zelfs bóven het ijs te zien. Dompel u samen met ons over in deze feestelijke, unieke voorstelling!

Wanneer: zaterdag 17 december 2022
Hoe laat: van 14:00 tot va. 17:30 uur
Waar? Ahoy Rotterdam
Aanmelden: alle plekjes zijn inmiddels vergeven. Wilt u op de wachtlijst? Mail dan naar uitjes@oopoeh.nl of bel 020-7853745

 

 

4 oktober OOPOEH’s Jubileumfeest

Stichting OOPOEH bestaat 10 jaar en dat vieren we natuurlijk het allerliefste met u als OOPOEH!

Ons tienjarig jubileumfeest vindt plaats op 4 oktober, Dierendag. Voor u als dierenliefhebber is dit geen datum die lastig te onthouden is. Maar zet het toch maar even voor de zekerheid in uw agenda want dit feestje wilt u niet missen!

Wat kunt u verwachten: diverse spetterende muzikale optredens, een zandkunstenaar, een lekkere lunch voor u en uw oppashond, een hondenparcours, een heel mooie locatie en niemand minder dan André van Duin zal uw gastheer zijn op ons feest!

Aanmelden kan via de link in de online uitnodiging die alle OOPOEH’s hebben ontvangen. Niet gekregen? Mail ons dan even: uitjes@oopoeh.nl of bel 020-7853745

11 juli | Op ontdekking in het Nederlands Openluchtmuseum

Geef uw ogen en oren de kost in hét openluchtmuseum van ons land! Onder begeleiding van een vakkundige gids ontdekken we alle ins en outs van het 44 hectare groot terrein. Zo leren we over de geschiedenis van de verschillende Nederlandse ambachten, zien we hoe men vroeger woonde, en is er aandacht voor het toepasselijke thema van dit jaar: vrijheid. Van Giethoorn tot Rotterdam, alle regio’s komen aan bod. In 1,5 uur tijd worden we getrakteerd op verhalen die we tijdens een regulier bezoek niet zouden horen. 

Verder lezen…

4 juni | Opa en Omadag bij Jeroen Oomen in Hellevoetsluis

Het is zover! Het eerste boek van onze trouwe ambassadeur en Nederland’s meest bekende hondencoach Jeroen Oomen ligt nu in de boekwinkels en is een bestseller! En wat zijn we trots op hem. Zijn ongekende expertise staat nu eindelijk op papier waarmee hij nóg meer baasjes én OOPOEH’s helpt hun (oppas)hond beter te leren begrijpen. En om dat te vieren heeft Jeroen ons uitgenodigd om in zijn hondenschool in Hellevoetsluis Nationale Opa- en Omadag te vieren. Dubbelfeest dus! Verder lezen…