Lidmaatschap OOPOEH

Verlangt u naar het gezelschap van een hond maar wilt u er geen aanschaffen? Dan kunt u nu OOPOEH worden! Als OOPOEH bent u de oppasoma of opa van een hond uit de buurt.

OOPOEH zijn voor een hond is leuk en actief:

  • Gezelschap van een hond wanneer u wilt. Alles is geheel vrijblijvend. U bepaalt wanneer en hoe vaak u de hond gezelschap wilt houden.
  • OOPOEH’s hoeven nergens voor te betalen. De inschrijving is volkomen gratis en ook voor de zorg van het dier hoeft u niet financieel bij te dragen.
  • Gratis uitjes die Stichting OOPOEH voor alle OOPOEH’s organiseert.
  • Passen op een dier is een leuke en nuttige invulling van uw dag.
  • Het is goed voor uw gezondheid. Als u een hond uitlaat bent u in beweging en komt u in de buitenlucht. Zo verbetert het zorgen voor een dier uw conditie maar ook uw stemming.
  • U ontmoet nieuwe mensen. Een hond brengt u in contact met zijn baasje en nieuwsgierige buurtbewoners. Ook ontmoet u andere OOPOEH’s tijdens OOPOEH uitjes en evenementen.
  • Bij een match met een hond ontvangt u een gratis (opfris)les bij een Martin Gaus hondenschool in uw buurt! Hier kunt u samen met uw oppasdier en het baasje van het oppasdier gebruik van maken.

Wie helpt u als OOPOEH?

Als OOPOEH helpt u allereerst honden aan een leuker leven. Als het baasje van huis is voelen veel dieren zich eenzaam. Dan verdient de hond iemand die hem/haar gezelschap houdt, een OOPOEH! Daarnaast helpt u baasjes om voor hun dier te zorgen als zij dat niet kunnen.

Wie kan OOPOEH worden?

Iedereen boven de 55 jaar die voor een dier kan zorgen, kan OOPOEH worden.* U past in uw eigen huis op, tenzij u bijvoorbeeld een hond thuis wil ophalen voor een wandeling. Via Stichting OOPOEH vindt u geen match voor oppassen bij het baasje thuis (incl. logeren)

*Bent u jonger dan 55 en wilt u OOPOEH worden? Dat kan maar we hanteren wel een minimum leeftijd van 50 jaar oud. 55-plussers krijgen echter nog steeds voorrang bij het matchen en het meegaan op uitjes.

Aansprakelijkheid

Stichting OOPOEH wijst u erop dat een derde die schade lijdt en/of heeft geleden door toedoen van de hond zowel het baasje als de OOPOEH aansprakelijk kan stellen voor de schade. Het baasje op grond van het feit dat hij bezitter is van de hond en de OOPOEH als houder van de hond. Het baasje is bijvoorbeeld aansprakelijk indien zijn hond een derde bijt. Een OOPOEH kan bijvoorbeeld aansprakelijk worden gesteld als hij/zij de hond bewust opzet om een derde schade toe te brengen (hond ophitsen om een derde te bijten).

Stichting OOPOEH adviseert de baasjes en de OOPOEH’s om een korte overeenkomst op te stellen. In die overeenkomst kunt u overeenkomen dat alle schade die veroorzaakt wordt door de hond door het baasje zal worden vergoed, mits er geen sprake is van (kwade) opzet of grove schuld aan de zijde van de OOPOEH. Daarnaast adviseert stichting OOPOEH in ieder geval de baasjes om een WA-verzekering af te sluiten waarin tevens aansprakelijkheid voor zijn/haar hond is opgenomen.

Zie hier een voorbeeld van een overeenkomst. Let wel: de baasjes en OOPOEH’s zijn zelf verantwoordelijk voor de inhoud van de tussen hen beiden geldende overeenkomst. Er kunnen geen rechten door de baasjes en OOPOEH’s worden ontleend aan deze voorbeeldovereenkomst. Baasjes en OOPOEH’s kunnen immers het voorbeeld naar eigen inzicht wijzigen.

 

Ik wil me inschrijven als OOPOEHen op honden passen (gratis) KLIK HIER