Thès past op Alfredo:
“Ik ben dol op honden maar wilde er zelf niet meer aan beginnen. Toch miste ik het gezelschap van een hond om me heen. Een vriend attendeerde me op het bestaan van stichting OOPOEH en zo ontmoette ik hond Alfredo en baasje Irma. Ik had er meteen een goed gevoel bij en nu kijk ik elke week uit naar de komst van Alfie. Op donderdag denk ik: hij komt morgen, leuk! Ik vind het heerlijk om met hem te wandelen. Eén dag in de week is precies goed voor me!”
Jan past op Beau:
“Ik ben sinds kort met pensioen en zocht een leuke hobby. Per toeval kwam ik terecht bij stichting OOPOEH en daar vond ik oppashond Beau. Ik heb veel honden gehad, maar zelden zo’n lieve meegemaakt! Haar baasje Anja vertelde dat ze altijd staat te trappelen van ongeduld als ze naar mij gaat. Beau en ik zijn in korte tijd goede maatjes geworden. En zij niet alleen met mij: intussen heeft ze ook al heel wat vriendjes en vriendinnen hier in de buurt gemaakt.”
Als OOPOEH helpt u allereerst honden aan een leuker leven. Als het baasje van huis is voelen veel dieren zich eenzaam. Dan verdient de hond iemand die hem/haar gezelschap houdt, een OOPOEH! Daarnaast helpt u baasjes om voor hun dier te zorgen als zij dat niet kunnen.
Iedereen boven de 55 jaar die voor een dier kan zorgen, kan OOPOEH worden.* U past in uw eigen huis op, tenzij u bijvoorbeeld een hond thuis wil ophalen voor een wandeling. Via Stichting OOPOEH vindt u geen match voor oppassen bij het baasje thuis (incl. logeren)
*Bent u jonger dan 55 en wilt u OOPOEH worden? In enkele gevallen maken we een uitzondering voor mensen tussen de 50 en 55 jaar. Neem contact met ons op via info@oopoeh.nl of 020-785 37 45.
Stichting OOPOEH wijst u erop dat een derde die schade lijdt en/of heeft geleden door toedoen van de hond zowel het baasje als de OOPOEH aansprakelijk kan stellen voor de schade. Het baasje op grond van het feit dat hij bezitter is van de hond en de OOPOEH als houder van de hond. Het baasje is bijvoorbeeld aansprakelijk indien zijn hond een derde bijt. Een OOPOEH kan bijvoorbeeld aansprakelijk worden gesteld als hij/zij de hond bewust opzet om een derde schade toe te brengen (hond ophitsen om een derde te bijten).
Stichting OOPOEH adviseert de baasjes en de OOPOEH’s om een korte overeenkomst op te stellen. In die overeenkomst kunt u overeenkomen dat alle schade die veroorzaakt wordt door de hond door het baasje zal worden vergoed, mits er geen sprake is van (kwade) opzet of grove schuld aan de zijde van de OOPOEH. Daarnaast adviseert stichting OOPOEH in ieder geval de baasjes om een WA-verzekering af te sluiten waarin tevens aansprakelijkheid voor zijn/haar hond is opgenomen.
Zie hier een voorbeeld van een overeenkomst. Let wel: de baasjes en OOPOEH’s zijn zelf verantwoordelijk voor de inhoud van de tussen hen beiden geldende overeenkomst. Er kunnen geen rechten door de baasjes en OOPOEH’s worden ontleend aan deze voorbeeldovereenkomst. Baasjes en OOPOEH’s kunnen immers het voorbeeld naar eigen inzicht wijzigen.
Stichting OOPOEH wijst u er ook op dat u als OOPOEH geen vrijwilliger wordt van stichting OOPOEH. Als U tijdens het oppassen schade maakt op welke manier dan ook zal u dat moeten verhalen op uw eigen ziektekosten/WA verzekering.
Ik wil me inschrijven als OOPOEHen op honden passen (gratis) KLIK HIER