Lidmaatschap baasjes

Maak een oudere blij met het gezelschap van jouw hond!

Veel senioren verlangen naar het gezelschap van een hond, maar willen er zelf niet (meer) aan beginnen. Als OOPOEH (oppas) kunnen zij toch genieten van een hond zonder zelf de continue zorg voor een eigen huisdier te hoeven dragen.Via Stichting OOPOEH kunt u in contact komen met senioren die graag op willen passen. Met een match maakt u niet alleen uw hond blij met een lieve oppas maar maakt u ook een senior buurtbewoner blij met het gezelschap van jouw viervoeter.

Stichting OOPOEH brengt graag matches tot stand waarbij er met regelmaat van een lieve hond genoten kan worden door de OOPOEH’s en is dus geschikt voor baasjes die regelmatig (wekelijks, maandelijks of af en toe) een oppas nodig hebben. We bemiddelen niet voor vakantie-oppas!

Voordelen voor baasjes

 • Een vaste vertrouwde OOPOEH waarbij uw hond zich op zijn gemak voelt.
 • Je hebt je handen even vrij want je hond wordt lekker vertroeteld door een liefhebbende OOPOEH in de buurt.
 • OOPOEH is financieel aantrekkelijk. Voor €17,50 per maand (ongeacht hoe vaak er wordt opgepast) heeft u een eigen OOPOEH voor uw hond.
 • Al duizenden baasjes gingen je voor, lees hier onze succesverhalen.

Waarom OOPOEH?

Veel senioren verlangen naar een hond maar willen deze niet meer aanschaffen: zij kunnen of willen de volledige zorg niet meer op zich nemen. Door het vaste maatje te worden van een dier kunnen zij toch genieten van een hond. Hiernaast krijgt een OOPOEH meer sociale contacten door de ontmoetingen met het baasje en de andere OOPOEH’s tijdens de OOPOEH uitjes. Daarnaast zorgt uw lidmaatschap ervoor dat Stichting OOPOEH nog heel veel andere OOPOEH’s kan matchen met een lief hondje. Stichting OOPOEH onderhoudt met een heel team van medewerkers en vrijwilligers veel telefonisch contact met alle OOPOEH’s, ook als zij even niet oppassen. Gewoon voor gezellig kletspraatje of een luisterend oor. Daarnaast organiseert de stichting uitjes (nu ook online) waar de OOPOEH’s gratis aan kunnen deelnemen. Zo kunnen de OOPOEH’s elkaar onderling ook leren kennen.

Wat doet Stichting OOPOEH en hoe werkt het:

Ontmoet twee OOPOEH’s die op een hondje uit de buurt passen:

lidmaatschap baasjes, op hond passen, wie wil er op mijn hond passen, Thès past op Alfredo:
“Ik ben dol op honden maar wilde er zelf niet meer aan beginnen. Toch miste ik het gezelschap van een hond om me heen. Een vriend attendeerde me op het bestaan van stichting OOPOEH en zo ontmoette ik hond Alfredo en baasje Irma. Ik had er meteen een goed gevoel bij en nu kijk ik elke week uit naar de komst van Alfie. Op donderdag denk ik: hij komt morgen, leuk! Ik vind het heerlijk om met hem te wandelen. Eén dag in de week is precies goed voor me!”

Peter past op Bauke:
“Met een hond ben je lekker in beweging in de buitenlucht, vooral voor oudere mensen is dat gezond. En met een hond heb je altijd praatjes, iedereen spreekt je aan als je met zo’n leuk dier loopt. Op woensdag is het echt mijn Bauke-dag en wordt hij lekker verwend. Soms heeft hij het zo naar z’n zin, dat we het baasje bellen dat hij pas na het eten weer thuis komt. Ik ben echt opgeknapt van het passen op Bauke.” 

Kosten

 • Als baasje kunt u gratis op de site kijken of er een OOPOEH in uw buurt op zoek is naar een hond om gezelschap te houden.
 • Vanaf het moment dat u kennis wilt maken met een OOPOEH dient u lid te worden. Baasjes betalen eenmalig €25 om lid te worden. Daarna wordt er pas lidmaatschap betaald vanaf een succesvolle kennismaking met een OOPOEH.* Vanaf dat moment rekent Stichting OOPOEH een tarief van €17,50,- per maand (o.b.v. 1 hond). Voor twee honden rekenen we een tarief van €25,- per maand.
 • U betaalt lidmaatschap zolang er wordt opgepast door de OOPOEH. Dit bedrag wordt via een automatische incasso van de opgegeven bankrekening afgeschreven.
 • U betaalt voor een match tot en met de maand waarin de match is beëindigd. De contributie van de laatste maand waarin u gematcht bent wordt de eerstvolgende maand geïncasseerd. Voorbeeld: als u op 13 februari uw match heeft beëindigd, betaalt u begin maart uw contributie over de maand februari. Hierna wordt de incasso automatisch stopgezet. U betaalt pas weer als u een match heeft.
 • Heeft u uw OOPOEH niet meer nodig? Dan kunt u uw lidmaatschap maandelijks opzeggen. Opzeggen doet u na de laatste oppasdag van de OOPOEH en kan door een mail te sturen naar info@oopoeh.nl. Gaat de OOPOEH na het stoppen van de match toch weer oppassen dan dient het baasje dit een dag voor de eerste oppasdag aan ons door te geven.
 • Is uw lidmaatschap stopgezet? U hoeft niets te doen om de betaling te stoppen. Er volgt nog 1 incasso aan het begin van de maand, volgend op de maand waarin de match is stopgezet. U hoeft ook niets terug te boeken. Heeft u vragen hierover neemt u dan contact met ons op.
 • Na verstrekking van contactgegegevens van een OOPOEH aan een baasje dient het baasje binnen 2 weken kennis te maken met de OOPOEH anders start automatisch de incasso van het lidmaatschap. Dit om te voorkomen dat OOPOEH’s te lang moeten wachten op respons.
 • Inschrijfkosten worden niet gerestitueerd (zie algemene voorwaarden).

* Wij spreken van een succesvolle kennismaking wanneer het baasje en de OOPOEH een vervolgafspraak met elkaar willen maken.

Wat kunt u verwachten?

Onderstaande informatie is belangrijk om te weten:

 • Stichting OOPOEH garandeert baasjes geen OOPOEH. Als u lid wordt van Stichting OOPOEH bent u niet per definitie direct verzekerd van een geschikte oppas voor uw hond. Er moet immers een geschikte OOPOEH in de buurt zijn met wie het klikt en waarbij jullie oppaswensen overeen komen. Uiteraard kunt u zo veel aanvragen indienen als u wilt om een match te vinden.
 • Momenteel zijn er in de grote steden meer hondenbaasjes dan OOPOEH’s aangemeld: houd er rekening mee dat het even kan duren voor je een kennismaking kunt gaan plannen.
 • Stichting OOPOEH koppelt senioren aan hondenbaasjes die met regelmaat (wekelijks, maandelijks of af en toe) een oppas nodig hebben voor hun hond. Stichting OOPOEH streeft ernaar duurzame contacten tot stand te brengen en bemiddelt niet voor vakantie-opvang.
 • OOPOEH’s zijn vrijwilligers. Zij bepalen dan ook hoe vaak en wanneer zij oppassen. In hun profiel geven zij aan wanneer ze kunnen maar hiervan mogen zij uiteraard afwijken. Het is daarom aan raadzaam om tijdens het kennismakingsgesprek met een OOPOEH goed door te spreken of hij/zij op de dagen kan oppassen wanneer u daar behoefte aan heeft.
 • Stichting OOPOEH biedt geen snelle oppasservice maar maakt matches op maat voor de lange termijn, we vinden het belangrijk dat u de tijd neemt om een mooie match tot stand te brengen en hondje en OOPOEH aan elkaar te laten wennen. Stichting OOPOEH is niet geschikt als u direct of op zeer korte termijn oppas nodig heeft.
 • Een fulltime oppas vindt u niet via Stichting OOPOEH. De meeste senioren willen juist af en toe passen op een hond omdat ze er zelf niet meer fulltime voor willen/kunnen zorgen. Houd rekening met 1 of 2 dagen per week. In de profielen van de OOPOEH’s leest u meer over de oppaswensen en -mogelijkheden.
 • U dient uw hond naar z’n OOPOEH toe te brengen en weer op te halen, tenzij jullie onderling overeenkomen dat OOPOEH uw hond thuis ophaalt voor een wandeling.
 • Als baasje doet u zelf aanvragen voor de OOPOEH’s op onze website, onze matchmakers gaan vervolgens met deze aanvraag aan de slag en zullen de OOPOEH van uw keuze benaderen. U kunt 1 kennismakingsaanvraag tegelijk doen voor een OOPOEH. Als deze niet resulteert in een kennismaking kunt u een nieuwe aanvraag indienen voor een andere OOPOEH.
 • Na het aanmaken van een profiel wordt jouw profiel eerst gecontroleerd. Binnen 2 werkdagen wordt jouw profiel beoordeeld. Daarna is jouw profiel zichtbaar op de website en wordt jouw eerste aanvraag opgepakt.
 • OOPOEH’s kunnen ook op uw profiel reageren, u ontvangt dan bericht van een van onze matchmakers. U heeft dan 7 dagen de tijd om te reageren.
 • Het lidmaatschap geldt voor 1 OOPOEH. Voor 2 matches betaalt u € 35,- (op basis van 1 hond). Wilt u een tweede OOPOEH aanvragen? Mail ons via info@oopoeh.nl met de naam van de OOPOEH waarvoor u interesse heeft en de dagen waarop u deze OOPOEH nodig zou hebben. Een voorwaarde om een tweede OOPOEH aan te kunnen vragen is dat u al gematcht bent aan een OOPOEH en dat er nog genoeg OOPOEH’s beschikbaar zijn in uw regio.
 • Kan of wil uw OOPOEH niet meer oppassen? Dan dient u dit als baasje aan ons door te geven om het lidmaatschap stop te kunnen zetten.
 • Gaat u uw hond nog aanschaffen maar wilt u wel alvast een OOPOEH ontmoeten? Dat is helaas niet mogelijk. OOPOEH’s willen bij een kennismaking de hond ontmoeten om te bepalen of zij hier op zouden willen en kunnen passen. Vooraf kunnen zij hier geen uitspraak over doen. Zonder hond kunnen we daarom uw aanvraag niet in behandeling nemen. Houd er bovendien rekening mee dat veel OOPOEH’s het prettig vinden als de hond (zo goed als) zindelijk is.
 • Staat u bij ons ingeschreven maar heeft u momenteel (dwz binnen de aankomende 2 maanden) geen oppas voor uw hond nodig? Dan wordt uw profiel (tijdelijk) “bevroren”. Dit om de database up to date te houden en OOPOEH’s niet te hoeven teleurstellen. Heeft u wel weer een OOPOEH nodig? Dan kunt u contact opnemen om uw profiel weer te activeren.
 • Een OOPOEH vinden voor 2 honden (die bij elkaar horen) is erg lastig: voor veel OOPOEH’s is het oppassen erg spannend en zij vinden één hond doorgaans voldoende.
 • Via Stichting OOPOEH vindt u geen oppas die bij u thuis komt oppassen/logeren, wel kunt u afspreken dat de OOPOEH uw hond bij u thuis komt ophalen voor een wandeling. We vinden het belangrijk dat OOPOEH’s niet hoeven te reizen om een hond uit te laten, tenzij jullie dichtbij elkaar wonen of een OOPOEH in z’n profiel aangeeft bereid zijn om de hond op te halen.
 • Stichting OOPOEH heeft geen winstoogmerk en is door de Belastingdienst aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling wat inhoudt dat wij ons voor minimaal 90% bezig houden voor het algemeen nut. De inkomsten en donaties die wij genereren worden gebruikt om senioren aan een actiever en honden aan een leuker leven te helpen. Door als baasje lid te worden van Stichting OOPOEH helpt u daar direct aan mee!

Omgang met de OOPOEH’s

Het doel van Stichting OOPOEH is een actiever leven voor senioren en een leuker leven voor honden. Bevordering van sociale contacten voor senioren staat hierbij voorop. Stichting OOPOEH houdt de communicatie tussen baasjes en de OOPOEH’s goed in de gaten. Wij willen namelijk voorkomen dat er misbruik wordt gemaakt van onze OOPOEH’s. Onder misbruik wordt bijvoorbeeld verstaan dat honden voor lange periodes worden ondergebracht bij een OOPOEH zonder hier regelmatig contact over te onderhouden. Of dat OOPOEH’s zich gedwongen voelen vaker op een hond te passen dan ze willen. Ook willen wij alle baasjes vragen de tijd te nemen voor hun OOPOEH’s. Breng uw hond bijvoorbeeld op tijd naar een OOPOEH, zodat jullie nog een kopje koffie kunnen drinken. Of laat een OOPOEH wat eerder naar u toe komen, zodat hij/zij even mee kan lunchen. Stichting OOPOEH legt haar baasjes niets op maar geeft graag suggesties om het voor iedereen zo leuk mogelijk te maken!

Aansprakelijkheid

Stichting OOPOEH wijst u er op dat een derde die schade lijdt en/of heeft geleden door toedoen van een hond zowel het baasje als de OOPOEH aansprakelijk kan stellen voor de schade. Het baasje op grond van het feit dat hij bezitter is van de hond en de OOPOEH als houder van de hond. Het baasje is bijvoorbeeld aansprakelijk indien haar/zijn hond een derde bijt. Een OOPOEH kan bijvoorbeeld aansprakelijk worden gesteld als hij/zij de hond bewust opzet om een derde schade toe te brengen (hond ophitsen om een derde te bijten).

Stichting OOPOEH adviseert de baasjes en de OOPOEH’s om een korte overeenkomst op te stellen. In die overeenkomst kunt u vastleggen dat alle schade die veroorzaakt wordt door een hond door het baasje zal worden vergoed, mits er geen sprake is van (kwade) opzet of grove schuld aan de zijde van de OOPOEH. Alsdan zal de veroorzaakte schade door de OOPOEH worden vergoed. Daarnaast adviseert stichting OOPOEH in ieder geval de baasjes om een WA-verzekering af te sluiten waarin tevens aansprakelijkheid voor de hond is opgenomen.

Zie hier een voorbeeld van een overeenkomst. Let wel: de baasjes en OOPOEH’s zijn zelf verantwoordelijk zijn voor de inhoud van de tussen hen beiden geldende overeenkomst. Er kunnen geen rechten door de baasjes en OOPOEH’s worden ontleend aan deze voorbeeld overeenkomst. Baasjes en OOPOEH’s kunnen immers het voorbeeld naar eigen inzicht wijzigen.

Heeft u nog vragen? Bel ons dan op 020-7853745 of mail naar info@oopoeh.nl. U vindt hier de veelgestelde vragen.

 

Ik wil mijn hond(en) inschrijvenvoor een OOPOEH als oppas KLIK HIER

* Bovengenoemde prijzen gelden vanaf 5 februari 2024