Stap 1 Op zoek naar een OOPOEH/huisdier om op te passen

Met de zoekfunctie kunt u op zoek naar een geschikt(e) OOPOEH of huisdier. Via de postcodes wordt er gezocht naar een geschikte match in de buurt. Ziet u een OOPOEH of huisdier waarvoor u interesse heeft? Dan kunt u een kennismakingsgesprek aanvragen. Hiervoor zult u zich wel in moeten schrijven als OOPOEH of als baasje.

Stap 2 Inschrijving

U kunt zich inschrijven  door de juiste inschrijfbutton op de homepage te kiezen en aan te klikken. Hierop verschijnt het inschrijfformulier dat u kunt invullen.
Voor ouderen bestaat er ook de mogelijkheid zich telefonisch in te schrijven via 020-7853745. Door het inschrijfformulier in te vullen weten wij precies waar u naar op zoek bent en kunnen we beoordelen of wij u van dienst kunnen zijn.

Stap 3 Voor OOPOEH’s is het gratis en baasjes betalen

55-plussers die zich inschrijven als OOPOEH hoeven nergens voor te betalen. De inschrijving is gratis en ook voor de zorg van het dier zal een OOPOEH nooit financieel bij hoeven te dragen. De baasjes betalen eenmalig inschrijfkosten van € 25,- en betalen pas maandelijks lidmaatschapkosten na een succesvolle kennismaking. Een succesvolle kennismaking houdt in dat het baasje een vervolgafspraak met de OOPOEH wil maken. Vanaf dat moment rekent Stichting OOPOEH een tarief van €17,50,- per maand per huisdier. Voor twee huisdieren rekent Stichting OOPOEH een tarief van €25,- per maand.

Het bestaan van Stichting OOPOEH is voor het grootste gedeelte afhankelijk van de inkomsten van de lidmaatschappen. Van deze inkomsten worden ouderen bezocht en ingeschreven als nieuwe OOPOEH. Voor de reeds ingeschreven OOPOEH’s worden van deze inkomsten o.a uitjes en feestjes georganiseerd. Hiervoor worden de baasjes en huisdieren ook regelmatig uitgenodigd. En ten slotte kunnen wij hiervan ook voor u aan de slag om u te koppelen aan een geschikte OOPOEH!

 

Zolang een baasje een OOPOEH voor zijn/haar huisdier heeft betaalt hij/zij maandelijks lidmaatschap.

Stap 4 Kennismakingsgesprek aanvragen

Ziet u een huisdier of OOPOEH waarvoor u interesse heeft? Dan kunt u via
de website een kennismakingsgesprek aanvragen. Dit doet u door in te loggen op de website en de button “Aanvragen” onderaan het profiel van de OOPOEH of het huisdier aan te klikken. Een OOPOEH matchmaker krijgt deze aanvraag vervolgens binnen en beoordeelt of het baasje + huisdier en de OOPOEH in kwestie -op papier- matchen. Hierbij wordt vooral gekeken of het huisdier geschikt is voor de OOPOEH en of de wensen van het baasje en de OOPOEH overeen komen.

Stap 5 Kennismaken

Stichting OOPOEH bemiddelt bij het samenbrengen van OOPOEH’s en baasjes voor een kennismakingsgesprek.
Wij bellen/mailen de OOPOEH of het baasje waarmee het kennismakingsgesprek is aangevraagd en checken of zij ook open staan voor een ontmoeting. Zo ja, dan worden de contactgegevens van het baasje en de OOPOEH onderling uitgewisseld zodat zij zelf een afspraak kunnen maken. Zo nee, dan wordt er bij de aanvrager teruggekoppeld dat er geen wederzijdse interesse bestaat. De aanvrager kan dan verder op zoek naar een juiste match (zie stap 1).

Stichting OOPOEH komt niet thuis bij de OOPOEH’s, de kennismaking geeft het baasje de gelegenheid te bepalen of het huis van de OOPOEH waar het huisdier zou verblijven geschikt is.

Stap 6 Match

Als zowel het baasje als de OOPOEH enthousiast zijn over elkaar, kan er gestart worden. Stichting OOPOEH adviseert het baasje en de OOPOEH om een overeenkomst te sluiten. Dit om mogelijke discussies in de toekomst te voorkomen. Belangrijke zaken die o.a. in de overeenkomst worden geregeld zijn:

  • OOPOEH’s zijn vrijwilligers. Dit betekent dat baasjes OOPOEH’s niet kunnen verplichten te komen wanneer zij een keer niet willen of kunnen.
  • De aansprakelijkheid. Wij adviseren baasjes alleen deel te nemen aan OOPOEH wanneer zij WA verzekerd zijn.

Een voorbeeldovereenkomst vindt u hier.
Het baasje en de OOPOEH kunnen de overeenkomst ook toespitsen op hun
specifieke situatie (de dagen, tijdstippen, wat te doen als het dier
naar de dierenarts moet etc.).