Organisatie

Zakelijk directeur Ellen

Begonnen in september als algemeen directeur bij OOPOEH en ik voel me er nu al helemaal thuis. Ik ben vertrouwd met de doelgroep ouderen (i.v.m. met eerdere werkplekken) maar ook bijzonder prettig geland tussen de leuke en bevlogen collega’s die net zoals ik een vuist (of poot?) willen maken tegen sociaal isolement. Het bestrijden van eenzaamheid onder ouderen is niet eenvoudig en de doelgroep wordt door vergrijzing alsmaar groter. De oplossing van OOPOEH om ouderen op andermans hondje te laten passen vind ik briljant bedacht; creatief, innovatief en blijkt ook nog eens bewezen zeer succesvol: het maakt ouderen daadwerkelijk gezonder en gelukkiger. Stichting OOPOEH is daardoor een organisatie met enorme potentie. Ik ben blij en trots dat ik hier een belangrijke rol in mag spelen.  

Oprichter en creatief directeur Sofie

Hoi! Ik ben Sofie, dol op dieren en mensen die van dieren houden. In 2012 heb ik Stichting OOPOEH opgericht omdat ik merkte dat veel ouderen op een bepaalde leeftijd niet meer aan een hond beginnen terwijl ze er nog wel naar verlangen. Dat raakte me. Het moet een heel gemis zijn om ineens na vele jaren geen kwispelend beestje meer om je heen te hebben!
Ik zag hoe een lieve buurvrouw ervan genoot om af en toe op mijn hond Buffel te passen. Haar eigen hondje was overleden en zelf wilde ze niet meer aan een nieuw hondje beginnen. Maar missen deed ze hem wel. Niet alleen de gezelligheid van een hond maar ook de wandeling en praatjes op straat die ze daarmee aanhaalde. Met Buffel als oppashond kreeg ze dat weer terug. Het idee voor OOPOEH was geboren en ik ben heel trots dat we na ouderen door heel Nederland helpen aan een lieve oppashond in de buurt.

Projectmanager Frida

Hoi, ik ben Frida en werk als projectmanager en matchmaker bij OOPOEH. Toen ik zes jaar geleden in een kledingwinkel werkte, had mijn collega een hondje. Zij vertelde mij dat zij een hele lieve oppas had en hoe blij haar OOPOEH altijd was als zij haar hondje kwam brengen. De naam OOPOEH is me altijd bijgebleven en toen ik vorig jaar een tijdje zonder werk zat, ben ik als vrijwilliger begonnen. De stichting spreekt mij heel erg aan, omdat we heel veel mensen en hondjes blij kunnen maken. Hier werken allemaal hele lieve, betrokken mensen met een grote liefde voor dieren en mensen. Ik voelde me hier direct thuis. Ik ben dan ook heel blij dat ik nu het team mag versterken als projectmanager/matchmaker. Want we willen graag nog veel meer OOPOEH’s blij maken met een lieve oppas hond en nog veel meer honden met een lieve OOPOEH.

Bureaumanager Meike

Mijn naam is Meike en ik heb het leukst denkbare werk: ik breng OOPOEH’s in contact met baasjes van honden die op zoek zijn naar een lieve oppas. Ik vind het prachtig om te zien dat een mooie match een driedubbel effect heeft: een actiever leven voor ouderen (èn een kwispelend staartje om hen heen), een leuker leven voor de hond en een vertrouwde oppas voor de baasjes. Samen met mijn collega’s en de supervrijwilligers ben ik bezig met maken van mooie matches en ben ik verantwoordelijk voor een deel van de communicatie van Stichting OOPOEH. Wil je meer lezen over dit mooie werk? Lees dan eens de succesverhalen op onze website.

Matchmaker Debora

Mijn naam is Debora en sinds maart 2019 ben ik één van de matchmakers van stichting OOPOEH. Elke werkdag stap ik met een glimlach op de fiets op weg naar een fijne werkplek, met leuke collega’s in het centrum van Amsterdam.

Het matchen van hondenbaasjes met een OOPOEH is ontzettend dankbaar werk. Het is leuk om te horen dat beiden na de kennismaking zeggen, ‘we hebben een enorm goed gevoel over het oppassen, dit is onze match!’.

Ook vind ik het fijn om een luisterend oor te bieden als het even niet meezit. En dan hoeft het niet eens over het oppassen te gaan.

Elke dag weer nieuwe mensen, nieuwe wensen en nieuwe verhalen. Dat spreekt mij enorm aan.

Financieel adviseur Niels

Hoi! Mijn naam is Niels van den Dobbelsteen. Ik ben 44 jaar geleden geboren in Zaandam en woon daar nu nog steeds. Ik ben getrouwd en ben de trotse vader van vier jongens. Sinds de oprichting van OOPOEH ben ik betrokken bij de organisatie als financieel adviseur. In het begin was dat best een flinke klus omdat de hele financiële organisatie vanaf de grond moest worden opgezet. Echter, die investering heeft ervoor gezorgd dat de financiële organisatie nu goed staat. Zelf hebben we drie katten en denken we weleens om er ook een hond bij te nemen. Dit laatste kan wat ons betreft alleen als we daar tijd genoeg voor hebben en dat is met vier opgroeiende kinderen wat lastig. Stichting OOPOEH is wat mij betreft een uitstekend voorbeeld van hoe we op een zinvolle manier elkaars leven kunnen verrijken.

Webdeveloper Hidde

Hallo, mijn naam is Hidde Braun, ik ben 43 jaar en woon in Amsterdam met mijn vriendin en 2 dochters.
Sinds begin 2013 help ik Stichting OOPOEH bij de ontwikkeling van de website en het onderliggende systeem waar de vrijwilligers en het team mee werken. Dit houdt in dat ik zorg dat de informatie goed wordt opgeslagen, dat de betalingen worden aangemaakt bij de betaalprovider, dat de zoekfunctie goed werkt en nog veel meer. Daarnaast biedt ik ondersteuning bij technische vragen of problemen. Ik vind het mooi om te zien dat Stichting OOPOEH een mooie manier heeft gevonden om op twee “vragen” een antwoord te geven. Enerzijds de vraag van baasjes naar een regelmatige oppas voor hun hond, anderzijds de OOPOEHS die een oppashond krijgen om mee te wandelen, spelen, knuffelen. Bovendien is er meer sociaal contact (en een oogje in het zeil) voor de OOPOEHS als bijkomend voordeel.
Toen ik klein was hadden we thuis 2 katten, erg gezellig. Helaas is mijn vriendin allergisch voor katten dus zit dat er nu niet meer in helaas. Maar de verhalen en foto’s op de OOPOEH website maken een hoop goed!

Stagiaire Eline

Hoi ik ben Eline! Sinds april 2019 loop ik stage bij Stichting OOPOEH. Ik volg de studie Management-assisent aan het Nova-collega in Haarlem. Het doel van Stichting OOPOEH vind ik het heel erg mooi en ik kan hier veel verschillende dingen leren die ik kan gebruiken voor mijn opleiding. Ik ben erg dol op huisdieren, dus dit is voor mij een fijne stageplek. Vooral het contact met de OOPOEH’s en de baasjes vind ik erg leuk. Ik ondersteun bij het matchen, maar ook bij allerlei werkzaamheden op kantoor.