Organisatie

Directeur Ellen

Ik ben Ellen Groneman uit Amsterdam en ik ben directeur bij stichting OOPOEH. Ik prijs mijzelf gelukkig met een fantastisch team van bevlogen collega’s en vrijwilligers die net zoals ik een vuist willen maken tegen eenzaamheid bij ouderen. Een Oppashond Maakt Gelukkig en Gezond. En dat is dus echt zo. Dagelijks zien we de ouderen enorm opfleuren van de gezelligheid van het hondje. En al wandelend door de buurt ontmoeten ze nieuwe mensen. Mooi toch?

Oprichter Sofie

Hoi! Ik ben Sofie, dol op dieren en mensen die van dieren houden. In 2012 heb ik Stichting OOPOEH opgericht omdat ik merkte dat veel ouderen op een bepaalde leeftijd niet meer aan een hond beginnen terwijl ze er nog wel naar verlangen. Dat raakte me. Het moet een heel gemis zijn om ineens na vele jaren geen kwispelend beestje meer om je heen te hebben!
Ik zag hoe een lieve buurvrouw ervan genoot om af en toe op mijn hond Buffel te passen. Haar eigen hondje was overleden en zelf wilde ze niet meer aan een nieuw hondje beginnen. Maar missen deed ze hem wel. Niet alleen de gezelligheid van een hond maar ook de wandeling en praatjes op straat die ze daarmee aanhaalde. Met Buffel als oppashond kreeg ze dat weer terug. Het idee voor OOPOEH was geboren en ik ben heel trots dat we nu ouderen door heel Nederland helpen aan een lieve oppashond in de buurt.

Manager Communicatie, Matching en Officezaken Meike

Mijn naam is Meike en ik heb het leukst denkbare werk: ik breng ouderen in contact met baasjes van honden die op zoek zijn naar een lieve oppas. Ik vind het prachtig om te zien dat een mooie match een driedubbel effect heeft: een actiever leven voor ouderen (èn een kwispelend staartje om hen heen), een leuker leven voor de hond en een vertrouwde oppas voor de baasjes. Ik heb gezien dat een match zoveel moois met zich meebrengt en dat er heel dierbare contacten ontstaan tussen verschillende generaties. Samen met mijn collega’s en onze supervrijwilligers span ik me in zoveel mogelijk ouderen te laten genieten van een oppashondje. Naast dat ik verantwoordelijk ben voor het matchen, ben ik verantwoordelijk voor de communicatie van Stichting OOPOEH en voor allerlei kantoorzaken. Wil je meer lezen over ons mooie werk? Lees dan eens de succesverhalen op onze website.

Projectmanager Amsterdam, matchmaker & uitjescoördinator Bianca

OOPOEH! Het moment dat ik voor het eerst van de stichting hoorde, was ik meteen verkocht. Wat een gewéldig idee! Sinds ik zelf een hond heb, zie ik dagelijks wat zij voor anderen kan betekenen. Een kwispelende staart, een knuffel of een liefdevolle lik over de handen: het zorgt voor een brede glimlach bij iedereen die ze tegenkomt. En de mensen die regelmatig op haar passen hebben intensiever contact met de buurt en bewegen meer, waaronder ikzelf. De resultaten van de impactmetingen die Stichting OOPOEH heeft uit laten voeren, verbazen me dan ook helemaal niets. En het mooie is: het mes snijdt aan twee kanten, voor mens én hond. Want zeg nu zelf… zou jijzelf niet stiekem ook de hele dag vertroeteld willen worden door zo een lieve OOPOEH?! 

Matchmaker Nursemin

Hoi! Ik ben Nursemin, ik heb stage gelopen bij Stichting OOPOEH in mijn laatste jaar van de opleiding managementassistente. Ik voelde me de eerste paar weken van mijn stage gelijk als een deel van het team dankzij mijn lieve collega’s, en de super aardige baasjes en OOPOEH’s die ik elke dag mag helpen bij het matchen. Daarom blijf ik ook na mijn stage bij Stichting OOPOEH werken als matchmaker! 

Matchmaker Eline

Hi, mijn naam is Eline Wernke en ik ben op dit moment werkzaam als matchmaker bij Stichting OOPOEH. In 2019 ben ik begonnen als stagiaire en ik heb dit voor maar liefst negen maanden mogen doen. Ik heb hier ontzettend veel geleerd en daar ben ik erg dankbaar voor. Sinds een paar maanden help ik wekelijks op vrijdag met veel plezier bij het maken van mooie matches! Ik ben ontzettend trots dat ik een deel mag uitmaken van deze mooie stichting!

Matchmaker en Projectmanager (Utrecht) Anette

Hoi, mijn naam is Anette en ik ben superblij dat ik het team van Stichting OOPOEH mag versterken. Mijn vriendin Ellen (al jaren enthousiast vrijwilligster bij OOPOEH) maakte mij erop attent dat Stichting OOPOEH een enorme groeispurt maakt en op zoek was naar een matchmaker. Met mijn diverse ervaring en klaar voor leuke baan werk ik nu met veel plezier voor Stichting OOPOEH. Bijdragen aan iemands geluk kan zo simpel zijn. Ik vind het ontzettend leuk om zoveel dankbare OOPOEH’s te spreken en hun hartverwarmende ervaringen te horen. Heerlijk toch! Sinds kort ben ik ook project manager van Utrecht. In deze grote stad willen we nog veel meer matches maken en succesvol samenwerken met andere instanties. Het is zo belangrijk om er voor elkaar te zijn, en Stichting OOPOEH is daar een mooi voorbeeld van. 

Projectmanager Tosca (Rotterdam)

Mijn naam is Tosca (27 jaar) en ik kom uit Rotterdam. Recentelijk ben ik afgestudeerd aan de Kunstacademie en daarna ging ik op zoek naar een baan waarin ik zowel mijn zorgzame als creatieve kant in kwijt kan. Nu wil het toeval dat Stichting OOPOEH rond dat moment ging uitbreiden in Rotterdam. 

Voor mij is het een ontzettend leuke uitdaging om de Rotterdamse ouderen te voorzien van een lief oppashondje. 

Zelf heb ik sinds 2019 een hondje, zijn naam is Mylo. Mylo is een kruising tussen een maltezer en shih tzu. Van huis uit ben ik niet opgegroeid met honden, dus ik begreep de meerwaarde er vaak niet van. Totdat mijn ouders Mylo in huis namen. Mylo voelt thuis alles aan, wanneer één van ons verdriet heeft. Dan springt hij op je schoot en likt hij je tranen weg. Hij is super nieuwsgierig en altijd op avontuur. Als ik een lange dag van huis ben, komt er altijd wel een moment dat ik aan Mylo denk. Een band opbouwen met een hond is zo’n verrijking van je leven. Ik raad het iedereen aan!

Projectmanager Liselotte (Rotterdam)

Hoi, Ik ben Liselotte. Ik houd veel van dieren en de natuur en ik ben dan ook bewust van het feit hoe belangrijk viervoeters kunnen zijn in ons leven. “Ook al is het soms maar voor even”.
Toen ik het eerst over OOPOEH las werd ik gelijk enthousiast, wat een mooi initiatief!

Ik ben dankbaar dat ik de kans krijg om mijn talenten en creativiteit in te mogen zetten samen met het Rotterdamse team om Stichting OOPOEH nog bekender te maken in Rotterdam en een positieve verbinding tussen OOPOEH’s en baasjes te creëren.

Stagiaire Eva

Hi! Mijn naam is Eva, ik woon in Amstelveen en ik doe de opleiding Management Assistent. Ik loop nu stage bij Stichting OOPOEH, en ik heb het hier erg naar mijn zin. Ik werk als een matchmaker. Tijdens mijn stage leer ik erg veel, en durf ik ook steeds meer. Ik werk hier nu nog als stagiair, maar ik blijf hier nog wat langer werken, omdat ik het zo naar mijn zin heb en ik nog geen afscheid wil nemen van het team 🙂 

Stagiaire Jonna

Hey! Mijn naam is Jonna en vanaf het moment dat ik ben begonnen met mijn stage bij Stichting OOPOEH voelde ik mij meteen thuis. Wat heb ik het getroffen met deze stage! Door het leuke contact met de OOPOEH’s en het enthousiasme van het team maakt het een bijzondere en indrukwekkende stichting. Ik help met het coördineren van de uitjes voor de OOPOEH’s voor het jubileumjaar en omdat ik elke dag bezig ben met iets anders, heb ik nu al erg veel geleerd. Zelf ben ik opgegroeid met een geweldige hond en pas af en toe op bij twee lieve poezen. Ik vind het fantastisch wat Stichting OOPOEH heeft opgericht en ben blij daar van te leren en aan mee te kunnen helpen!

Financieel adviseur Niels

Hoi! Mijn naam is Niels van den Dobbelsteen. Ik ben 44 jaar geleden geboren in Zaandam en woon daar nu nog steeds. Ik ben getrouwd en ben de trotse vader van vier jongens. Sinds de oprichting van OOPOEH ben ik betrokken bij de organisatie als financieel adviseur. In het begin was dat best een flinke klus omdat de hele financiële organisatie vanaf de grond moest worden opgezet. Echter, die investering heeft ervoor gezorgd dat de financiële organisatie nu goed staat. Zelf hebben we drie katten en denken we weleens om er ook een hond bij te nemen. Dit laatste kan wat ons betreft alleen als we daar tijd genoeg voor hebben en dat is met vier opgroeiende kinderen wat lastig. Stichting OOPOEH is wat mij betreft een uitstekend voorbeeld van hoe we op een zinvolle manier elkaars leven kunnen verrijken.

Webdeveloper Hidde

Hallo, mijn naam is Hidde Braun, ik ben 43 jaar en woon in Amsterdam met mijn vriendin en 2 dochters.
Sinds begin 2013 help ik Stichting OOPOEH bij de ontwikkeling van de website en het onderliggende systeem waar de vrijwilligers en het team mee werken. Dit houdt in dat ik zorg dat de informatie goed wordt opgeslagen, dat de betalingen worden aangemaakt bij de betaalprovider, dat de zoekfunctie goed werkt en nog veel meer. Daarnaast biedt ik ondersteuning bij technische vragen of problemen. Ik vind het mooi om te zien dat Stichting OOPOEH een mooie manier heeft gevonden om op twee “vragen” een antwoord te geven. Enerzijds de vraag van baasjes naar een regelmatige oppas voor hun hond, anderzijds de OOPOEHS die een oppashond krijgen om mee te wandelen, spelen, knuffelen. Bovendien is er meer sociaal contact (en een oogje in het zeil) voor de OOPOEHS als bijkomend voordeel.
Toen ik klein was hadden we thuis 2 katten, erg gezellig. Helaas is mijn vriendin allergisch voor katten dus zit dat er nu niet meer in helaas. Maar de verhalen en foto’s op de OOPOEH website maken een hoop goed!