Organisatie

Oprichter Sofie

Hoi! Ik ben Sofie, dol op dieren en mensen die van dieren houden. In 2012 heb ik Stichting OOPOEH opgericht omdat ik merkte dat veel ouderen op een bepaalde leeftijd niet meer aan een huisdier beginnen terwijl ze er nog wel naar verlangen. Dat raakte me. Het moet een heel gemis zijn om ineens na vele jaren geen kwispelend of spinnend beestje meer om je heen te hebben!
Ik zag hoe een lieve buurvrouw ervan genoot om af en toe op mijn hond Buffel te passen. Haar eigen hondje was overleden en zelf wilde ze niet meer aan een nieuw huisdier beginnen. Maar missen deed ze hem wel. Niet alleen de gezelligheid van een hondje maar ook de wandeling en praatjes op straat die ze daarmee aanhaalde. Met Buffel als oppashond kreeg ze dat weer terug. Het idee voor OOPOEH was geboren en ik ben heel trots dat we na ouderen door heel Nederland helpen aan een lief oppasdier in de buurt.

Projectmanager Frida

Hoi, ik ben Frida en werk als projectmanager en matchmaker bij OOPOEH. Toen ik zes jaar geleden in een kledingwinkel werkte, had mijn collega een hondje. Zij vertelde mij dat zij een hele lieve oppas had en hoe blij haar OOPOEH altijd was als zij haar hondje kwam brengen. De naam OOPOEH is me altijd bijgebleven en toen ik vorig jaar een tijdje zonder werk zat, ben ik als vrijwilliger begonnen. De stichting spreekt mij heel erg aan, omdat we heel veel mensen en hondjes blij kunnen maken. Hier werken allemaal hele lieve, betrokken mensen met een grote liefde voor dieren en mensen. Ik voelde me hier direct thuis. Ik ben dan ook heel blij dat ik nu het team mag versterken als projectmanager/matchmaker. Want we willen graag nog veel meer OOPOEH’s blij maken met een lieve oppas hond en nog veel meer honden met een lieve OOPOEH.

Bureaumanager Meike

Mijn naam is Meike en ik heb het leukst denkbare werk: ik breng OOPOEH’s in contact met baasjes van honden die op zoek zijn naar een lieve oppas. Ik vind het prachtig om te zien dat een mooie match een driedubbel effect heeft: een actiever leven voor ouderen (èn een kwispelend staartje om hen heen), een leuker leven voor de hond en een vertrouwde oppas voor de baasjes. Samen met mijn collega’s en de supervrijwilligers ben ik bezig met maken van mooie matches en ben ik verantwoordelijk voor een deel van de communicatie van Stichting OOPOEH. Wil je meer lezen over dit mooie werk? Lees dan eens de succesverhalen op onze website.

Matchmaker/Uitjescoördinator Tamar

Hoi, ik ben Tamar. Sinds half 2017 werk ik bij OOPOEH als matchmaker & coördinator uitjes. Het bevalt me bijzonder goed om deel uit te maken van dit kleine enthousiaste team en samen te werken om de OOPOEH community te laten groeien, meer mensen te bereiken en te matchen.

Dieren zijn de rode draad in mijn leven. Ik ben er mee opgegroeid en heb veel vrijwilligerswerk met en voor dieren gedaan. Hier bij OOPOEH kan ik mijn dierenliefde combineren met mijn interesse voor mensen en hun verhalen. Intussen heb ik al zoveel leuke gesprekken gevoerd en al heel wat hartverwarmende matches tussen mensen onderling en OOPOEH’s en een hond gemaakt. Daar doen we het hier voor en het nodigt ook zo uit om onze stinkende best te doen om nog meer matches tot stand te brengen.

Als behoorlijk reislustig type vind ik daarnaast ook ontzettend leuk de verantwoordelijkheid voor de OOPOEH-uitjes te hebben. Nu de OOPOEH community steeds verder uitwaaiert over Nederland zullen we ook met onze uitjes verder het land in gaan. Een uitgelezen kans om elkaar eens te ontmoeten. Wilt u weten wat voor uitjes we zoal organiseren kijk dan eens op deze pagina. Heeft u zelf een tip, mail ons dit dan via uitjes@oopoeh.nl.

Freelance projectmanager Sènami

Hi, ik ben Sènami Awunou en vanaf het eerste uur betrokken bij Stichting OOPOEH. Toen Sofie Brouwer mij vertelde van haar idee voor stichting OOPOEH vond ik het meteen een gouden vondst. Ik herkende direct de behoefte vanuit mijn eigen omgeving. Wat een gemis was het voor mijn oma toen zij op 96 jarige leeftijd toch echt niet meer aan een nieuwe kat kon beginnen. Het was zo stil in huis geworden en wij zagen haar ook achteruit gaan, want voor een ander zorgen houdt je fit en alert.
Omdat ik zzp’er ben in de culturele sector en bij non-profit organisaties wilde ik mijn kennis graag inzetten bij het helpen opzetten van de Stichting. Wij maakten in 2012 de eerste stappen voornamelijk in onze vrije uren. Maar vanaf de lancering in juni 2012 bleek de behoefte aan OOPOEH zo groot dat we in een stroomversnelling zijn geraakt en nu zelfs landelijk opereren.
Het is hard werken af en toe met bloed, zweet en tranen maar het zijn de mooie en soms ook verdrietige verhalen, prachtige uitjes en dankbare woorden die regelmatig voorbij komen waardoor ik dit werk met liefde doe.
Het is namelijk prachtig om mee te werken aan een Stichting die zoveel ouderen weer blij maakt met het plezier van een huisdier in de buurt. En elke keer als ik ouderen spreek die zo dankbaar zijn dat we bestaan dan ben ik weer erg trots dat het ons nu alweer 6 jaar lang lukt het verschil te maken! Voorheen als algemeen manager en nu ondersteun ik OOPOEH als zzp-er bij verschillende projecten.

Financieel adviseur Niels

Hoi! Mijn naam is Niels van den Dobbelsteen. Ik ben 44 jaar geleden geboren in Zaandam en woon daar nu nog steeds. Ik ben getrouwd en ben de trotse vader van vier jongens. Sinds de oprichting van OOPOEH ben ik betrokken bij de organisatie als financieel adviseur. In het begin was dat best een flinke klus omdat de hele financiële organisatie vanaf de grond moest worden opgezet. Echter, die investering heeft ervoor gezorgd dat de financiële organisatie nu goed staat. Zelf hebben we drie katten en denken we weleens om er ook een hond bij te nemen. Dit laatste kan wat ons betreft alleen als we daar tijd genoeg voor hebben en dat is met vier opgroeiende kinderen wat lastig. Stichting OOPOEH is wat mij betreft een uitstekend voorbeeld van hoe we op een zinvolle manier elkaars leven kunnen verrijken.

Webdeveloper Hidde

Hallo, mijn naam is Hidde Braun, ik ben 43 jaar en woon in Amsterdam met mijn vriendin en 2 dochters.
Sinds begin 2013 help ik Stichting OOPOEH bij de ontwikkeling van de website en het onderliggende systeem waar de vrijwilligers en het team mee werken. Dit houdt in dat ik zorg dat de informatie goed wordt opgeslagen, dat de betalingen worden aangemaakt bij de betaalprovider, dat de zoekfunctie goed werkt en nog veel meer. Daarnaast biedt ik ondersteuning bij technische vragen of problemen. Ik vind het mooi om te zien dat Stichting OOPOEH een mooie manier heeft gevonden om op twee “vragen” een antwoord te geven. Enerzijds de vraag van baasjes naar een regelmatige oppas voor hun hond, anderzijds de OOPOEHS die een oppashond krijgen om mee te wandelen, spelen, knuffelen. Bovendien is er meer sociaal contact (en een oogje in het zeil) voor de OOPOEHS als bijkomend voordeel.
Toen ik klein was hadden we thuis 2 katten, erg gezellig. Helaas is mijn vriendin allergisch voor katten dus zit dat er nu niet meer in helaas. Maar de verhalen en foto’s op de OOPOEH website maken een hoop goed!