Organisatie

Directeur Ellen

Ik ben Ellen Groneman uit Amsterdam en ik ben directeur bij stichting OOPOEH. Ik prijs mijzelf gelukkig met een fantastisch team van bevlogen collega’s en vrijwilligers die net zoals ik een vuist willen maken tegen eenzaamheid bij ouderen. Een Oppashond Maakt Gelukkig en Gezond. En dat is dus echt zo. Dagelijks zien we de ouderen enorm opfleuren van de gezelligheid van het hondje. En al wandelend door de buurt ontmoeten ze nieuwe mensen. Mooi toch?

Oprichter Sofie

Hoi! Ik ben Sofie, dol op dieren en mensen die van dieren houden. In 2012 heb ik Stichting OOPOEH opgericht omdat ik merkte dat veel ouderen op een bepaalde leeftijd niet meer aan een hond beginnen terwijl ze er nog wel naar verlangen. Dat raakte me. Het moet een heel gemis zijn om ineens na vele jaren geen kwispelend beestje meer om je heen te hebben!
Ik zag hoe een lieve buurvrouw ervan genoot om af en toe op mijn hond Buffel te passen. Haar eigen hondje was overleden en zelf wilde ze niet meer aan een nieuw hondje beginnen. Maar missen deed ze hem wel. Niet alleen de gezelligheid van een hond maar ook de wandeling en praatjes op straat die ze daarmee aanhaalde. Met Buffel als oppashond kreeg ze dat weer terug. Het idee voor OOPOEH was geboren en ik ben heel trots dat we nu ouderen door heel Nederland helpen aan een lieve oppashond in de buurt.

Manager Communicatie, Matching en Officezaken Meike

Mijn naam is Meike en ik heb het leukst denkbare werk: ik breng ouderen in contact met baasjes van honden die op zoek zijn naar een lieve oppas. Ik vind het prachtig om te zien dat een mooie match een driedubbel effect heeft: een actiever leven voor ouderen (èn een kwispelend staartje om hen heen), een leuker leven voor de hond en een vertrouwde oppas voor de baasjes. Ik heb gezien dat een match zoveel moois met zich meebrengt en dat er heel dierbare contacten ontstaan tussen verschillende generaties. Samen met mijn collega’s en onze supervrijwilligers span ik me in zoveel mogelijk ouderen te laten genieten van een oppashondje. Naast dat ik verantwoordelijk ben voor het matchen, ben ik verantwoordelijk voor de communicatie van Stichting OOPOEH en voor allerlei kantoorzaken. Wil je meer lezen over ons mooie werk? Lees dan eens de succesverhalen op onze website.

Projectmanager Amsterdam & matchmaker Bianca

OOPOEH! Het moment dat ik voor het eerst van de stichting hoorde, was ik meteen verkocht. Wat een gewéldig idee! Sinds ik zelf een hond heb, zie ik dagelijks wat zij voor anderen kan betekenen. Een kwispelende staart, een knuffel of een liefdevolle lik over de handen: het zorgt voor een brede glimlach bij iedereen die ze tegenkomt. En de mensen die regelmatig op haar passen hebben intensiever contact met de buurt en bewegen meer, waaronder ikzelf. De resultaten van de impactmetingen die Stichting OOPOEH heeft uit laten voeren, verbazen me dan ook helemaal niets. En het mooie is: het mes snijdt aan twee kanten, voor mens én hond. Want zeg nu zelf… zou jijzelf niet stiekem ook de hele dag vertroeteld willen worden door zo een lieve OOPOEH?! 

Matchmaker, communicatie- en uitjesmedewerker

Hi, mijn naam is Chloe! Ik ben enorm blij dat ik in mijn zoektocht naar een nieuwe uitdaging Stichting OOPOEH tegen ben gekomen. Toen ik Stichting OOPOEH tegenkwam was ik meteen verkocht; het samenbrengen van mensen, ontmoetingen organiseren én ook nog eens bezig zijn met het welzijn van hondjes.  ” Dat is toch een droombaan?!”  zegt iedereen om me heen en ik kan deze uitspraak alleen maar bevestigen. Stiekem is het zelfs leuker dan ik had verwacht! Niet alleen omdat ik al mijn creativiteit kwijt kan in dit werk, maar ook omdat ik omringd ben door fantastische collega’s en vrijwilligers die dit allemaal mogelijk maken.

Matchmaker & projectmedewerker Lenore

Mijn naam is Lenore. Vanaf januari 2024 werk ik bij stichting OOPOEH als junior projectmedewerker en matchmaker. Wat mij meteen opviel toen ik bij Stichting OOPOEH begon, is de belangrijke impact die de stichting heeft op het leven van ouderen. Het idee van stichting OOPOEH om ouderen te koppelen aan een oppashond is niet alleen heel vrolijk en fijn voor mensen die een hondje willen maar niet de lasten; het hebben van een oppashond kan ook echt een verschil maken in het leven van ouderen. Waar ouderen misschien eerst niet veel buiten kwamen en contact hadden met de buurt werd dat met de komst van een oppashondje duidelijk een verrijking. Al in de eerste maand heb ik gemerkt hoeveel mooie contacten er met de hond en soms ook met baasjes uit voortvloeide! En hoe blij iedereen er van wordt! Dat vind ik hartstikke mooi! Dat maakt het ook zo leuk om te vertellen over stichting OOPOEH! Ik raad het alle ouderen aan: neem zo’n leuke oppashond!

Matchmaker Evelien

Mijn naam is Evelien en ik woon in het mooie Amsterdam samen met mijn dochters, hond James en onze 2 lieve katten.
Sinds september 2022 ben ik met heel veel plezier aan de slag bij OOPOEH als matchmaker. Ik heb enkele jaren geleden al een jaar als vrijwilliger bij OOPOEH gewerkt als matchmaker dus ik wist al hoe leuk het zou zijn en wat een mooi werk dit is!
Als ik zie hoe blij James mensen onderweg op straat al maakt! Een hond in je leven is een enorme verrijking en heel blij dat ik hier in kan bijdragen. Naast mijn werk bij Stichting OOPOEH ben ik werkzaam als masseuse en heb ik een praktijk aan huis.
De combinatie van masseren en bij OOPOEH werken (met de leukste collega’s! ) is voor mij dan ook perfect.

Matchmaker Semmy

Matchmaker Ilse

Toen ik Stichting OOPOEH voor het eerst tegenkwam op internet dacht ik: dit is geweldig! Ik ben groot hondenliefhebber en weet hoe fijn het is om een betrouwbare oppas te hebben voor je hond en hoeveel vreugde honden brengen. Toen ik een tijdje later op de site keek zag ik dat ze een stagiaire zochten die wilde helpen bij de organisatie van het jubileumevenement van 4 oktober. Ik was toen nog bezig met het afronden van mijn studie, maar het leek mij een leuke manier om meer te leren over het organiseren van evenementen. Na het evenement ben ik blijven hangen omdat ik het zo gezellig vond met alle OOPOEHs, hondjes en lieve collega’s. Ik werk af en toe nog als matchmaker. Het is hartverwarmend om te zien wat een oppashond voor mensen kan betekenen en heel mooi om hieraan mee te werken! 

Stagiaire Desiré

Mijn naam is Desiré, ik ben 19 jaar en sinds februari loop ik stage bij Stichting OOPOEH. Toen ik zocht naar een stageplek voor school had mijn mentor mij al gelijk naar Stichting OOPOEH verwezen. Ze zei “Dit past echt helemaal bij jou! Hier ga je het heel leuk vinden”, en ze heeft gelijk. Ondanks dat ik hier nog niet zolang werk kan ik al goed merken wat voor gezellige sfeer deze organisatie heeft. Iedereen die hier werkt is super lief en ze zijn altijd bereid om je te helpen. Ik zie dit ook in de omgang met OOPOEH’s. Er wordt echt de tijd voor ze genomen om ze zo goed mogelijk te helpen en blij te maken.
Het meest inspirerende van mijn stage is het zien van de impact dat dit werk heeft; het horen van de baasjes hoe goed het klikt tussen de honden en hun OOPOEH’s, en OOPOEH’s aan de lijn hebben die graag vertellen hoe leuk ze het oppassen vinden. Het maakt deze stage erg leuk om te doen en ik ben daarom ook erg blij dat ik hier ben terecht gekomen.

Stagiaire Anne

Financieel adviseur Niels

Hoi! Mijn naam is Niels van den Dobbelsteen. Ik ben 44 jaar geleden geboren in Zaandam en woon daar nu nog steeds. Ik ben getrouwd en ben de trotse vader van vier jongens. Sinds de oprichting van OOPOEH ben ik betrokken bij de organisatie als financieel adviseur. In het begin was dat best een flinke klus omdat de hele financiële organisatie vanaf de grond moest worden opgezet. Echter, die investering heeft ervoor gezorgd dat de financiële organisatie nu goed staat. Zelf hebben we drie katten en denken we weleens om er ook een hond bij te nemen. Dit laatste kan wat ons betreft alleen als we daar tijd genoeg voor hebben en dat is met vier opgroeiende kinderen wat lastig. Stichting OOPOEH is wat mij betreft een uitstekend voorbeeld van hoe we op een zinvolle manier elkaars leven kunnen verrijken.

Webdeveloper Hidde

Hallo, mijn naam is Hidde Braun, ik ben 43 jaar en woon in Amsterdam met mijn vriendin en 2 dochters.
Sinds begin 2013 help ik Stichting OOPOEH bij de ontwikkeling van de website en het onderliggende systeem waar de vrijwilligers en het team mee werken. Dit houdt in dat ik zorg dat de informatie goed wordt opgeslagen, dat de betalingen worden aangemaakt bij de betaalprovider, dat de zoekfunctie goed werkt en nog veel meer. Daarnaast biedt ik ondersteuning bij technische vragen of problemen. Ik vind het mooi om te zien dat Stichting OOPOEH een mooie manier heeft gevonden om op twee “vragen” een antwoord te geven. Enerzijds de vraag van baasjes naar een regelmatige oppas voor hun hond, anderzijds de OOPOEHS die een oppashond krijgen om mee te wandelen, spelen, knuffelen. Bovendien is er meer sociaal contact (en een oogje in het zeil) voor de OOPOEHS als bijkomend voordeel.
Toen ik klein was hadden we thuis 2 katten, erg gezellig. Helaas is mijn vriendin allergisch voor katten dus zit dat er nu niet meer in helaas. Maar de verhalen en foto’s op de OOPOEH website maken een hoop goed!