fbpx

Organisatie

Directeur Ellen

Ik ben Ellen Groneman en ben directeur bij stichting OOPOEH. Ik prijs mijzelf gelukkig met een fantastisch team van bevlogen collega’s en vrijwilligers die net zoals ik een vuist willen maken tegen eenzaamheid bij ouderen. Een Oppashond Maakt Gelukkig en Gezond. En dat is dus echt zo. Dagelijks zien we de ouderen enorm opfleuren van de gezelligheid van het hondje. En al wandelend door de buurt ontmoeten ze nieuwe mensen. Mooi toch?

Oprichter Sofie

Hoi! Ik ben Sofie, dol op dieren en mensen die van dieren houden. In 2012 heb ik Stichting OOPOEH opgericht omdat ik merkte dat veel ouderen op een bepaalde leeftijd niet meer aan een hond beginnen terwijl ze er nog wel naar verlangen. Dat raakte me. Het moet een heel gemis zijn om ineens na vele jaren geen kwispelend beestje meer om je heen te hebben!
Ik zag hoe een lieve buurvrouw ervan genoot om af en toe op mijn hond Buffel te passen. Haar eigen hondje was overleden en zelf wilde ze niet meer aan een nieuw hondje beginnen. Maar missen deed ze hem wel. Niet alleen de gezelligheid van een hond maar ook de wandeling en praatjes op straat die ze daarmee aanhaalde. Met Buffel als oppashond kreeg ze dat weer terug. Het idee voor OOPOEH was geboren en ik ben heel trots dat we nu ouderen door heel Nederland helpen aan een lieve oppashond in de buurt.

Manager Communicatie, Matching en Officezaken

Mijn naam is Meike en ik heb het leukst denkbare werk: ik breng ouderen in contact met baasjes van honden die op zoek zijn naar een lieve oppas. Ik vind het prachtig om te zien dat een mooie match een driedubbel effect heeft: een actiever leven voor ouderen (èn een kwispelend staartje om hen heen), een leuker leven voor de hond en een vertrouwde oppas voor de baasjes. Ik heb gezien dat een match zoveel moois met zich meebrengt en dat er heel dierbare contacten ontstaan tussen verschillende generaties. Samen met mijn collega’s en onze supervrijwilligers span ik me in zoveel mogelijk ouderen te laten genieten van een oppashondje, daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de communicatie van Stichting OOPOEH en voor allerlei kantoorzaken. Wil je meer lezen over dit mooie werk? Lees dan eens de succesverhalen op onze website.

Projectmanager Brecht

Via mijn cliënten in de thuiszorg kwam ik voor het eerst in aanraking met OOPOEH. Ik was diep onder de indruk van de persoonlijke en onuitputtelijke steun die zij kregen van OOPOEH op de momenten dat mijn cliënten hulp nodig hadden met hun oppasdier. Toen twee jaar geleden de laatste hond van mijn vader overleed voelde het voor mij dan ook meer dan logisch om hem aan te melden bij OOPOEH. Want hoewel ik zijn keus om op zijn leeftijd geen hond meer te adopteren begreep, kon ik mijn vader niet voorstellen zonder een hond aan zijn zij. Inmiddels zie ik wekelijks hoe gelukkig hij is met Franse Bulldog Thirza over wie hij, zoals hij het noemt, het ‘co-ouderschap’ heeft. Ik ben dan ook erg blij dat ik mij de komende periode bezig mag houden met de communicatie binnen OOPOEH en het uitbreiden van de OOPOEH-vreugde in de Gemeente Amstelveen.

Projectmanager Amsterdam, matchmaker & uitjescoördinator Bianca

OOPOEH! Het moment dat ik voor het eerst van de stichting hoorde, was ik meteen verkocht. Wat een gewéldig idee! Sinds ik zelf een hond heb, zie ik dagelijks wat zij voor anderen kan betekenen. Een kwispelende staart, een knuffel of een liefdevolle lik over de handen: het zorgt voor een brede glimlach bij iedereen die ze tegenkomt. En de mensen die regelmatig op haar passen hebben intensiever contact met de buurt en bewegen meer, waaronder ikzelf. De resultaten van de impactmetingen die Stichting OOPOEH heeft uit laten voeren, verbazen me dan ook helemaal niets. En het mooie is: het mes snijdt aan twee kanten, voor mens én hond. Want zeg nu zelf… zou jijzelf niet stiekem ook de hele dag vertroeteld willen worden door zo een lieve OOPOEH?! 

Matchmaker Nursemin

Hoi! Ik ben Nursemin, ik heb stage gelopen bij Stichting OOPOEH in mijn laatste jaar van de opleiding managementassistente. Ik voelde me de eerste paar weken van mijn stage gelijk als een deel van het team dankzij mijn lieve collega’s, en de super aardige baasjes en OOPOEH’s die ik elke dag mag helpen bij het matchen. Daarom blijf ik ook na mijn stage bij Stichting OOPOEH werken als matchmaker! 

Matchmaker Eline

Hi, mijn naam is Eline Wernke en ik ben op dit moment werkzaam als matchmaker bij Stichting OOPOEH. In 2019 ben ik begonnen als stagiaire en ik heb dit voor maar liefst negen maanden mogen doen. Ik heb hier ontzettend veel geleerd en daar ben ik erg dankbaar voor. Sinds een paar maanden help ik wekelijks op vrijdag met veel plezier bij het maken van mooie matches! Ik ben ontzettend trots dat ik een deel mag uitmaken van deze mooie stichting!

Financieel adviseur Niels

Hoi! Mijn naam is Niels van den Dobbelsteen. Ik ben 44 jaar geleden geboren in Zaandam en woon daar nu nog steeds. Ik ben getrouwd en ben de trotse vader van vier jongens. Sinds de oprichting van OOPOEH ben ik betrokken bij de organisatie als financieel adviseur. In het begin was dat best een flinke klus omdat de hele financiële organisatie vanaf de grond moest worden opgezet. Echter, die investering heeft ervoor gezorgd dat de financiële organisatie nu goed staat. Zelf hebben we drie katten en denken we weleens om er ook een hond bij te nemen. Dit laatste kan wat ons betreft alleen als we daar tijd genoeg voor hebben en dat is met vier opgroeiende kinderen wat lastig. Stichting OOPOEH is wat mij betreft een uitstekend voorbeeld van hoe we op een zinvolle manier elkaars leven kunnen verrijken.

Webdeveloper Hidde

Hallo, mijn naam is Hidde Braun, ik ben 43 jaar en woon in Amsterdam met mijn vriendin en 2 dochters.
Sinds begin 2013 help ik Stichting OOPOEH bij de ontwikkeling van de website en het onderliggende systeem waar de vrijwilligers en het team mee werken. Dit houdt in dat ik zorg dat de informatie goed wordt opgeslagen, dat de betalingen worden aangemaakt bij de betaalprovider, dat de zoekfunctie goed werkt en nog veel meer. Daarnaast biedt ik ondersteuning bij technische vragen of problemen. Ik vind het mooi om te zien dat Stichting OOPOEH een mooie manier heeft gevonden om op twee “vragen” een antwoord te geven. Enerzijds de vraag van baasjes naar een regelmatige oppas voor hun hond, anderzijds de OOPOEHS die een oppashond krijgen om mee te wandelen, spelen, knuffelen. Bovendien is er meer sociaal contact (en een oogje in het zeil) voor de OOPOEHS als bijkomend voordeel.
Toen ik klein was hadden we thuis 2 katten, erg gezellig. Helaas is mijn vriendin allergisch voor katten dus zit dat er nu niet meer in helaas. Maar de verhalen en foto’s op de OOPOEH website maken een hoop goed!