Organisatie

Stichting OOPOEH kan niet zonder de hulp en inzet van haar vrijwilligers. Door het hele land hebben wij ambassadeurs die ons helpen OOPOEH te laten groeien. Een aantal van onze vaste krachten stellen wij hier graag aan u voor.

Matchmaker Ellen

‘Hoi, ik ben Ellen en ik werk op woensdag als vrijwilliger bij stichting OOPOEH. Ik ben matchmaker, dit betekent dat ik OOPOEH’s, baasjes en huisdieren probeer samen te brengen. Daarnaast ga ik soms mee met een uitje. Zelf ben ik het trotse baasje van Winston, een pittige kater, en Nelson, een vrolijke jachthond, met wie ik vele dolle avonturen beleef!
Ik las voor het eerst over Stichting OOPOEH enkele jaren geleden toen ik nog in België woonde. Ik vond het een geweldig initiatief en ik ben dan ook erg blij om er nu als vrijwilliger aan de slag te zijn. Ik vind het fantastisch dat OOPOEH zovele mensen en dieren bereikt. In eerste instantie de OOPOEH’s die vaak jarenlang ervaring hebben met honden en/of katten maar door omstandigheden geen huisdier (meer) kunnen hebben. Door OOPOEH kunnen zij genieten van een dier en verruimen ze hun sociale contacten. Daarnaast is OOPOEH een ideale oplossing voor drukbezette baasjes die een vaste oppas in een huiselijke sfeer zoeken. En tenslotte hebben we de grootste bofkonten van allemaal, namelijk de dieren die erg tuk zijn op de aandacht die ze ontvangen van hun OOPOEH. Je hoort het al: het is een win-winsituatie voor alle partijen.
Bovendien is het team van OOPOEH een hele amusante en gezellige groep. Dus als je een hart voor dieren en OOPOEH’s hebt dan ben je hier aan het juiste adres!’

Vrijwilligster Ellen

Zes jaar geleden zag ik een foldertje van Stichting OOPOEH. Ik vond het een erg leuk initiatief en nam direct contact op. Eigenlijk was ik nog iets te jong om OOPOEH te kunnen zijn. Gelukkig maakten ze voor mij een uitzondering nadat ik mijn verhaal had verteld. Ik ben niet altijd even goed ter been, daarom zou een eigen hond te weinig beweging krijgen en dat vind ik jammer. Daarom is een oppashond natuurlijk ideaal!

Zo maakte ik kennis met lieve hond Bess en dat was geweldig! De baasjes werkten bij mij in de buurt en brachten haar elke dinsdag bij mij. We gingen lekker naar het Vondelpark. Bess hield ook erg van naar muziek luisteren, dan ging haar kop zo lief schuin staan.

Sinds 5 jaar ben ik nu ook vrijwilliger op kantoor. Misschien heeft u me wel eens aan de telefoon gesproken of mijn handschrift gelezen.
Ik heb contact met de OOPOEH’s met wie het even niet zo goed gaat. Af en toe een telefoontje om te vragen hoe het gaat.

Mijn eerste oppashond Bess is inmiddels overleden, ze had er de leeftijd voor. We hebben erg van haar genoten. Inmiddels pas ik op Tesla, een schat van een Markiesje. Hij staat op de foto.

Tot een volgende keer aan de telefoon of bij een uitje. Ik kijk ernaar uit u ( opnieuw) te ontmoeten!

Manusje van alles Katinka

“Sinds maart 2017 versterk ik hier de gelederen als vrijwilligster. Wekelijks verricht ik allerlei klusjes op kantoor (en soms daarbuiten) waar de matchmakers meestal niet aan toekomen. Dat kan van alles zijn, het maakt me niet uit!

Ook ik ben dol op honden en ik vind het leuk om in zo’n jong enthousiast team mee te werken en de verhalen over OOPOEH’s, honden en hun baasjes te horen. Soms blijken de verwachtingen over en heen niet helemaal dezelfde, maar met het geduld en de inzet van de matchmakers komt het tenslotte weer helemaal goed.”

 

Vrijwilligster Els

Hoi, mijn naam is Els Hommes en ik ben sinds oktober 2017 als vrijwilliger aan de slag bij OOPOEH. Ik woon samen met mijn man in Amsterdam en ik ben 33 jaar oud. Mijn week bestaat grotendeels uit het begeleiden van organisaties in het klantgericht verbeteren. Dit is redelijk flexibel en zodoende zag ik de kans om ook voor OOPOEH aan de slag te gaan.
Al twee jaar geleden zag ik het initiatief van Sofie voorbij komen en dacht ik “wauw wat een simpel en gaaf concept, het maakt iedereen blij!”. Zelf ben ik een grote fan van honden en ik draag er dan ook graag aan bij dat een 55-plusser wel de lusten en niet de lasten heeft van een lieve hond. Wat hoe leuk is dat!
Het team van OOPOEH is super gezellig en ik voelde me dan ook direct thuis. Wekelijks ben ik een paar uurtjes op kantoor om verschillende taakjes te doen. De ene keer is het een leuke hond vinden voor een OOPOEH en de andere keer weer fysiotherapeuten bellen om onze naamsbekendheid te vergroten. Want samen kunnen we nog veel matches maken!

Schrijfster van succesverhalen Barbara

Vroeger wilde ik heel erg graag een beest aan een touwtje. Dat werd Snoopy, een verwaarloosde cocker spaniël die we op een camping in Italië aantroffen. Tijdens de autorit naar huis, had ik haar verstopt onder mijn benen. Ik was doodsbang dat we werden gesnapt bij de douanepost en ik haar alsnog moest achterlaten. Snoopy heeft nog een fijn leven gehad en overleed toen ik al in Groningen studeerde.

In de periode die volgde, paste een hond niet in mijn leven. Gelukkig kon ik af en toe op de hond van mijn vader passen, een Grote Zwitserse Sennenhond. Nu heb ik zelf weer honden en maak ik praatjes met andere hondenmensen. Maar ook met de buurman die buiten in de tuin aan het werk is. En met de mannen van de gemeentereiniging die elke ochtend rond een uur of acht de vuilniszakken in het park verwisselen. Een hond brengt mensen met elkaar in contact.

Ik vind het concept van Stichting OOPOEH geweldig. Dat is ook de reden dat ik met veel plezier verhalen schrijf over opa’s en oma’s die op de hond van een ander passen en daar ontzettend blij mee zijn.

Ik ben Barbara Scholten en ik woon met mijn vriend, vier kinderen, twee honden en twee katten op een woonboot in Amsterdam. In het dagelijks leven schrijf ik kinderboeken.

Schrijfster van succesverhalen Ellenoor

Mijn hoofd is gevuld met verhalen en het leuke is dat ik sommige verhalen op papier mag zetten voor OOPOEH. Over een hondenbaas, een OPOEH en hun hond. Het is fijn om hun enthousiasme te horen bij een telefonisch interview.

Ik schrijf columns voor verschillende bladen. Dingen observeren, laten bezinken en vangen in een tekst. Daar houd ik van.

In ons huisgezin mag een hond af en toe moeder worden. Er zijn inmiddels acht nestjes pups geboren en groter geworden. Daar heb ik een boek over geschreven, Verse Mannen. Het eerste boek dat de ontwikkeling van de eerste negen weken van puppegrut beschrijft. Tjonge, wat beleven we dan veel. In de laatste weken bezoeken we dagelijks een instelling voor ouderen of mensen met een handicap. Dat is een feest. We zien dan zoveel blije ogen en vertederende blikken.  Herinneringen aan gezellige gebeurtenissen komen spontaan weer tevoorschijn.

Met de volwassen honden ga ik wekelijks naar een verpleeghuis. Een beetje herrie schoppen, knuffels en liefde te geven. De honden, Truus, Kato en Pleun vinden dat geweldig.  

Ambassadrice Annette

‘Mijn naam is Annette en ik werk als management assistente bij Randstad op het hoofdkantoor in Diemen. Sinds begin 2014 ben ik met veel plezier ambassadeur voor Stichting OOPOEH in mijn
woonplaats Zeist. Ik had een stukje over OOPOEH gelezen en was meteen onder de indruk van dit gouden idee! Mijn activiteiten bestaan met name uit in de pers aandacht voor OOPOEH te krijgen, samenwerkingen op te zetten, informatie te geven op bijeenkomsten, en dus om te proberen lokaal meer naamsbekendheid voor OOPOEH te creëren.
Ik vind het ontzettend leuk om te doen, de stichting spreekt me zó aan. Het is fantastisch om verhalen te horen over succesvolle matches en om te zien en te horen dat een dier en het gezelschap van een dier zoveel positiefs kan brengen. Het geeft mij ontzettend veel energie om op deze manier iets voor ouderen en voor dieren te kunnen betekenen.
Een leuke bijkomstigheid is dat ik Zeist, waar ik sinds 2007 woon, ook een stukje beter leer kennen door het contact met verschillende mensen en organisaties die bijvoorbeeld actief zijn op het gebied van ouderen in de gemeente. Ik ben zelfs een keer geïnterviewd voor de lokale radio. Kortom, het is erg leuk en afwisselend wat je allemaal kunt doen.
Onze hond Guus vindt het ook leuk om soms een klein rolletje te spelen, dus hij mag af en toe mee naar een braderie of een informatiemarkt. Bovendien komt hij weleens bij OOPOEH op Facebook voorbij met een filmpje van een nieuwe truc…!’
Ook ambassadeur worden bij Stichting OOPOEH? We zijn nog op zoek naar nieuwe vrijwilligers en ontmoeten je graag! Voor meer informatie: info@oopoeh.nl