Het laatste nieuws van OOPOEH

Lotje zoekt OOPOEH in Den Haag

Dit vrolijke kleine teckeltje zou graag een OOPOEH in Den Haag vinden voor de dinsdag en donderdag. Het kleine hondje is nog volop aan het ontdekken, wilt u haar daarbij helpen? En samen wandelen en knuffelen? Bekijk hier het profiel van Lotje en haar baasje Anneke. We brengen jullie graag met elkaar in contact.

Hoe komt u in contact?

 • Maak hier een oppas-profiel aan, dan weten wij wat uw wensen zijn en waar we rekening mee moeten houden. U kunt ons ook even bellen om samen een profiel aan te maken. We zijn bereikbaar op: 020-7853745.
 • Als u bent ingelogd kunt u een kennismakingsverzoek indienen voor Lotje of een van de andere honden in uw buurt.
 • Wij zullen contact opnemen met het baasje van Lotje en laten weten dat u interesse heeft om in contact te komen. We houden u telefonisch of per mail op de hoogte van uw kennismakingsverzoek.
 • Heeft het baasje ook interesse? Dan wordt u door hem/haar gebeld om een afspraak te maken.
 • Heeft u vragen? Bel of mail ons gerust, we helpen u graag!

Wilt u OOPOEH worden van Lotje, of een andere hond in uw buurt (heel Nederland)?

Vul op onze startpagina uw postcode in, en u ziet welke honden er nog voor u beschikbaar zijn. Als OOPOEH kunt u genieten van een hond zonder er zelf een te hebben. Zo heeft u wel de lusten en niet de lasten!

Voordelen voor u:

 • U krijgt gezelschap van een hond wanneer het ú uitkomt. U bepaalt wanneer en hoe vaak u de hond gezelschap wilt houden.
 • Het is goed voor uw gezondheid. Een hond brengt u in beweging en geeft plezier.
 • U hoeft nergens voor te betalen. De inschrijving is volkomen gratis en ook voor de zorg van het dier betaalt u niets.
 • U krijgt regelmatig leuke gratis uitjes aangeboden die Stichting OOPOEH voor alle OOPOEH’s organiseert.
 • Het is een leuke nuttige invulling van uw dag, u doet een baasje en een hond een plezier.
 • Alles is geheel vrijblijvend.

Zij zijn ook lid van Stichting OOPOEH:

Thès past op Alfredo:
“Ik ben dol op honden maar wilde er zelf niet meer aan beginnen. Toch miste ik het gezelschap van een hond om me heen. Een vriend attendeerde me op het bestaan van stichting OOPOEH en zo ontmoette ik hond Alfredo en baasje Irma. Ik had er meteen een goed gevoel bij en nu kijk ik elke week uit naar de komst van Alfie. Op donderdag denk ik: hij komt morgen, leuk! Ik vind het heerlijk om met hem te wandelen. Eén dag in de week is precies goed voor me!”

Jan past op Beau:
“Ik ben sinds kort met pensioen en zocht een leuke hobby. Per toeval kwam ik terecht bij stichting OOPOEH en daar vond ik oppashond Beau. Ik heb veel honden gehad, maar zelden zo’n lieve meegemaakt! Haar baasje Anja vertelde dat ze altijd staat te trappelen van ongeduld als ze naar mij gaat. Beau en ik zijn in korte tijd goede maatjes geworden. En zij niet alleen met mij: intussen heeft ze ook al heel wat vriendjes en vriendinnen hier in de buurt gemaakt.”

Klik hier om u vrijblijvend aan te melden als OOPOEH (gratis)!

Deze BN’ers raden het u aan:

Lees HIER de ervaringen van andere OOPOEH’s van een oppashond

 

OOPOEH Marja en ‘haar’ Koosje in MAX Magazine

Hele mooie aandacht voor ons werk in MAX Magazine deze week (28 juli ’21). Benieuwd? U kunt het 3  pagina’s tellende artikel hier online lezen.

 

Geslaagd uitje in Den Haag!

Wát een feest voor groot en klein, en wat heerlijk om elkaar weer in het echt te ontmoeten met al die leuke kwispelende hondjes erbij.

Op het terras van Taverne Meer en Bosch in Den Haag was het een warm weerzien! De OOPOEH’s kletsten er meteen gezellig op los en de meegebrachte oppashondjes snuffelden, knuffelden en smikkelden van speciale hondenijsjes. Benieuwd? Het Seniorenjournaal maakte een mooie reportage over dit uitje, bekijk het hier.
Verder lezen…

Team Den Haag is goed bezig met werven nieuwe OOPOEH’s en baasjes!

Team Den Haag is afgelopen weekend weer ontzettend goed bezig geweest om nieuwe baasjes en OOPOEH’s te werven. We zijn zo blij met zulke lieve en actieve vrijwilligers! ❤
We hopen weer heel veel OOPOEH’s en baasjes te mogen verwelkomen! Ook in alle andere plaatsen natuurlijk!

Succesvolle en interesse lezing Mens-dier-relaties

Vanuit hun luie stoel werden dinsdagavond alle (online) aanwezige OOPOEH’s getrakteerd op een online lezing over mens-dier-relaties. Want waarom worden OOPOEH’s en oppashonden nou precies zo gelukkig van elkaar? Als bijna-afgestudeerde aan de Aeres Hogeschool Dronten, wist Rick Palte ons in zijn boeiende verhaal te vertellen wat precies de effecten zijn van mens-hond-interacties op het welbevinden van mens en (oppas)hond. Daarnaast weten we nu ook hoe de hond als gezelschapsdier is ontstaan, wat een hond voor een mens kan voelen, en wat er zo bijzonder is aan honden, in vergelijking met andere dieren, en meer. Dankzij de vele scherpe vragen van de OOPOEH’s en de kennis van Rick was het een zeer geslaagde zomeravond! 

Verder lezen…

DOA & Stichting OOPOEH: Hondenbaasjes, zoek nu alvast een lieve oppas!

Veel mensen hebben in het afgelopen jaar een hond in huis genomen. De vraag naar zowel pups als adoptiehonden was groter dan ooit tevoren. Nu de coronabeperkingen langzaam afnemen rijst de vraag: ‘Wie gaat er op deze honden passen als de kersverse hondenbaasjes straks weer naar kantoor of theater gaan?’ Verder lezen…

Verras jouw opa of oma met een lieve oppashond

Is jouw opa of oma dol op honden, maar wil hij of zij er zelf niet (meer) aan beginnen? Via stichting OOPOEH kun je nu gemakkelijk en helemaal vrijblijvend voor jouw opa of oma op zoek naar een lieve oppashond in de buurt. Zo heeft jouw opa of oma de gezelligheid en de wandelingetjes met een hond precies wanneer het hem/haar uitkomt. Dé ideale oplossing voor hondenliefhebbers op leeftijd. Verder lezen…

Oproep voor hondenbaasjes bij 5 uur show

OOPOEH’s directrice Ellen was maandag 10 mei te gast in het live programma de 5 uur show om een oproep te doen voor hondenbaasjes. In de afgelopen tijd zijn er veel nieuwe OOPOEH’s aangemeld die we graag gauw willen koppelen aan een lief oppashondje.

Klik op de afbeelding om het fragment terug te kijken. Verder lezen…

Succesvolle eerste (online) pop-up leesclub met Marjan Berk

Wat was het leuk, onze eerste (online) pop-up leesclub! Een enthousiaste groep OOPOEH´s ging met elkaar in gesprek over het boek ‘Ik neem toch een hond’ van Marjan Berk. Iedereen had het boek vooraf gelezen en de discussies over de verschillende thema’s, personages en boodschappen leidden tot nieuwe inzichten onder de OOPOEH’s. Als kers op de taart gingen we na de boekbespreking live in gesprek met Marjan Berk zelf!

Verder lezen…

OOPOEH’s jaarverslag 2020 staat online!

Het jaar 2020 gaat de boeken is als het meest onwerkelijke jaar in de OOPOEH-geschiedenis. Ondanks alle beperkingen hebben we er toch een mooi jaar van weten te maken. In ons splinternieuwe jaarverslag lees je wat er allemaal is gebeurd. Veel leesplezier!

Mooie resultaten OOPOEH’s impactmeting

We zijn heel blij met de mooie resultaten van onze impactmeting. In 2016 deden we voor het eerst onderzoek onder onze OOPOEH’s in hoeverre een oppashondje hun leven verrijkt, actiever maakt en/of meer sociale contacten oplever. In 2021 deden we deze impactmeting opnieuw, met mooie resultaten: Verder lezen…

Meld jouw (voormalig) zwerfhondje gratis aan voor een OOPOEH op Wereld Zwerfdierendag

Veel Nederlandse baasjes adopteren een lieve hond die een tijd op straat heeft geleefd, vaak in het buitenland. Na een gewenningsperiode zijn deze hondjes vaak ongelofelijk vrolijk en dankbaar dat ze zo’n fijn thuis hebben gevonden. In het kader van Wereld Zwerfdierendag op zondag 4 april kunnen baasjes van een (voormalig) zwerfhondje zich in het paasweekend (3 t/m 5 april) gratis aanmelden om een lieve OOPOEH te vinden. Verder lezen…

Gratis aanmelding voor puppy-baasjes van 23 t/m 26 maart!

Ben jij in het afgelopen jaar het baasje geworden van een lieve pup? En geniet je van zijn onbevangen vrolijkheid, het knuffelen, de wandelingetjes en een grote dosis liefde? Laat een oudere in jouw buurt meegenieten van jouw hondje terwijl jij af en toe even je handen vrij hebt! Meld jouw puppy (tijdelijk) gratis aan! Verder lezen…

Oppashondjes verklaren hun OOPOEH de liefde met valentijnskaart

Namens een kleine 200 honden(baasjes) en OOPOEH’s hebben we de meest lieve, ontroerende en grappige valentijnskaartjes verstuurd naar hun match. Wat zullen ze blij zijn met deze liefdesverklaringen van hun harige vriendje of liefhebbende OOPOEH.
Heel veel dank aan Kaartje2go die deze mooie actie mogelijk heeft gemaakt! ❤📮

Verder lezen…

Bekijk hier de inzendingen van OOPOEH’s Kunst & Quarantaine wedstrijd!

Heb jij de inzendingen van onze fotowedstrijd al gezien?

Wàt een creativiteit onder de OOPOEH’s en baasjes! In januari schreven we in samenwerking met Your Pet Paintings een fotowedstrijd uit. De opdracht was: beeld een kunstwerk uit, samen met je (oppas)hond. En je ziet… de resultaten zijn super leuk! We ontvingen vele grappige, creatieve en ontroerende inzendingen van OOPOEH’s editie van Kunst & Quarantaine.

Verder lezen…