Het laatste nieuws over OOPOEH

Hartverwarmend berichtje uit Hellevoetsluis

Soms krijgen we een e-mailtje waar we zò blij van worden! Dit lieve bericht willen we je niet onthouden:
OOPOEH Monique: “Sinds kort passen mijn man en ik via jullie op hondje Laura in Hellevoetsluis. Wat zijn wij hier blij mee. Het is heerlijk om 2 dagen in de week een hondje in huis te hebben. Laura is een geweldig lief en sociaal hondje!

Vandaag hebben nog meer ouderen van Laura kunnen genieten. Ik ben namelijk met haar op bezoek geweest in de Herbergier in Hellevoetsluis. Dit is een kleinschalig verpleeghuis voor ouderen met geheugenproblemen. De bewoners vonden het geweldig om met het hondje te kroelen en te kletsen. Ook hebben we nog een eindje gewandeld. Hondje Laura genoot van alle aandacht! En ik was de blije en trotse OOPOEH!”

Stichting OOPOEH winnaar Dutch Pet Award!

Hoera! Stichting OOPOEH is de enorm trotse winnaar van de Dutch Pet Award! Gisteravond namen we de prijs feestelijk in ontvangst. Het juryoordeel luidt: ‘Wij concluderen dat deze service op een bijzondere manier ouderen in de samenleving verbindt. Wij zijn ervan overtuigd dat dit een win-win is voor 55 plussers, de niet 55 plussers met een hond, en voor de honden zelf. Het initiatief zorgt voor een actief en gezond ouder-worden voor de 55 plusser en geeft ze sociale contacten in hun omgeving. Ook voor de hond is het goed, isolatie van honden wordt tegengegaan.’ We zijn heel erg blij met deze mooie erkenning voor wat we doen en dat alle fans hun stem hebben uitgebracht. Iedereen ongelofelijk bedankt voor het stemmen!  Verder lezen…

Vrijwilliger in Beeld: Ellen Knaap in de Echo

Onze lieve vrijwilligster Ellen heet al 5 jaar lang alle OOPOEH’s welkom met een sleutelhanger en een kaartje, ze heeft jarenlang de jubileum-kaartjes verstuurd en is daarnaast een luisterend oor voor zowel OOPOEH’s als collega’s. We zijn zo dankbaar met zo’n lieve en betrokken vrijwilligster! Ellen vertelt deze week in De Echo wat ze zo leuk vindt aan haar vrijwilligerswerk bij ons. U kunt het artikel hier lezen.  Verder lezen…

Geslaagd OOPOEH-uitje in Rotterdam!

Op 21 november verwelkomden wij een gezellige groep OOPOEH’s in het beroemde Hotel New York in de Rotterdamse haven. Daar dronken we een kop koffie waarna we gezamenlijk met de watertaxi (op volle toeren!) richting het Natuurhistorisch Museum voeren. De conservator van het museum leidde ons rond door het veelzijdige museum en liet ons kennismaken met de tentoonstelling ‘Spreeuw Centraal’. Wij kijken terug op een zeer geslaagd uitje! Bekijk hier de foto’s.  Verder lezen…

Help ons de Dutch Pet Award winnen met jouw stem!

Wat een eer! Stichting OOPOEH is genomineerd voor de Dutch Pet Award. Wil jij ons helpen om te winnen zodat we nog meer OOPOEH’s, baasjes en huisdieren kunnen bereiken? Dan kun je hier je stem uitbrengen. Stemmen kan tot 13 november. Alvast veel dank voor uw steun!

Wederom zeer geslaagd uitje naar KNGF

Onze OOPOEH’s kregen vrijdag een interessante rondleiding bij de kennel van de de KNGF Geleidehonden. Een ervaringsdeskundige vertelde daarnaast hoe zijn hulphond hem helpt om te gaan met zijn PTSS, een indrukwekkend verhaal!

Hartelijk dank aan de vrijwilligers van de KNGF voor de boeiende middag! We komen zeker nog eens terug met een andere groep. Ook Royal Canin Nederland bedankt voor het mogelijk maken van het uitje.

AD: Groep de Mos (Den Haag) wil meer senioren matchen aan een oppashond

Oppositiepartij Groep de Mos in de gemeente Den Haag pleitte op 1 november in het AD voor steun aan Stichting OOPOEH. . Lees hier het artikel.  De partij hoopt door meer bekendheid van onze stichting meer senioren in Den Haag blij te kunnen maken met een oppashond, en dat hopen wij natuurlijk ook!

OOPOEH bij BNR Nieuwsradio

Op 2 oktober was onze collega Sofie te gast bij het programma Hemmen op BNR om te praten over OOPOEH.

Beluister de aflevering hier (het interview begint op 33:40)

Interessante middag voor katten-liefhebbers

Wist u dat katten niet van slanke benen houden maar voorkeur hebben voor een lekkere brede schoot? Wij niet. Gister gaf Sonja van Leeuwen een hele interessante workshop ‘Kattengedrag’ en leerde een groep OOPOEH’s allerlei handiger weetjes en trucjes voor een betere verstandhouding met je kat.

Veel dank aan Sonja van de Katten Academie en aan Royal Canin Nederland voor deze super-interessante middag!

Verder lezen…

OOPOEH Cil en oppashond Pluk op de cover van Magazine Ons

OOPOEH Cil en haar oppashond Pluk staan op de cover van het september nummer van Ons (KBO-Brabant). Niet alleen Cil en Pluk genieten van deze match, ook de buurvrouw van Cil kijkt altijd erg uit naar de koffieafspraken met dit stel. En voor Cil is Pluk een gezellig wandelmaatje. Ons is een magazine speciaal voor senioren, we zijn heel blij met deze mooie aandacht.

Lees het artikel hier.