Nieuws

Samen in een bomvolle historische tram door Rotterdam!

Een rit per historisch tram samen met onze eigen Rotterdamse OOPOEH John! Gisteren was het dan zover; een geweldige rondrit door Rotterdam, per historische tram, bomvol met gezellige OOPOEH’s en met niemand minder dan onze eigen Rotterdamse OOPOEH John als gids aan de microfoon. Hij werkt namelijk als vrijwilliger bij het Rotterdams Openbaar Vervoer museum en wij mochten vandaag mee op ‘zijn tram’.

Verder lezen…

Geef jouw moeder een cadeau met 100% knuffelgarantie

Is jouw moeder de állerliefste? En ben je nog op zoek naar het állerliefste Moederdagcadeau? Een bijzonder cadeau met 100% knuffelgarantie?
Als jouw moeder (55+) gek is op honden, maar er zelf niet (meer) aan wil beginnen: denk dan eens aan een mooie match met een lieve oppashond in de buurt. Zo kan ze genieten van de wandelingen, de knuffels en de gezelligheid op de momenten dat het háár uitkomt.

Onze matchmakers helpen jou en jouw moeder graag bij het vinden van de gouden match! Verder lezen…

Een kei-gezellig uitje in Breda!

Met een gezellige groep OOPOEH’s startten we ons uitje in Breda gister met een lekkere kop koffie. Al duimend dat er nog een zonnetje tevoorschijn zou komen. En toen het opklaarde namen de gidsen van Gilde de Baronie ons met veel plezier op sleeptouw door de mooie oude straatjes, het Begijnhof, langs het paleis, de Grote Kerk en leverden ons op tijd weer af in cafe Publieke Werken voor een heerlijke lunch. Daar hebben we samen heerlijk gegeten en gezellig oppasverhalen uitgewisseld. Verder lezen…

De geschiedenis van de Hondekop…

…en van nog véél meer historische treinen in het Spoorwegmuseum: wat een gezellig uitje hadden we in Utrecht! We begonnen met koffie en een punt appeltaart waarna we gezamenlijk een rondleiding kregen door het museum – het oude Maliebaanstation. We bestudeerden stokoude locomotieven, namen plaats in de koninklijke trein en testten de Orient Express. Iedereen was enthousiast over deze treinreis door de tijd en bovendien was het wederom supergezellig!

Verder lezen…

Oppashondjes vereeuwigd op het doek op Valentijnsdag

Echte liefde moet worden vereeuwigd! Daarom toverden we ons hofje (Liefde is het Fondament) op Valentijnsdag om tot een romantisch atelier waar heel veel liefhebbende OOPOEH’s hun oppashondjes kwamen schilderen op doek. En geen liefde zonder rozen, bonbons en een (digitaal) knapperend haardvuurtje natuurlijk . Het was een groot feest om de dag van de liefde met al deze lieve OOPOEH’s te vieren!

Verder lezen…

Wat waren we fanatique bij OOPOEH’s kerstuitje

Want ons kerstuitje had dit jaar een (frans) spelelement: de jeu de boules ballen lagen gepoetst voor ons klaar in Rotterdam en in gezellige fanatieke teams deden de ruim 50 OOPOEH’s hun uiterste best de boules zo dicht mogelijk bij de cochonnet te krijgen.

Na het spel stond er een lekkere lunch voor ons klaar. Want jeu de boulen maakt hongerig en bovendien was het erg gezellig om tijdens de lunch even met elkaar te kletsen en oppaservaringen uit te wisselen. Het was een enorm gezellige en geslaagde middag!

Dat was alweer het laatste uitje van dit jaar, maar achter de schermen wordt er alweer hard gewerkt aan nieuwe gezellige uitjes voor 2024!

Verder lezen…

OOPOEH’s kerstactie: stuur jouw match een gratis kerstkaart

De dagen worden korter, het is kouder buiten en overal om ons heen zien we dat de feestdagen dichterbij komen. Tijd om terug te blikken op 2023 en vooruit te kijken naar een nieuw jaar.

Stuur een kaartje!
Heb jij dit jaar een leuke match gevonden, of heb je al langere tijd een dierbaar oppascontact via Stichting OOPOEH? Stuur dan een (gratis) kerstkaartje naar jouw OOPOEH of oppashondje om te laten weten hoe blij je bent met jullie match! Stichting OOPOEH biedt i.s.m. Kaartje2go alle OOPOEH’s en baasjes een gratis kerstkaartje aan om te versturen. Verder lezen…

Een speciaal uitje met onze geweldige ambassadeur ; Jeroen Oomen!

Lieve Jeroen, dankjewel!
Speciaal voor alle prangende vragen van onze OOPOEH’s en baasjes reisde onze geweldige ambassadeur (en tevens bekendste hondencoach van Nederland) af naar Apeldoorn! Wat een passie, enthousiasme én kennis heeft Jeroen toch! “Wat moet ik doen als…..” “Wat als mijn oppashond….” Geen vraag was hem te gek en hij gaf overal een even kundig als geduldig antwoord op. Jeroen, wat zijn we toch ongelofelijk blij met jou! En wat hebben we weer veel geleerd. Na de succesvolle Vraag maar raak sessie was het tijd om even de benen/pootjes te strekken!

Verder lezen…

DIERENDAGFEESTJE – FOTO’S

Verder lezen…

Wat een gezellige en onvergetelijke Dierendag!

Op 4 oktober zetten wij traditiegetrouw onze OOPOEH’s extra in ‘t zonnetje. Zij hebben op hun beurt alle dieren van Geertjes Hoeve een onvergetelijke Dierendag bezorgd met vele knuffelsessies. Waar normaal gesproken hun oppashonden in de prijzen vallen, waren het deze keer de vele geitjes, varkens, konijnen en andere dieren die lekker vertroeteld werden. Wat was het een gezellige dag met een herfstige wandeling met de oppashonden, het uitwisselen van mooie oppasverhalen, een uitgebreide lunch en een kijkje achter de schermen bij deze zelfvoorzienende geitenboerderij en kaasmakerij!  Verder lezen…

Zomer op OOPOEH’s hofje!

Op maandagmiddag 7 augustus zetten we de deuren van ons prachtige hofje open voor onze OOPOEH’s. Het leek ons leuk om alle OOPOEH’s eens te laten zien op wat voor mooie (maatschappelijke) plek we zitten en waar al die mooie matches tot stand worden gebracht. Een groot succes! Er kon kennis worden gemaakt met ons team, er was heerlijke live muziek, onze lieve “buurman” van Gilde Amsterdam gaf ons wat historische achtergrond bij het hofje, we mochten de regentenkamer bezoeken en uiteraard zorgden we voor volop koele drankjes en lekkere hapjes. En: het zonnetje werkte leuk mee, de pluutjes bleven in de tas! Het was een supergezellige middag met alle OOPOEH’s!

Verder lezen…

De paden op, de lanen in… in Breda deze keer!

Wat hadden we weer mazzel: net ná de storm en vóór de hitte genoten we van het Bredase Voorbos, dat zich van z’n mooiste kant liet zien tijdens onze OOPOEH-wandeling. Dit Brabantse bos staat bekend als hét hondenbos, daar moesten we dus een keer geweest zijn!
Het is zo leuk om al wandelend oppasverhalen uit te wisselen, te genieten van kwispelende en plonzende hondjes en natuurlijk om samen van het zonnige terras en al het Brabantse lekkers te genieten.
En het leuke is…het was zo gezellig dat deze groep nog een keer samen op pad gaat.

Verder lezen…

Beschermd: Foto’s uitje Scheveningen

Deze inhoud is beschermd met een wachtwoord. Voer hieronder je wachtwoord in om het te bekijken:

Down facing dogs op het Scheveningse strand!

We hadden alweer een top-uitje deze week! Twintig OOPOEH’s en hun lieve oppashondjes verzamelden zich afgelopen dinsdag op het Zuiderstrand in Scheveningen voor een yogasessie, strandwandeling én een heerlijke lunch. De yogales, onder leiding van niemand minder dan onze eigen Bernadette, was een groot succes. Uiteraard beheersten onze oppashondjes de perfecte ‘down facing dog’-houding! Na de yoga gingen we met onze voeten en pootjes in de zee en waren we weer helemaal zen. We kijken terug op een mooie en actieve stranddag, vol gezellige ontmoetingen.  Verder lezen…

Een zeer geslaagde en zonovergoten Opa- en Omadag

We staken onze handen uit de mouwen bij de workshop hondensnacks maken van Maureen du Toit, we genoten van heerlijke pannenkoeken en we waren bovendien in goed gezelschap van zeer enthousiaste OOPOEH’s en vrolijke oppashondjes. Bovendien zaten we op eens een prachtige groene locatie naast het Bavianenverblijf van Stichting AAP.

Verder lezen…