Nieuws

Meld je aan voor OOPOEH’s Dierendag Dogwalk!

Stichting OOPOEH bestaat 5 jaar! We vieren een feestje met OOPOEH’s en baasjes op 4 oktober, Dierendag. We staan feestelijke wijze stil bij alle mooie matches tussen baasjes, huisdieren en OOPOEH’s die we de afgelopen jaren hebben gemaakt. Uiteraard onder het genot van een hapje en een drankje.

En voor de baasjes die nog op zoek zijn naar hun ware OOPOEH organiseren we een Dogwalk! Op de Dogwalk zetten oppaszoekende honden hun beste pootjes voor in de hoop een leuke OOPOEH te vinden. Samen met hun baasje maken ze een ererondje door het park en worden aangekondigd door niemand minder dan Martin Gaus.
Muziek wordt verzorgd door de winnaar van het Ouderen Songfestival 2016: Loek Halverstad.

Wanneer: Dierendag, Woensdag 4 oktober 2017
Tijd: van 14:00 tot 16:00 uur
Waar: Bilderdijkpark in Amsterdam
Meedoen? Stuur een e-mail naar info@oopoeh.nl of bel 020-785 36 45   

Kom je ook op ons feestje? We verheugen ons op je komst! (aanmelden verplicht)

BewarenBewaren

Leerzame middag bij de KNGF geleidehonden

De afgelopen maand zijn we tweemaal op bezoek geweest bij de KNGF geleidehonden in Amstelveen. OOPOEH’s konden ervaren hoe het is om met een hond door Amsterdam te lopen, maakten kennis met een buddyhond en zijn baas en bezochten de tentoonstelling over het bijzondere werk van de KNGF geleidehonden. Dank aan Royal Canin, Annemieke, Floor en natuurlijk het KNGF voor het mogelijk maken van deze bijzondere uitjes!

OOPOEH te gast in de TinekeShow (Radio5)

Deze week was Stichting OOPOEH te gast in de TinekeShow op Radio5. We mochten vertellen over het ontstaan van Stichting OOPOEH en de voordelen van een oppasdier.
 
De gesprekken kun je hier terug luisteren:

OOPOEH bemiddelt voortaan exclusief voor honden

Vanaf 1 oktober 2017 bemiddelt Stichting OOPOEH exclusief voor (baasjes van) honden en OOPOEH’s die op honden willen passen. Dit betekent dat u zich niet meer bij ons aan kan melden voor andere huisdieren dan een hond (zoals een kat, vogel of knaagdier). We hebben dit besloten omdat we hier de meeste mensen en dieren mee blij maken en zo de grootste sociale impact kunnen creëren.

Vanaf 1 oktober 2017 zullen we geen inschrijvingen of aanvragen voor andere huisdieren dan een hond in behandeling nemen. Alle baasjes en OOPOEH’s die zich niet voor een hond bij ons hebben ingeschreven hebben inmiddels bericht van ons ontvangen. Heeft u nog vragen? Dan beantwoorden we deze uiteraard graag. We zijn van maandag tot vrijdag bereikbaar op info@oopoeh.nl of 020-7853745.

Geslaagd zomers uitje in het Amsterdamse bos

Wat een fantastische middag hebben we gehad! Op 1 augustus hebben we per fluisterboot het Amsterdamse Bos verkend onder leiding van de boswachter. Echt een oase net buiten de drukte van de stad, het leek wel vakantie! OOPOEH 

Veel dank aan Floor, Annemieke, Ellen en Royal Canin Nederland voor dit superuitje!

OOPOEH niet voor vakantie(spoed)opvang

In de zomermaanden worden wij veel door baasjes gebeld die op zeer korte termijn (soms zelfs een dag van tevoren!) een OOPOEH zoeken voor hun huisdier. Belangrijk is om te weten dat Stichting OOPOEH geen spoedaanvragen in behandeling neemt om de volgende redenen:
Verder lezen…

OOPOEH Marian op Radio1 over haar ‘match made in heaven’

‘Op slag verliefd’ was OOPOEH Marian (74) toen ze oppashond Wim voor het eerst zag. 
In ‘Nieuws en Co’ (Radio 1) vertelt ze over de band en match made in heaven. 

Beluister hier het item

OOPOEH Olga over oppashond Fien in de Telegraaf

Kwispelend stapt hondje Fien bij Olga van Roode in Haarlem naar binnen. Baasje Paul wil graag een middag werken zonder afleiding, en brengt Fien eens per week een dag naar Olga toe. ,,Ik heb zelf altijd honden gehad”, legt Olga uit terwijl ze Fien over de buik kriebelt. ,,Maar de verantwoordelijkheid van elke dag een hond. Dat is lastig.” Het baasje draagt de hond met een gerust hart een dag over. ,,Het kost me iets van een tientje per maand, ik kan rustig werken, Fien heeft een leuke dag en Olga komt lekker buiten. Het is een win-win-win-situatie.”  

Verder lezen…

OOPOEH Trees (85) zoekt oppashondje in Eindhoven

OOPOEH Trees is 85 jaar en heeft onlangs haar eigen hondje moeten laten inslapen. Vanwege haar leeftijd is het niet verstandig weer een jong hondje te beginnen maar een oppashond is meer dan welkom.

Trees: “Na het overlijden van mijn eigen hond mis ik een hondje om me heen. Ik heb een fijne tuin en woon hier vlakbij een parkje. Daarnaast is er ook nog een groter park in de buurt waar ik heerlijk met de hond naar buiten kan. Ik heb zelf een vogeltje maar zou ook dolgraag passen op een lieve hond die niet trekt aan de riem.”

Heeft u een lieve hond, woont u in Eindhoven of omgeving en wilt u graag kennismaking met OOPOEH Trees?

Bekijk het volledige profiel van deze OOPOEH

Of zou u een van de andere OOPOEH’s graag als gezelschap voor uw huisdier willen?

Schrijf u dan nu in bij OOPOEH.

OOPOEH in de NRC

Al is het maar een kaartje 
Door Michiel Dekker
Vooral onder ouderen is eenzaamheid een probleem. Een kaartje kan al helpen of de zorg voor een huisdier.

Leuke studie, mooi weer, lekkere soep. Veel meer had Wilbert van de Kamp drie jaar geleden niet te bespreken met zijn oma. Hoe zou hij ervoor kunnen zorgen dat ze elkaar beter leren kennen?

Die vraag is het begin geweest van de app Omapost. Het idee: stuur elke maand een persoonlijke kaart naar je oma of opa. „De generaties van oma en kleinkind verschillen enorm. Wij zijn druk, leven veel online en gaan weinig langs. Dat kan ouderen een eenzaam gevoel geven. Een kaart is een kleine moeite, maar je vereenvoudigt en verdiept je relatie.”

Nu verstuurt Omapost elke week honderden kaarten, van zo’n 8.500 gebruikers. Ook Van de Kamp (28) houdt zijn oma (80) op de hoogte van wat hij meemaakt. „Mijn oma is niet eenzaam, maar we zien soms dat mensen een week teren op het geluksgevoel van één kaart. Dat is wel triest. Het mooist zou zijn als we onszelf kunnen opheffen, denk ik wel eens.”
Verder lezen…