Ook genieten van een oppashond?


Bent u 55+ en lijkt het u leuk om (weer) te genieten van een lieve hond om u heen? Stichting OOPOEH helpt u graag bij het vinden van een lieve oppashond bij u in de buurt!

Natuurlijk gaan we helemaal uit van uw wensen: de momenten dat het u uitkomt, het soort hond dat u graag zou willen en we zoeken een match bij u in de buurt. Bovendien maakt u eerst uitgebreid kennis om te kijken of deze hond voor u inderdaad een passende match is. Het team van Stichting OOPOEH helpt u hierbij, onze ervaren matchmakers begeleiden u bij het vinden van een oppashond en staan voor u klaar als u vragen heeft.

Hoe gaat het in z’n werk?

* U maakt (gratis en helemaal vrijblijvend) een oppas-profiel aan op onze website
* Daarna ontvangt een leuk welkomstpresentje
* U kunt op basis van uw postcode zien welke honden er in uw buurt nog op zoek zijn naar een oppas.
* Onze matchmakers helpen u bij het maken van kennismakingsafspraak: als zowel u als het hondenbaasje daarvoor openstaan wordt u door het baasje zelf gebeld.
* Na de kennismaking heeft u weer contact met onze matchmakers om te horen of het voor u allemaal naar wens is geweest. Heeft u een match gevonden? Dan kunt u zelf afspraken gaan maken met het baasje. Toch nog geen match? Dan helpen we u graag weer bij een volgende aanvraag.

De voordelen voor u:

* U geniet (weer) van een hond zonder de volledige zorg te hoeven dragen.
* U heeft de gezelligheid van een hond wanneer het ú uitkomt.
* Oppassen is gezellig: u spreek andere hondeneigenaren in de buurt.
* Met een hond ben je lekker (samen) in beweging.
* U helpt een hondenbaasje in de buurt terwijl u zelf geniet van een lieve hond.
* Het is helemaal gratis!
* U wordt uitgenodigd voor de uitjes die Stichting OOPOEH u kosteloos aanbiedt.
* Komt het u (tijdelijk) niet meer uit om op te passen, geen enkel probleem!

 

OOPOEH René (73): ‘Na mijn pensioen wilde ik graag zinvol bezig blijven’
“Ik geniet enorm van die kleine krullenbol. Hij brengt zoveel vrolijkheid in huis. En hij houdt me actief en jong van geest. We kunnen urenlang samen met dat balletje spelen. Ik leer hem allerlei trucjes want Tommy is heel slim en leergierig. Geweldig vind ik dat! Samen met Tommy wandelen we veel. Bewegen is goed voor lichaam en geest en met Tommy is het heel gezellig.”

OOPOEH Gerda (69): ‘Met Tommy heb ik mijn vrijheid en toch de gezelligheid van een hondje’
“Ik dacht altijd: als ik met pensioen ga, neem ik een hond. Maar toen het zover was kwam het er niet van. Oppassen op Tommy is voor mij ideaal. Hij is ook zo aanhankelijk en lief, ik ben bijna verliefd op hem. Als hij wordt gebracht zie ik hem in de verte al aankomen voorin het fietsmandje, dat is zo’n leuk gezicht. Het is bijzonder hoeveel liefde zo’n hondje geeft.” 

OOPOEH Meta (82): ‘Een eigen hond is voor mij te intensief’
“Op de website van Stichting OOPOEH viel ik gelijk voor Bob. En het was meteen raak tussen ons! Hij is zo onvoorwaardelijk en zo leuk! Bob volgt me overal en houdt mij altijd in de gaten. Ga ik naar de tuin, dan gaat Bob ook. Ga ik naar binnen, dan volgt Bob. En sta ik op straat met mensen te praten dan gaat hij rustig zitten alsof hij wil zeggen: “Ik wacht wel even, want dit is gezellig voor Meta.”

OOPOEH Ria (76): “Als Ollie is er stop ik gelijk met piekeren, zielsveel houd ik van dit hondje”
“Ik ben altijd dol geweest op honden maar ik heb er zelf nooit een gehad. En een eigen hondje is veel te duur en je moet er toch ’s avonds nog mee naar buiten, dat vind ik geen fijn idee. Een oppashondje is ideaal. Die wordt aan het eind van de middag weer opgehaald en brengt overdag toch een beetje gezelligheid in huis.”