OOPOEH René: ‘Tommy houdt mij actief én jong van geest’

René (73) kan naar eigen zeggen terugkijken op een rijk leven. De laatste 30 jaar woont hij samen met zijn vrouw in het Utrechtse Voordorp. Hij heeft uiteenlopende beroepen bekleed; Hij was schrijver-journalist-docent en de laatste 15 jaar had hij de dankbare taak als ambtenaar van de burgerlijke stand. Met veel plezier heeft René honderden Utrechtse stellen in de echt verbonden. 

Naast zijn werk was René ook jarenlang de vaste oppas van “Toep”, de Golden Retriever van zijn nicht. Een hond waar hij een bijzondere band mee had. Het verdriet was dan ook groot toen Toep op hoge leeftijd overleed. René: “Ik was echt dol op die hond. Haar liefde was zo puur en zij was altijd vrolijk. Ik werd er blij van.”

René en zijn vrouw hebben zelf geen kinderen en kleinkinderen. Toen in 2021 het pensioen naderde, wilde René heel graag zinvol bezig blijven voor anderen. In een krant las hij iets over Stichting OOPOEH en hij werd direct enthousiast. Zo kan hij betekenisvol voor een ander bezig zijn, zelf genieten van de gezelligheid van een hond en toch ook profiteren van de vrijheid van zijn pensioen.

Op de website van OOPOEH maakte René een profiel aan en in ‘no time’ was er bij hem thuis een vrolijke kennismaking met Tommy, een kleine enthousiaste Labradoodle. Met in zijn kielzog zijn baasjes Simona, Rutger en hun (toen nog) baby’tje Valentijn. 

Simona: “Tommy was direct op zijn gemak bij René. Tommy is dol op het spelen met een balletje, dus dat deden ze. En daarna viel de kleine Tommy als een blok in slaap. “

Tijdens de kennismaking was er meteen een leuke klik. René: “Tommy is heel vrolijk en lief en de baasjes zijn ontzettend leuke mensen. Het zijn hardwerkende jonge mensen. Ze hebben drukke banen en ook nog eens een baby en een hond. Daar neem ik mijn petje voor af! Waar ik kan, help ik graag!” 

Anderhalf jaar past René nu elke donderdag op Tommy. Soms met een dagje extra. 

René: “Ik geniet enorm van die kleine krullenbol. Hij brengt zoveel vrolijkheid in huis. En hij houdt me actief en jong van geest. We kunnen urenlang samen met dat balletje spelen. Ik leer hem allerlei trucjes want Tommy is heel slim en leergierig. Geweldig vind ik dat! Samen met Tommy wandelen we veel. Bewegen is goed voor lichaam en geest en met Tommy is het heel gezellig. Met hem erbij hebben we veel aanspraak want iedereen vindt hem schattig. Kinderen vragen vaak of ze Tommy mogen aaien. Dat mag natuurlijk want Tommy is een allemansvriend en vindt die aandacht heerlijk!”

Simona: “Tommy is super belangrijk voor ons en voelt echt als ons kind. We hebben René als grap dan ook een oppasboekje gegeven waarin hij zijn hilarische avonturen met Tommy kan opschrijven. Dat doet René met plezier want René houdt van schrijven. Dan is het zo leuk en grappig om mee te lezen hoe gezellig die twee het met elkaar hebben!”

Het is in alle opzichten echt een “perfecte match”.

Simona:”René en zijn vrouw zijn zulke lieve en gezellige mensen. Het klikt zelfs zo goed dat we  verjaardagen samen vieren én zelfs met elkaar dineren. Tommy, en ook Valentijn, hebben een lieve opa en oma erbij. We hebben het altijd zo gezellig samen dat we soms uren blijven plakken!” 

Het allermooiste aan deze match is dat René nog één keer in de rol van trouwambtenaar gaat stappen om het huwelijk van Simona en haar Rutger te voltrekken. 

Simona: ‘’ Hij kent ons écht! De persoonlijke band die wij hebben maakt het zo speciaal. Wat is er mooier dan een persoonlijke trouwceremonie van je lieve eigen OOPOEH.”

Deel dit op: