Aangepaste activiteiten vanwege Corona

Ouderen lopen een groter risico om (ernstig) ziek te worden van het Coronavirus. 

Tot 20 mei stimuleren wij geen nieuwe ontmoetingen/matches. Daarnaast vragen wij alle bestaande baasjes om zeer voorzichtig te zijn in hun contact met zijn/haar OOPOEH en nauwlettend de richtlijnen van het RIVM te volgen. Zie hier ook hoe in deze tijd om te gaan met huisdieren. 

Stichting OOPOEH is de komende tijd wel ‘gewoon’ aan het werk. Voor heel veel mooie ontmoetingen en fijne nieuwe matches na 20 mei. 

Wat doen we nog meer in deze Corona-tijd?

  • We bellen veel. We vinden het belangrijk om in deze tijd waarin veel senioren (alleen) thuis zitten contact te houden, daarom is ons team elke dag bezig met het bellen van onze OOPOEH’s. Gewoon voor een gezellig praatje, een luisterend oor, een hart onder de riem in deze rare en angstige tijden. We horen vaak dat OOPOEH’s hun oppashondje missen, het besef dat dat voor heel veel mensen geldt is vaak steunend. En we maken vaak gelijk een nieuwe belafspraak om het contact warm te houden.
  • In samenwerking met Kaartje2go trakteren we baasjes op een gratis kaartje om hun OOPOEH te laten weten dat er aan ze wordt gedacht en te laten weten dat ze enorm gemist worden! Heb jij jouw OOPOEH nog geen kaartje gestuurd? Doe mee!
  • We hebben alle baasjes gevraagd om een filmpje te maken van hun hond om zo een paasberichtje te kunnen maken waar àlle OOPOEH’s blij van kunnen worden. Het resultaat is hartverwarmend. Klik op de afbeeldingen om de video te starten.
  • De gematchte baasjes hebben een lekkere hondensnack thuisgestuurd gekregen die door Purina is gesponsord. Dat ze er maar lekker van kunnen genieten ondanks dat ze hun OOPOEH soms missen…
  • Onze uitjes kunnen voorlopig helaas niet doorgaan. Dat is jammer, want de uitjes zijn bij uitstek een gelegenheid om OOPOEH’s onderling met elkaar in contact te brengen. Daarom proberen we het via een andere weg en zijn we een pilot gestart met een belcirkel: OOPOEH’s die dat leuk vinden kunnen zo telefonisch in contact komen met een andere OOPOEH ‘in hetzelfde schuitje’. Ook zijn we bezig te onderzoeken of we voor bepaalde stadsdelen of regio’s een what’sapp groepje kunnen opzetten, zodat er alsnog naar hartelust oppaservaringen en leuke foto’s kunnen worden uitgewisseld.
  • Dat we elkaar niet kunnen ontmoeten, wil niet zeggen dat het niet toch gezellig kan zijn! We willen de OOPOEH-community in stand te houden en tips delen die voor hondenliefhebbers een welkome afleiding kunnen zijn: op 30 april vond de eerste OOPOEH-filmavond plaats waarop we (weliswaar virtueel) gezamenlijk met alle OOPOEH’s de biscoophit ‘De Wilde Stad’ hebben bekeken. Inmiddels heeft Jeroen Oomen zijn eerste online workshop gegeven, een groot succes!. Houd onze Facebookpagina in de gaten om dit te volgen.
  • Onze speciale aandacht gaat uit naar de OOPOEH’s zonder internet. We bellen hen vaker en sturen ze een leuke verrassing toe per post!
  • Binnenkort sturen wij alle OOPOEH’s een verwenpakketje toe. Met daarin allerlei leuks en lekkers om deze nare tijd te door te kunnen komen.

Ook ons geweldige Comité van Aanbeveling steekt alle OOPOEH’s een hart onder de riem:

Blijf gezond allemaal!

Deel dit op: