Melanie Paijmans – voorzitter

Toen ik van Stichting OOPOEH hoorde werd ik direct enthousiast. Vorig jaar heb ik als vrijwilliger geholpen bij het 10-jarig jubileum van Stichting OOPOEH en het was hartverwarmend om te zien hoe alle ouderen, ’baasjes’, vrijwilligers en werknemers zich inzetten voor de organisatie.  

Mijn naam is Melanie Paijmans en woon met mijn gezin in Amsterdam. Als directeur bij PLMA (een internationale huismerkenorganisatie) geloof ik dat ik iets kan toevoegen aan de stichting. Al een tijdje was ik op zoek naar een maatschappelijke uitdaging naast mijn baan. En toen kwam OOPOEH voorbij.   

De combinatie van ouderen en huisdieren en dit in de vorm van oppassen vind ik een schot in de roos. Ik heb zelf twee katten en merk hoe leuk dit is en wat dit met mijn gezin doet. Ik zie om mij heen, al sinds mijn oma, dat huisdieren belangrijk zijn voor mensen. De fysieke en mentale gezondheid verminderen eenzaamheid. Zorgen voor een dier geeft voldoening en structuur. Een win-win situatie voor het huisdier en de oudere.  

Naast het ‘matchen’ van ouderen en dieren organiseert de stichting ook veel uitjes, (online) activiteiten en regelt attenties voor de ouderen en vaak ook samen met de ‘baasjes’. In mijn rol als onbezoldigd bestuurslid wil ik constructief meedenken met de dagelijkse gang van zaken en vooral met de toekomst van de stichting. Ik heb ontzettend veel zin om met iedereen aan de slag te gaan om de Stichting nog mooier te maken.  

Zie haar Linkedinprofiel

Nevenfuncties: geen

Deel dit op: