10 feestwandelingen met koffie, taart en veel lieve hondjes

Stichting OOPOEH bestaat dit jaar 10 jaar en viert feest! Naast een spetterend jubileumfeest (4 oktober) hebben we 10 jubileumwandelingen door het land op de agenda staan: koffie, taart, lieve hondjes en samen van de natuur genieten. Dat lijkt ons gezellig! Om samen herinneringen op te halen aan de voorbije jaren, te genieten van alle lieve honden en te proosten op alles wat er nog komen gaat. We hopen u te zien bij een van de wandelingen!

Wandelt u gezellig mee? 
Hieronder ziet u waar u kunt deelnemen aan OOPOEH’s wandelingen. En uiteraard bent u ook zonder oppashondje van harte welkom.
De wandelingen duren ca. een uur en we houden uiteraard rekening met mensen die minder goed ter been zijn, zij kunnen een kortere route doen. Heeft u vragen? Neem dan contact op met Bianca via uitjes@oopoeh.nl of bel 020-7853745.

Deelname is zowel voor ingeschreven OOPOEH’s als voor 55-plussers die interesse hebben om ook OOPOEH te worden. 

 

 • 28 april – Den Haag – Zuiderstrand
  Deze wandeling is de éérste in een reeks van 10 wandelingen die we dit jubileumjaar door heel Nederland maken, en misschien wel meteen de meest bijzondere.
  Na een korte wandeling door het Westduinpark strijken we neer in Strandpaviljoen De Staat voor een kop koffie of thee met gebak. Vervolgens duiken we samen het strand op voor een ontspannen wandeling langs zee. U bent van harte welkom, het liefste natuurlijk gezellig met uw oppashondje die hier naar hartelust los kan lopen. Uiteraard kunt u zonder hondje ook deelnemen. Na een uur keren we voldaan en vol energie terug naar het paviljoen waar we de gezellige middag afsluiten met een warme kop koffie of thee.

  Waar:
  Strandpaviljoen De Staat, Zuiderstrand Den Haag.
  Wanneer: Donderdag 28 april van 12:30 tot 15:30 uur.
  Aanmelden: graag z.s.m. en uiterlijk 20 april, via dit formulier.

 

 • 10 mei – Amsterdam/ Amstelveen – Amsterdamse Bos
  De waterpartijen, brugjes, smalle en slingerende maar ook brede en rechte paden, maken het Amsterdamse bos tot een zeer bijzonder landschap in Nederland. Onder leiding van een bosgids bezoeken we dit prachtige bos in Amstelveen, grenzend aan Amsterdam. De gids neemt ons mee buiten de gebaande paden en vertelt ons tijdens een vijf kwartier durende wandeling alles over de bijzondere dieren die het bos huisvest. Of u dit bos nu regelmatig bezoekt of er nog nooit bent geweest, u keert met veel nieuwe weetjes huiswaarts!We starten en eindigen de wandeling bij Restaurant De Bosbaan, waar de koffie, thee en taart voor ons klaarstaat. U bent van harte welkom! Het liefst met maar kan ook zonder uw oppashondje.Waar: Restaurant De Bosbaan in Amstelveen.
  Wanneer: Dinsdag 10 mei van 13:00 tot 16:30 uur.
  Aanmelden: uiterlijk 19 april, via dit formulier.

 

 • 17 mei – Breda – Mastbos
  Het Mastbos is een prachtig bos dat stamt uit het jaar 1515. Het is een bijzonder wandelgebied met eeuwenoude bomen, indrukwekkende lanen, vijvertjes, vennen en mooie doorkijkjes. Wat ons betreft een echte must see en dé locatie voor een OOPOEH-uitje in het voorjaar. Wandel met ons mee onder de oeroude dennen en eiken, en haal uw hart op aan het mooie hondenlosloopgebied. Staatsbosbeheer heeft hier zelfs een speciale snuffelroute uitgezet en een poedepoel gegraven waar hondjes heerlijk kunnen zwemmen en poedelen op een eventuele warme voorjaarsdag.
  We starten en eindigen de wandeling bij Grand Café Heeren van Oranje waar de koffie, thee en taart voor ons klaar staat. U bent van harte welkom met of zonder uw oppashondje.

  Waar:
  Grand Café Heeren van Oranje
  Wanneer: Dinsdag 17 mei van 12.30 15.30 uur
  Aanmelden: uiterlijk op 4 mei, via dit formulier.

 

 • 10 juni – Utrecht – Landgoed Rhijnauwen
  Variatie en mooie vergezichten! Daar staat het Landgoed Rhijnauwen om bekend. Tussen Utrecht en Bunnik in ligt dit prachtige landgoed bestaande uit bos, weide, rivier, akkers en boomgaarden. Deze groene wandeling vindt plaats voert ons langs leuke en leerzame wetenswaardigheden, met voldoende schaduw voor mens en hond.
  We starten en eindigen de wandeling bij Theehuis Rhijnauwen. Op het terras aan het water proosten we samen met koffie, thee en een gebakje op de naderende zomer! U bent van harte welkom met of zonder uw oppashondje.Waar: Theehuis Rhijnauwen te Bunnik.
  Wanneer: vrijdag 10 juni van 12.30 – 15.30 uur
  Aanmelden: uiterlijk op 3 juni, via dit formulier.

 

 • 14 juni – Groningen – Noorderplantsoen
  Het Noorderplantsoen; rijk aan water én geschiedenis. Dit historische park ontwikkelde zich van zandrug, via stadswal en deftige tuin tot plek waar jong en oud samenkomt en geniet van kunst, cultuur én… een hondenloslooproute! Tijdens onze wandeling doorkruisen we het park van Noord naar Zuid met halverwege een tussenstop bij horecagelegenheid Zondag voor koffie/thee en lokale zoetigheid. Om de hoek van het centrum en toch lekker rustig, is het hier fijn toeven samen! U bent van harte welkom met of zonder oppashondje.

  Waar:
  Noorderplantsoen in de stad Groningen.
  Wanneer: Dinsdag 14 juni van 14.15 – 16.45 uur
  Aanmelden: uiterlijk op 1 juni, via dit formulier.

 

 • 17 juni – Delft – Delftse Hout
  OOPOEH’s uit Delft en omstreken opgelet! Kom met ons ontspannen in het recreatiegebied Delftse Hout. Na een kop koffie/thee en een taartje, knuffelen we erop los met de schapen, geiten, varkens, koeien, en kippen van Stadsboerderij BuytenDelft. Vervolgens wandelen we naar het hondenstrandje waar onze favoriete viervoeters, en wijzelf, pootje kunnen baden. Misschien zijn er zelfs wel echte zwemmers onder onze oppashondjes! Via het bos komen we terug bij de boerderij waar de dieren en het bedienend personeel ons vol enthousiasme weer opwachten. Rozig en met een zongebruinde huid keren we ontspannen huiswaarts. U bent welkom met of zonder oppashondje.

  Waar:
  Stadsboerderij BuytenDelft te Delft.
  Wanneer: Vrijdag 17 juni van 12.30 – 15.30 uur
  Aanmelden: uiterlijk op 2 juni, via dit formulier.

 

 • 23 juni – Rotterdam – Vroesenpark / nieuwe datum! 21 juli 
  Kwispelende staartjes en vermoeide benen. Daar gaan we voor op deze zomerse middag in het Vroesenpark te Rotterdam!
  Uw oppashondje zal de dag van zijn leven hebben bij hondenspeeltuin Bello, het startpunt van dit leuke dagje uit. In deze veilige, mooi ontworpen en inspirerende tuin kan uw oppashondje onder professionele begeleiding 1 uur lang spelen, klimmen, klauteren en afkoelen in speciale hondenbadjes.
  Vervolgens is het aan onszelf om de benen te strekken. Door het stadspark Vroesenpark wandelen we samen over de paden en langs de vijver richting het Vroesenpaviljoen. Hier sluiten we de middag gezellig af onder het genot van een kop koffie en thee, en (vegan) wortelnotencake. U bent van harte welkom met of zonder uw oppashondje.

  Waar:
  Hondenspeeltuin Bello in Rotterdam
  Wanneer: donderdag 21 juli
  Aanmelden: bel naar 020-7853745
 • 11 augustus – Apeldoorn – Veluwe / nieuwe datum! 1 september
  De Veluwe is hét walhalla voor wandelaars! Een prachtig natuurgebied dat veelal niet toegankelijk is voor loslopende hondjes. Behalve in Ugchelen! Hier bevindt zich een prachtig volledig omheind hondenbos waar hondjes het hele jaar los mogen lopen. Zo kunt u toch samen met uw oppashondje genieten van de Veluwse pracht. Het losloopgebied heeft afwisselend leuke kleine paadjes en mooie grote lanen. In het midden is een open plek waar de honden heerlijk kunnen rennen, en er is zelfs een ware natte neuzenroute. Neust u met ons mee?
  We starten en eindigen de wandeling bij ‘t Leesten Bospaviljoen waar de koffie, thee en taart voor ons klaarstaat! U bent van harte welkom met of zonder uw oppashondje.

  Waar:
  ‘t Leesten Bospaviljoen te Ugchelen
  Wanneer: Donderdag 1 september van 12.30 – 15.30 uur (was: 11 augustus)
  Aanmelden: uiterlijk op 25 juli, via dit formulier.

 

 • 17 augustus – Alkmaar – Heilooër Bos
  Het Heilooër bos is een mooie groene oase tussen Alkmaar en Heiloo, waar op veel plekken hondjes los mogen lopen. We wandelen door een gebied met een zeer rijke historie. Tijdens de middeleeuwen was de strandwal rijkelijk begroeid met natuurlijke bossen maar in 1573 veegden de Spanjaarden het hele bos van het toneel. Na 1700 werd de hofstede ‘Nijenburg’ gebouwd. Het was de start van de herbebossing, dat begon met statige bomenlanen die volgens het geometrische schoonheidsideaal van de Franse stijl werden aangelegd. U bent welkom met of zonder oppashondje.

  Waar:
  restaurant Spijkers in Heiloo
  Wanneer: woensdag 17 augustus van 12:30 tot 15:00 uur
  Aanmelden: uiterlijk 1 augustus, via dit formulier

 

 • 23 september – Haarlem – Haarlemmer Hout
  De Haarlemmerhout (onder de Haarlemmers ook wel bekend als De Hout) wordt door velen gezien als hét mooiste plekje van Haarlem. Niet zo gek als je het oudste stadsbos van Nederland bent.
  Tel daar de volgende 2 ingrediënten bij op en je hebt de ideale mix voor een OOPOEH wandel en taart-uitje: 1. Een intiem en sfeervol theehuis met huisgemaakte taartjes, en 2. Een hondenlosloopgebied.
  Ziet u het al voor zich? De, met herfstblaadjes bezaaide, wandelpaadjes? U bent welkom met of zonder uw oppashondje.

  Waar:
  Theehuis de Haarlemmerhout
  Wanneer: Vrijdag 23 september van 15:00 – 17.30 uur
  Aanmelden: uiterlijk op 11 september, via dit formulier. 

Deel dit op: