Kent u iemand die z’n dier(bare) mist?

Na het verlies van een dierbare is het voor veel mensen erg stil in huis. Geen reuring om je heen, niemand die op je wacht en in deze donkere dagen is er vaak een drempel om toch even naar buiten te gaan. Stichting OOPOEH weet wat het verlies van je beste maatje betekent. Of het nu een partner is of een hondje die is weggevallen, de leegte die ontstaat geeft veel verdriet en eenzaamheid ligt op de loer. Stichting OOPOEH wil er juist in deze decembermaand zijn voor mensen die zich alleen of verdrietig voelen en helpt bij het vinden van een lief oppashondje. Knuffelen, wandelen en praten met een hondje biedt voor veel ‘hondenmensen’ de gezelligheid die zo wordt gemist.

Weer geliefd
OOPOEH Theo was 62 jaar toen zijn partner overleed, enkele jaren later overleed ook zijn hond Ricky. Een onbeschrijfelijk verlies. Hij wilde vanwege zijn leeftijd zelf niet meer aan een hond beginnen maar kwam via Stichting OOPOEH in contact met een lieve oppashond die een klein kwispelend lichtje in deze donkere periode was. Met zijn oppashondje Bickel maakt hij nu weer de wandelingen die zo goed zijn voor lijf en geest. En met een schattig hondje aan je zijde maak je gauw contact met mensen in de buurt. Bickel en Theo zijn smoorverliefd op elkaar, en maken van elke oppasdag een feestje. Lees hier het succesverhaal over Theo en Bickel.

Wat doet Stichting OOPOEH?
Stichting OOPOEH voorkomt en bestrijdt eenzaamheid onder senioren door hen te koppelen aan een oppashondje in de buurt. Zo snijdt het mes aan drie kanten: een 55+ hondenliefhebber heeft weer de gezelligheid van een viervoeter om zich heen, het hondje krijgt alle liefde en aandacht die hij zich kan wensen en het baasje een betrouwbaar oppasadres in de buurt. Het team van matchmakers van Stichting OOPOEH helpt graag bij het vinden van een passende match. Aanmelden als OOPOEH kan vanaf 55 jaar. Hondenbaasjes die een lieve oppas willen vinden kunnen hier meer informatie vinden. 

 

Theo: ‘Als je ouder bent en geen partner of kinderen hebt wordt je door niemand meer aangeraakt. Heel eerlijk; dan kan ik echt heel erg genieten van het knuffelen met een zacht hondje. En van de on voorwaardelijke liefde zoals ik die weer voel met Bickel. Het zal nooit je overleden dierbaren vervangen, maar ik ervaar weer liefde en gezelligheid. Ik voel me geliefd.’


Kent u iemand die z’n beste maatje mist?
Theo is de bedenker van OOPOEH’s campagnemaand ‘Beste Maatje’, hij weet zelf hoe het is om je beste maatje te moeten missen. Wij willen in deze donkere decembermaand nog veel meer senioren die een verlies hebben meegemaakt koppelen aan een lief oppashondje in de buurt. Voor de broodnodige afleiding, gezelligheid en als stok achter de deur om (samen) lekker naar buiten te gaan en (weer) in contact te komen met buurtgenoten. Met een kwispelend staartje in huis ben je niet alleen.

Waarom OOPOEH worden?

* De matchmakers van Stichting OOPOEH bieden een luisterend oor en helpen u graag
* We zoeken met u mee naar een hondje dat goed bij u past
* Met een oppashondje haalt u gezelligheid en vrolijkheid in huis
* Met een oppashondje bent u vaker buiten en in beweging
* Met een oppashondje spreekt u (weer) meer mensen in de buurt
* Oppassen is helemaal gratis en vrijblijvend

Kent u een 55-plusser die een verlies heeft meegemaakt? Of heeft u zelf een dier(bare) verloren en herkent u zich hierin? Stichting OOPOEH biedt gratis en vrijblijvende bemiddeling bij het vinden van een lieve oppashond in de buurt. 

Stuur uw bekende via deze link een gratis folder van Stichting OOPOEH of maak zelf uw oppasprofiel aan. Heeft u vragen? Schroom niet. Het team van Stichting OOPOEH biedt een luisterend oor en helpt u graag!

Ik wil me inschrijven als OOPOEHen op honden passen (gratis) KLIK HIER


Meer weten of lezen?

* Antoinnette Scheulderman (‘Dan neem je toch gewoon een nieuwe’) over stichting OOPOEH.
* Deze BN’ers raden u OOPOEH aan.
* Ook OOPOEH Marja en OOPOEH Lies werden OOPOEH na een verlies.