OOPOEH Lies: “Pup Obi kwam precies op het juiste moment in mijn leven”

Lies (70) uit Maarssen is altijd dol op honden geweest. Heel verdrietig was ze dan ook toen haar laatste hond Wooly, na 15 jaar overleed. De gezelligheid en de wandelingen miste ze heel erg. Ook haar man, die toen nog leefde, was er bedroefd om maar ze twijfelden of ze weer aan een nieuwe hond zouden beginnen. Het is immers ook een hele zorg en verantwoordelijkheid. Lies ging met pensioen en stortte zich vol overgave op allerlei leuk vrijwilligerswerk.

In oktober 2020 overleed plotseling ook haar man. Totaal onverwachts aan een hartstilstand. Lies kreeg veel steun en troost van familie en vrienden maar het huis voelde stil en leeg. En de dagen zijn lang en saai als je niets meer om handen hebt. Lies voelde heel sterk dat ze actief en onder de mensen moest blijven. Maar hoe doe je dat tijdens een coronacrisis, waarbij het samenkomen nauwelijks mag en al haar vrijwilligerswerk werd gestaakt?

Via haar buurvrouw hoorde ze ineens over Stichting OOPOEH. Een oppashondje om mee te knuffelen en te wandelen. Dat leek haar de oplossing! Ze maakte direct een profiel aan en in no time maakte ze kennis met baasje Ferry en zijn guitige Kooijkerpup Obi. Het was liefde op het eerste gezicht. Sindsdien past Lies elke donderdag met heel veel plezier op deze vrolijke viervoeter.

Lies: “Ik kijk er echt zo naar uit. Mijn donderdagen zijn nu helemaal voor Obi. We gaan heel vaak wandelen want dat is elke keer weer een heerlijk uitje. Obi is heel nieuwsgierig en speelt, stoeit en snuffelt met alles en iedereen dus daar nemen we dan lekker de tijd voor. En door Obi heb ik enorm veel aanspraak in het park. Zo ben ik ook weer een beetje meer onder de mensen. Terug in huis is er tijd voor slaapjes en knuffelen. Dan legt Obi zijn kopje op mijn schoot en aai ik hem. Daar genieten we allebei ontzettend van.”

Baasje Ferry: “Mijn vrouw en ik zijn allebei dol op Obi. Het is zo’n vrolijk hondje. We kregen Obi in de lockdown en omdat we nu vanuit huis werken hebben we er ook tijd voor. Maar ja, binnenkort gaan we toch weer meer naar kantoor, dan willen we het goed geregeld hebben voor Obi. Al googlend stuitten we op Stichting OOPOEH en zagen het profiel van Lies. Een oudere dame mèt ervaring die vlakbij woont. Tijdens de eerste kennismaking klikte het meteen: We vonden Lies direct aardig, enthousiast en heel lief voor Obi. Sindsdien past Lies op Obi en Obi vindt het helemaal geweldig bij haar. Hij weet in de huizenrij feilloos het huis van Lies te vinden en dan spurt hij op haar voordeur af. En dan zwaait zijn achterlijfje hevig heen en weer zodra Lies de deur opent. Geweldig toch! Het is ook super dat Lies met haar aandacht en kennis meehelpt bij de opvoeding. Want onze Obi kan ook heus wel eens ongehoorzaam zijn hoor!

Kortom, Obi heeft bij Lies een fijn en vertrouwd tweede huis. Een lieve eigen oppas-oma. En het maakt Lies ook gelukkig. Ik kan deze win-win-winsituatie alle hondenbaasjes van harte aanbevelen.’’

Deel dit op: