OOPOEH Rita: “Een oppashond geeft je ook meer aanspraak”

OOPOEH Rita (86): “In het blad van de Ouderenbond las ik een stukje over de Stichting OOPOEH. Ik dacht meteen: dat ga ik doen! Wat extra gezelligheid voor mij en mijn eigen hond Sita. En Chila hoeft niet alleen te zijn als het baasje er niet is. Elke vrijdag komt Chila en ze is laatst ook vier dagen achter elkaar bij mij geweest. Ik ga heel graag met Chila en Sita samen wandelen.

Een oppashond via OOPOEH geeft zoveel meer. Je hebt ook meer aanspraak. Het contact met de familie Peek is erg prettig, wat een aardige mensen! Hubert heeft mij weleens gebracht naar een uitje van OOPOEH. Toen heeft hij ook nog als verrassing een mooie foto genomen en die kreeg ik later in een lijstje als cadeautje. Ook heeft hij mij laatst even naar het ziekenhuis gebracht. Ik kijk er elke week erg naar uit als Chila komt. Dan denk ik: gezellig, ze komt weer.”

Baasje Hubert: ”Tijdens een vrijwilligersmarkt kwam ik in contact met de Stichting OOPOEH. Ik heb mij ingeschreven omdat ik het andere dierenliefhebbers ook gun om plezier te hebben van onze hond. De kennismaking tussen Chila en Sita, de hond van Rita, verliep erg goed. Ook kregen wij meteen een goed gevoel bij deze OOPOEH. Rita is een hartelijke vrouw en ze is nog heel actief. Ze geeft taalles en helpt dementerende mensen. Het is ook handig dat zij dichtbij in de buurt woont. We hebben een supermatch!”

 

Dit verhaal is geschreven door onze vrijwilligster Marieke Bodenstaff

Deel dit op: