OOPOEH Olga en baasje Iris: “We zijn echt vrienden geworden!”

OOPOEH Olga: “Ik heb zelf een lieve hond gehad en die heb ik moeten laten inslapen. Ik heb er veel verdriet van gehad en wist niet of ik zelf weer een hond wilde nemen. Ik heb mij daarom ingeschreven bij OOPOEH omdat ik de vreugde van het gezelschap van een hond miste, het knuffelen en het lekker gaan wandelen. Ik zag Floris op de website en dacht meteen dat vind ik nou een leuke hond!

Bij de eerste kennismaking voelde het meteen goed, zowel met het baasje Iris als met Floris, We hebben vervolgens een proefwandeling en dat ging ook prima. De wensen van mij en Iris kwamen goed overeen; zij heeft wisseldiensten en dat vind ik geen enkel probleem; Floris is ook van harte welkom op de avonden en mag nachtjes blijven slapen. Ik pas gemiddeld 2 dagen per week op en als hij bij mij is voelt het echt alsof het mijn eigen hond is. Floris heeft ook zijn eigen plekje met zijn eigen mandje bij mij thuis.

Tussen mij en Iris is en tijdens de afgelopen 1,5 jaar een warme band ontstaan; we leven met elkaar mee en steunen elkaar ook in moeilijke momenten. Iris en ik zijn ook weleens samen naar een OOPOEH uitje geweest, heel gezellig! Ik zou oudere dierenliefhebbers aanraden zich in te schrijven bij OOPOEH want als ik geen hond had zou ik veel minder naar buiten gaan, nu ga ik er lekker uit en veel wandelen is ook goed voor mijn gezondheid.”

Olga: “Ik ben ontzettend blij dat Iris en Floris in mijn leven zijn gekomen!”

Baasje Iris: “Via via hoorde ik van de stichting OOPOEH en heb mij ingeschreven want ik wilde voor mijn hond Floris geen uitlaatservice maar een lieve oppas zodat hij meer aandacht krijgt dan 1 uurtje uitlaten. En ik vind het fijn dat een senior kan genieten van mijn hond, die een heel hoog knuffelgehalte heeft. En wat bleek: er was een OOPOEH die heel dichtbij mij woont, Olga. Bij onze 1e kennismaking was er meteen een klik! Olga is ontzettend flexibel, ik werk in de verpleging en heb wisselende roosters en dat stemmen wij prima met elkaar af. Olga is een groot dierenliefhebber en ik kan Floris met een gerust hart achterlaten bij deze super OOPOEH. Eigenlijk zijn we nu een soort co-ouders van Floris en het mooie is dat wij nu ook vriendinnen zijn geworden. Ik kan het andere baasjes absoluut aanraden eens te zoeken naar een lieve oppas op de website van stichting OOPOEH.

Foto: Lejo Duijvestein

Dit succesverhaal verscheen ook in de Gemeentekrant Amsterdam, editie mei 2016

 

Dit verhaal is geschreven voor onze vrijwilligster Marieke Bodenstaff

Deel dit op: