OOPOEH Bert: ‘Een hond is een uitstekende stok achter de deur. Je móet eruit’

OOPOEH Bert (82) uit Zutphen: “Toen onze laatste hond overleed was ik 80 jaar. Baloeh was een golden retriever en het was een groot gemis toen ze overleed. Honden zijn bij ons altijd een onderdeel geweest van het gezin. Maar onze honden werden allemaal dertien of veertien jaar oud en we wilden niet dat een nieuwe hond ons zou overleven. Het was dan ook heel bijzonder dat we al snel na onze aanmelding bij Stichting OOPOEH benaderd werden door Cocky en haar hond Malu. We kenden elkaar toevallig al uit de buurt, omdat we Cocky en Malu al een paar keer hadden ontmoet toen onze eigen hond Baloeh nog leefde. 

Omdat we altijd grote honden hebben gehad, is Malu precies het formaat waar we ons prettig bij voelen. En daarbij is het een schat van een hond. Ze luistert naar ons net zo goed als naar haar eigen baasje. Ik loop graag met haar over de dijk langs de IJssel en Malu loopt dan heerlijk te rennen in de uiterwaarden. Dat kan ook omdat ze zo goed luistert, als ik haar roep staat ze onmiddellijk weer naast me. Een hond is een geweldige stok achter de deur, want je móet eruit. Weer of geen weer. Ik merkte dat naarmate ik ouder werd toch zo zoetjesaan vaker binnenbleef. Nu Malu drie dagen en twee nachten in de week bij ons is maak ik weer heerlijke wandelingen. De mensen in de buurt weten inmiddels allemaal dat ik een ‘leasehond’ heb. En Malu hoort inmiddels echt helemaal bij ons gezin. We zijn enorm blij met Malu.” 

Baasje Cocky: “We namen Malu regelmatig met ons mee naar kantoor. Maar toen we in een andere stad gingen werken wilden we haar het reizen niet aandoen. Daarom ging ik op zoek naar een oppas. En dat vond ik best spannend, want Malu en ik hebben echt een heel bijzondere band. Ik vond het dan ook prettig dat ik Bert en Joke al een beetje kende en het voelde gelijk ontzettend vertrouwd. Tijdens de kennismaking vroeg Bert meteen al of ze ook tijdens onze vakantie mochten oppassen. We hadden toen nog helemaal geen vakantieplannen maar het gaf al aan dat ze het zagen zitten met Malu. Het zijn zulke ontzettend lieve mensen. Nog los van de zorg voor Malu die ze op zich nemen ben ik heel blij dat we ze hebben leren kennen. We hebben ze laatst uit eten meegenomen en dan praten we over van alles. Het is mooi om ook hun levensverhalen te horen. We hebben er echt vrienden bijgekregen. Ik zou me geen raad weten zonder Bert en Joke. Ze denken ook altijd zo goed met ons mee. Als we laat thuis komen uit ons werk zeggen ze gerust ‘Kom lekker morgenochtend, dan blijft Malu nog een nachtje bij ons’.’ Ze zijn echt goud waard.”

Dit succesverhaal is onderdeel van OOPOEH’s nieuwste boekje ‘Dierbare Vrienden’, met daarin 12 prachtige verhalen over hoe OOPOEH’s en oppashonden elkaars leven leuker maken. Wilt u het thuis ontvangen? Bij een donatie van minimaal €10 krijgt u het thuisgestuurd. Klik hier om te bestellen. 

 

Deel dit op: