Baasje Saskia: ‘Luna en ik hadden ons geen betere oppas kunnen wensen!’

OOPOEH Rineke: “Ik had al wat ervaring als oppas van het hondje van een vriendin. Omdat dit erg goed was bevallen, heb ik me twee jaar geleden ingeschreven bij Stichting OOPOEH. Ik ben gepensioneerd en een eigen hondje zit er niet meer in. Wel wilde ik graag de zorg en het gezelschap van een hond delen met een baasje.
Wat ik bijzonder vind aan Stichting OOPOEH is dat er een brug wordt geslagen tussen twee generaties dierenliefhebbers. Dit is een mooie manier om nieuwe sociale contacten aan te gaan en mensen van verschillende leeftijden te verbinden.

Ik pas sinds een maand op dit geweldige hondje; nu nog twee ochtenden in de week en langzaamaan bouwen we het op naar vier ochtenden.
Voor de eerste oppasdag zijn Saskia en ik samen een keer met Luna gaan wandelen. Ik vind het fijn dat Saskia mij alle vertrouwen geeft als ik op Luna pas.
Ik geniet van het contact met dit lieve hondje; we hebben samen zo veel plezier. Ze is grappig, lekker speels en erg nieuwsgierig. Een oppashond is ontzettend leuk; ik heb nu meer contacten in de buurt en maak regelmatig een praatje met andere hondenbaasjes.”

Baasje Saskia: “Door op internet te zoeken naar een geschikte hondenoppas ben ik bij Stichting OOPOEH terecht gekomen. Het doel van de stichting en de aandacht en tijd die Luna zou krijgen van een OOPOEH sprak me erg aan. Ik zag dat Rineke heel dichtbij woonde en binnen week hadden we een afspraak. Ik vond het heel spannend; voor mij voelde het als een soort sollicitatiegesprek en ik hoopte dat Luna zich netjes zou gedragen.We zijn een stukje gaan wandelen en hadden leuke gesprekken alsof we elkaar al jaren kenden. Als ik Luna breng en ik de achterklep van de auto open, rent ze direct richting Rineke en haar man. Bij het ophalen word ik enthousiast door haar begroet; ik zie een blije hond die weer tevreden met mij mee naar huis gaat. Na een oppasdag kletsen we soms nog even gezellig met elkaar. Ik vind het zo’n mooi initiatief en daarom maak ik graag promotie voor Stichting OOPOEH bij mij in de buurt door folders en posters te verspreiden.”

 

 

Dit verhaal is geschreven door onze vrijwilligster Marieke Bodenstaff

Deel dit op: