Baasje Jeannette: “Als we bij Ali de straat inrijden veert Beer al op’

OOPOEH Ali (77) uit Almere: “Toen mijn man overleed, en een half jaar later mijn hond, vroeg ik me af of ik zelf weer aan een hond zou willen beginnen. Het is zo gezellig, maar het neemt ook veel verplichtingen met zich mee. Toen ik in de krant een artikeltje las over OOPOEH heb ik me aangemeld. Nu heb ik wel een hond, maar kan ik de weekenden mijn eigen gang gaan. 

Mijn eigen hond was een cairn terrier, echt een adhd-geval. Een verschil van dag en nacht met Beer, die is ontzettend laconiek. Het is zo’n ander dier, maar wat ben ik blij met hem. Hij gaat ook graag met me mee. Als ik hem vraag ‘Ga je mee naar de Dierenambulance’ waar ik werk springt hij op van zijn kleedje. Hij weet dan al dat we allemaal bekenden tegen zullen komen die dol op hem zijn en hem lekker veel aandacht geven. Voor een gezellig uitstapje is hij altijd wel te porren, maar lange wandelingen zitten er voor hem niet meer in. Tussen de middag maken we een wat langer rondje en alhoewel we niet ver lopen, neem ik toch steeds een andere route door het park. Onderweg kan hij heerlijk snuffelen. Als hij aankomt is hij altijd blij me weer te zien, zijn staart zwiept dan vrolijk heen en weer. Met Jeannette heb ik ook leuk contact, ze is zo attent. Ze neemt regelmatig iets leuks of iets lekkers voor me mee. Ik weet dat ze heel blij is dat ik op Beer pas. En ik ben heel blij met Beer.”

Baasje Jeannette: “Toen ik een profiel aanmaakte op de website van OOPOEH heb ik gewacht tot iemand speciaal voor Beertje zou kiezen. Zodat iemand echt enthousiast zou zijn over hem. En dat was Ali! Wat ben ik dolblij met haar. Ze past drie dagen in de week op hem, en dat al bijna vier jaar. Als we bij Ali de straat inrijden veert Beer al op vanaf de achterbank en zodra de voordeur opengaat stormt hij naar binnen. Zo blij is hij om bij Ali te zijn. En dat maakt mijn werkdagen een stuk makkelijker. Het is voor mij als baasje heerlijk om te weten dat Beertje een fijne dag heeft als ik aan het werk ben. Ali is betrouwbaar en ongelofelijk behulpzaam. Toen ze laatst hoorde wat een hectische dag ik had gehad op mijn werk gaf ze me een bakje nasi mee. En tijdens mijn verhuizing mocht Beertje een paar nachtjes komen logeren zodat ik even lekker door kon gaan. Dat is onbetaalbaar. 

Beer heeft geweldige dagen bij haar. En als hij een dagje mee mag naar haar werk, de Dierenambulance, is het helemaal feest voor hem. We drinken regelmatig even koffie met elkaar en hebben in de afgelopen jaren een mooi contact opgebouwd. Ik zou haar voor geen goud willen missen. Beer en ik voelen ons echt uitverkoren met zo’n lieve OOPOEH!”

 

Deel dit op: