OOPOEH Joop: “Ik ken Levi niet meer missen, dit houd ik er in. Het is veel te leuk”

Onderstaand artikel verscheen in De Uitkomst (14 oktober 2020) | Tekst en beeld: Christy Rijser

Stichting OOPOEH zoekt senioren en honden in de Beemster en omgeving. Baasjes zoeken vaak een vertrouwde oppas voor hun hond. Senioren willen graag de gezelligheid van een dier maar niet de continue zorg. Koppel die twee aan elkaar en iedereen is blij! Stichting OOPOEH doet dat. Een prachtig initiatief dat nu al ruim 7 jaar zeer succesvol is.

Neem bijvoorbeeld Joop van Erp deze fitte Purmerender past wekelijks op de jonge Labradoodle Levi.

“Ik heb vroeger wel een hond gehad, dat was een Duitse Brak die helaas op 7 jarige leeftijd overleed. Daarna hebben we geen hond meer genomen, omdat mijn vrouw veel verzorging nodig had en dit veel tijd in beslag nam. Nu ben ik alleen, eind vorig jaar is mijn vrouw overleden. Ik wilde toch weer iets doen. Zo ben ik vaak te vinden in de ontmoetingsruimte beneden in de hal. Helaas door het gebeuren rondom corona is deze nu gesloten. Mijn zoon en zijn gezin komen vier keer per week hier eten. Mijn schoondochter vond dat een goede oplossing. Zo moet ik zelf boodschappen doen, dus de deur uit en koken. Mijn andere zoon bezoek ik regelmatig. Het leven kwam weer een beetje op gang, en daar hoort voor mij toch een hond bij. Ik wilde geen eigen hond meer, ik ben niet meer de jongste en als er wat met mij gebeurd wie zorgt dan voor het dier. Het was de apothekersassistente die mij attendeerde op Stichting OOPOEH. Je kan jezelf telefonisch opgeven of via de site. Er staan ook honden op waar je op kan reageren. De stichting zorgt ervoor dat je in contact wordt gebracht met elkaar, dan volgt er eerst een gesprek met de eigenaren van de hond. Tijdens het tweede gesprek kwam de hond mee, dat was in mijn geval Levi een jonge vrolijke hond nog net geen jaar oud. Hij komt 1 dag in de week van s’ochtends vroeg tot einde middag dan wordt hij weer opgehaald. Afspraken regel je onderling, daar heeft de stichting niets mee te maken. Ze bellen trouwens wel regelmatig om te vragen hoe het gaat en of ze iets kunnen betekenen. Het oppassen doe je gratis, maar het kost me wel geld. Ik koop natuurlijk zelf ook speeltjes en lekkere verwendingentjes voor Levi. Het is goed voor de sociale contacten, zowel voor de hond als voor mezelf. Iedereen in de flat kent hem al. Op de uitlaatplek kan hij lekker met andere honden spelen, en ik ontmoet weer buurtgenoten. Ik vind het een aanrader, kijk eens op de site van Stichting OOPOEH.”

OOPOEH Joop en Levi | Foto: Chrisy Rijser

55-plussers die interesse hebben in een oppashond kunnen zich vrijblijvend aanmelden bij de stichting om samen op zoek te gaan naar een geschikte hond in de buurt. Een oppashond is een ideale stok achter de deur. Hij of zij is niet alleen gezellig, maar zorgt ook voor meer beweging, een frisse neus en sociale contacten. Stichting OOPOEH- Opa’s en Oma’s Passen Op Een Huisdier – is ruim 7 jaar geleden in het leven geroepen door Sofie Brouwer vanuit de wens om honden en ouderen meer van elkaars gezelschap te laten genieten.

In de Beemster en omgeving is Stichting OOPOEH op zoek naar 55-plussers die af en toe gezelschap van een oppashond zouden willen. Ook baasjes op zoek naar een oppas voor hun hond kunnen zich aanmelden op www.oopoeh.nl of bellen naar 020-7853745.

Deel dit op: