10 DIERBARE JAREN: STICHTING OOPOEH VIERT HAAR JUBILEUM

Het is feest! Stichting OOPOEH bestaat 10 jaar! De aankomende maanden gaan we veel leuke dingen doen om ons jubileum vieren. Zo nemen we jullie mee naar hoe het allemaal begon, maken we 10 mooie wandelingen en zetten we mensen en honden in het zonnetje die bepalend zijn geweest voor het succes van OOPOEH.

HOE HET ALLEMAAL BEGON

Oprichter Sofie Brouwer herinnert het zich nog goed: ‘Mijn hond Buffel en buurvrouw Sonja vonden elkaar al sinds de eerste ontmoeting leuk. Toen Sonja’s hondje overleed wilde ze niet meer aan een nieuwe hond beginnen. Maar ze miste de wandelingen en het gezelschap wel. We stelden voor dat ze Buffel af en toe van ons mocht ‘lenen’. Een schot in de roos: ze genoten zó van elkaar! Het was het begin van een vriendschap en de inspiratiebron voor OOPOEH!’

OOPOEH GAAT VAN START

In 2012 betrokken we het eerste ‘kantoor’ van OOPOEH: een antikraakpand zonder verwarming aan de Ceintuurbaan in Amsterdam. Met wat liefde en aandacht werd het een prachtige plek om te starten met Stichting OOPOEH. Buurtgenoten kwamen nieuwsgierig binnen en gingen ingeschreven als OOPOEH of baasje weer naar buiten. Kijk hier onze eerste matchmaker Maaike Teernstra die zich als een cupido inzette voor het koppelen van OOPOEH’s met leuke buurthonden.

HOE WE EEN GAT IN DE LUCHT SPRONGEN

Senioren koppelen aan een oppashond in de buurt, het klinkt heel simpel. Toch komt er een hoop bij kijken! Klein of groot, knuffelaar of wandelaar, eigenwijs of gehoorzaam; elke OOPOEH heeft zo zijn/haar eigen wensen. Om de perfecte match voor elke OOPOEH, oppashond en baas te vinden moesten we het professioneel organiseren. We sprongen dan ook een gat in de lucht toen Stichting DOEN ons als eerste fonds besloot te steunen, nu konden we het écht goed aanpakken. Nicole Rietvelt: zonder jouw geloof in OOPOEH waren we nooit tot deze mijlpaal gekomen! Dankjewel!

HOE WE WERELDBEROEMD WERDEN

Direct na de lancering van Stichting OOPOEH besteedden allerlei media aandacht aan ons: van het RTL Nieuws tot aan het Jeugdjournaal, van Tijd voor Max tot aan Hart van Nederland, overal werd de start van Stichting OOPOEH aangekondigd. We wisten niet wat ons overkwam! En dat zorgde voor veel succes want de OOPOEH’s en baasjes meldden zich in groten getale aan. Ook de organisatie groeide snel en een professioneel kantoor (lees: met verwarming) was nodig. Martijn de Bie vanuit DoSocial bleek onze held want hij zorgde ervoor dat we een prachtig kantoor op de Zwanenburgwal in Amsterdam konden betrekken.

HOE WE DIERBARE VRIENDSCHAPPEN OPBOUWDEN

Oprichter Sofie: “Ik weet het nog goed, ik was te gast bij een woonzorgcentrum om over Stichting OOPOEH te vertellen. Op het eind van mijn verhaal kwam er iemand haastig aangerend: het was Cateautje Deketh (destijds 96 jaar). Ze had zich verslapen en hoopte dat ik haar nog wat over OOPOEH wilde vertellen. Dat wilde ik zeker! We spraken ronduit over onze liefde voor honden, het was het begin van een bijzondere vriendschap. Mevrouw Deketh schreef zich niet alleen in als OOPOEH maar promootte de Stichting waar ze kon. Zelfs toen (voormalig) wethouders van der Burg en Ivens te laat waren om onze openluchttentoonstelling te openen sprong zij bij en haalde hiermee de krant. Cateautje is 102 jaar oud geworden en heeft echt alles uit het leven gehaald, een inspiratiebron voor ons allemaal! 

4 OKTOBER: WE VIERDEN OOPOEH’S JUBILEUMFEEST!

Op 4 oktober vierden we ons grote verjaardagsfeest. Want een 10-jarig jubileum is iets om trots op te zijn en om te vieren met (dierbare) vrienden. Niet alleen waren er vele OOPOEH’s met hun lieve oppashond op onze feestlocatie, ook Loretta Schrijver (met haar hondje Zorra), Martin Gaus en Marjan Berk vierden deze mijlpaal met ons mee en de presentatie was in handen van een grote dierenvriendin: Maureen du Toit. Samen met al die lieve mensen die onze stichting tot een succes hebben gemaakt kijken we terug op een heel mooie dag! Benieuwd hoe het er aan toe ging? Bekijk de reportage van Koffietijd en het item van Tijd voor Max hier.

LEES OOK:

‘We zijn er!’ 10 feestelijke jubileumwandeling door het hele land groot succes. Lees mee

Mooie media-aandacht voor OOPOEH’s 10e verjaardag. Bekijk hier. 

 

 

Houd deze pagina in de gaten. En volg ons op de social media: Facebook, Instagram en LinkedIn.