Meld jouw (voormalig) zwerfhondje gratis aan voor een OOPOEH op Wereld Zwerfdierendag

Veel Nederlandse baasjes adopteren een lieve hond die een tijd op straat heeft geleefd, vaak in het buitenland. Na een gewenningsperiode zijn deze hondjes vaak ongelofelijk vrolijk en dankbaar dat ze zo’n fijn thuis hebben gevonden. In het kader van Wereld Zwerfdierendag op zondag 4 april kunnen baasjes van een (voormalig) zwerfhondje zich in het paasweekend (3 t/m 5 april) gratis aanmelden om een lieve OOPOEH te vinden.

Wereld Zwerfdierendag

Baasjes van een voormalig zwerfhondje kunnen zich in het paasweekend gratis aanmelden om op zoek te gaan naar een lieve OOPOEH voor hun hondje! Let op: we vinden het heel belangrijk dat het hondje al goed gewend is bij z’n eigen baasje voor hij naar een OOPOEH gaat. Ook vinden we het belangrijk dat de honden gesocialiseerd zijn, zodat zij met hun OOPOEH niet voor verrassingen komen te staan. Twijfel je over jouw situatie? Neem dan gerust contact met ons op! Lees hier meer over het lidmaatschap. Gelijk aanmelden? Klik hier!

Straathondje Ruben en OOPOEH Marleen

OOPOEH Marleen past al ruim 8,5 jaar op Ruben, een voormalig straathondje uit Spanje. Ruben had een valse start in Spanje en kon na zijn komst in Nederland maar moeilijk alleen zijn. OOPOEH Marleen vond het juist gezellig om een aantal dagen per week gezellig op hem te passen. En zo ontstond er een bijzondere match en dierbare vriendschap. Lees hier meer over OOPOEH Marleen en haar Ruben.

Begin op tijd voor een perfecte match

Momenteel is iedereen nog veel thuis aan het werk. Ook de vakanties zijn nog niet geboekt. Maar alles lijkt erop dat dit de komende tijd gaat veranderen. Begin op tijd met zoeken naar een lieve oppas zodat jouw hond en z’n OOPOEH al goed aan elkaar gewend zijn voordat jij weer naar kantoor moet of op vakantie gaat!

Waarom OOPOEH?

Veel senioren verlangen naar een hond maar willen deze niet meer aanschaffen: zij kunnen of willen de volledige zorg niet meer op zich nemen. Door het vaste maatje te worden van een oppashond kunnen zij toch genieten van een lieve viervoeter. Hiernaast krijgt de OOPOEH meer sociale contacten door de ontmoetingen met het baasje en andere buurtbewoners met een hond. Stichting OOPOEH organiseert bovendien leuke (online) uitjes voor de OOPOEH’s waardoor de OOPOEH’s elkaar onderling ook leren kennen. Daarnaast zorgt uw lidmaatschap ervoor dat Stichting OOPOEH nog heel veel andere OOPOEH’s kan matchen met een lief hondje. Stichting OOPOEH onderhoudt met een heel team van medewerkers en vrijwilligers veel telefonisch contact met alle OOPOEH’s, ook als zij even niet oppassen. Gewoon voor gezellig kletspraatje of een luisterend oor.

Tips!

De Dierenbescherming heeft een aantal tips opgesteld voor mensen die in de corona-periode (voor het eerst) een huisdier hebben verwelkomd. En ook Stichting OOPOEH wordt genoemd! Lees het artikel hier.

Hoe doe je mee aan deze actie?

Meld jouw voormalig zwerfhondje in het paasweekend (3 t/m 5 april) aan via onze website. Stuur ons vervolgens een mail (info@oopoeh.nl) met daarin de naam van de stichting waarbij je jouw hondje hebt geadopteerd en/of een ander bewijs van adoptie. Wij storten jouw inschrijfkosten dan terug. Alvast van harte welkom!

Wat doet Stichting OOPOEH en hoe werkt het:

 

Deel dit op: