Gratis aanmelding voor puppy-baasjes van 23 t/m 26 maart!

Ben jij in het afgelopen jaar het baasje geworden van een lieve pup? En geniet je van zijn onbevangen vrolijkheid, het knuffelen, de wandelingetjes en een grote dosis liefde? Laat een oudere in jouw buurt meegenieten van jouw hondje terwijl jij af en toe even je handen vrij hebt! Meld jouw puppy (tijdelijk) gratis aan!

OOPOEH in het kort

Stichting OOPOEH (Opa’s en Oma’s Passen Op Een Hond) matcht senioren die zelf niet meer aan een hond willen/kunnen beginnen aan een oppashondje in de buurt. In het afgelopen jaar is de vraag naar oppashondjes enorm gegroeid. Veel ouderen missen vanwege de corona-pandemie gezelligheid, structuur, beweging en sociaal contact. Tegelijkertijd hebben heel veel mensen een puppy aangeschaft. Wij brengen deze mensen graag samen zodat ouderen kunnen genieten van een lieve hond en de baasjes een fijn oppasadres in de buurt hebben.

Nationale Puppydag

Baasjes van een puppy (van 0 tot 1 jaar) kunnen zich daarom in de dagen rondom Nationale Puppydag (23 maart) gratis aanmelden om op zoek te gaan naar een lieve OOPOEH voor hun hondje! Let op: we vinden het wel belangrijk dat het hondje thuis al goed gewend is, (bijna) zindelijk is en bezig is de basiscommando’s te leren of deze al onder de knie heeft. De inschrijving krijg je van 23 t/m 26 maart van ons cadeau! Dat betekent dat we jouw inschrijfkosten zullen terugboeken. Zodra je een match hebt gevonden betaal je wel de maandelijkse kosten. Lees hier meer over het lidmaatschap. Gelijk aanmelden? Klik hier!

Begin op tijd voor een perfecte match

Momenteel is iedereen nog veel thuis aan het werk en zijn vakanties nog niet geboekt. Maar hopelijk verandert dat in de loop van het jaar! Begin op tijd met zoeken naar een lieve oppas zodat jouw hondje en z’n OOPOEH al goed aan elkaar gewend zijn voordat jij weer naar kantoor moet of op vakantie gaat!

OOPOEH Lies en pup Obi.

Sinds een paar maanden past OOPOEH Lies elke donderdag op kooiker-pup Obi. Lies: “Mijn donderdagen zijn nu helemaal voor Obi. We gaan heel vaak wandelen en dat is elke keer weer een heerlijk uitje. Obi is heel nieuwsgierig en speelt, stoeit en snuffelt met alles en iedereen dus daar nemen we dan lekker de tijd voor. En door Obi heb ik enorm veel aanspraak in het park. Zo ben ik ook weer een beetje meer onder de mensen. Terug in huis is er tijd voor slaapjes en knuffelen. Dan legt Obi zijn kopje op mijn schoot en aai ik hem. Daar genieten we allebei ontzettend van.” Lees hier hoe baasje Ferry de match met Lies ervaart.

Waarom OOPOEH?

Veel senioren verlangen naar een hond maar willen deze niet meer aanschaffen: zij kunnen of willen de volledige zorg niet meer op zich nemen. Door het vaste maatje te worden van een oppashond kunnen zij toch genieten van een lieve viervoeter. Hiernaast krijgt de OOPOEH meer sociale contacten door de ontmoetingen met het baasje en andere buurtbewoners met een hond. Stichting OOPOEH organiseert bovendien leuke (online) uitjes voor de OOPOEH’s waardoor de OOPOEH’s elkaar onderling ook leren kennen. Daarnaast zorgt uw lidmaatschap ervoor dat Stichting OOPOEH nog heel veel andere OOPOEH’s kan matchen met een lief hondje. Stichting OOPOEH onderhoudt met een heel team van medewerkers en vrijwilligers veel telefonisch contact met alle OOPOEH’s, ook als zij even niet oppassen. Gewoon voor gezellig kletspraatje of een luisterend oor.

Tips!

De Dierenbescherming heeft een aantal tips opgesteld voor mensen die in de corona-periode (voor het eerst) een huisdier hebben verwelkomd. En ook Stichting OOPOEH wordt genoemd! Lees het artikel hier.

Wat doet Stichting OOPOEH en hoe werkt het:

Deel dit op: