OOPOEH Jetty: ‘Als Kyra aankomt springt ze van blijdschap met vier poten de lucht in.’

Jetty (71) woont al 30 jaar met plezier in Almere en is haar hele leven al een enorme dierenliefhebber. 35 jaar woonde ze samen met haar lieve katten. Het liefst had ze ook honden genomen maar ze woonde alleen en met een drukke baan was dat niet te combineren. Bij de Albert Heijn werkte ze, op de administratie. Met plezier kijkt ze terug op haar lange loopbaan daar. Op haar 66ste ging ze met pensioen en sindsdien vult Jetty haar dagen met de leuke dingen van het leven. Ze is druk met allerlei kunstzinnige hobby’s en daarnaast is ze een fervent wandelaar en fietser. Ook kwam de lang gekoesterde wens, een eigen hondje, weer bovendrijven. Ze overwoog zelfs om een hondje uit het asiel te halen maar ze twijfelde; ze zou het vreselijk vinden als het hondje haar zou overleven.

Samen op de bank is fijner met een maatje
Toen de laatste kat overleed was ze erg verdrietig, ze miste heel erg een diertje in huis. Een diertje om te knuffelen en om voor te zorgen. Via een goede vriendin hoorde ze van Stichting OOPOEH en werd direct enthousiast.

Jetty: ‘Ik zag ineens mijn lang gekoesterde wens van een hondje in huis in vervulling gaan!‘ Toen ze Kyra (een grijs-zwarte krullenbol) op de website van OOPOEH zag staan, dacht ze meteen; ‘Dat is een leukerd, die wil ik!’

En zo maakte ze via Stichting OOPOEH kennis met Kyra en haar baasje Yvonne. En wat bleek? Jetty en Yvonne kénden elkaar al; ze hadden járen geleden samengewerkt bij de dezelfde AH. Zo ontzettend grappig dat Stichting OOPOEH hen na 30 jaar weer samenbrengt!

OOPOEH op de bank met het baasje van de hond

Sinds deze hernieuwde kennismaking, 1,5 jaar geleden, past Jetty met regelmaat op Kyra. Jetty: ‘Ik word altijd zo blij van Kyra. Ze is super lief en aanhankelijk. Ik krijg zoveel liefde van haar. En ze is altijd vrolijk. Het is heerlijk om haar in huis te hebben, zo fijn om weer een diertje te hebben om voor te zorgen. Ook buitenshuis is Kyra heel gemakkelijk. Ze luistert goed en kan goed overweg met andere honden. Echt een súperhond! Het is heel gezellig met Yvonne en haar gezin, wat kan je nog meer wensen?’

Hond springt met OOPOEHYvonne: ́Wij hebben het enorm getroffen met Jetty. Als we Kyra naar Jetty brengen dan springt Kyra letterlijk met vier poten in de lucht van blijdschap. Bij Jetty krijgt Kyra alle aandacht en beweging die ze fijn vindt. We zijn Jetty dan ook enorm dankbaar. Jetty is een lieve vrouw en we hebben erg gezellig contact. Regelmatig gaan we nu ook samen wandelen met Kyra. Dan drinken we een koffietje op een terras en kletsen we weer even bij. En met kerst hebben wij haar meegenomen naar een high tea. Dat was ook super gezellig.

Jetty: ‘Ik ben altijd zo blij met Kyra. Ze is enorm gezellig in huis en daarnaast is Kyra een geweldige wandelmaat. Ze houdt me fit; 10 km lopen wij met gemak. En samen lopen is ook gezellig want ik heb altijd zoveel aanspraak met haar erbij. Ja, Kyra houdt me echt gelukkig en gezond! Het bizarre is ook nog eens dat Kyra en ik op dezelfde dag jarig zijn, dat kan geen toeval zijn toch? Ik hoop in ieder geval dat we deze feestdag nog vele jaren samen mogen vieren. Ik kan het iedereen aanraden; Word OOPOEH, dóe het, het is echt fantástisch.

 

Bent u 55+ en wilt u ook passen op een lieve hond in de buurt? Op de momenten dat het ú uitkomt? Meld u gratis en vrijblijvend aan:

Deel dit op: