OOPOEH Cil: “Door Pluk spreek ik mensen die ik anders niet zou ontmoeten”

OOPOEH Cil (70) uit Eindhoven: “Omdat ik stopte met werken en veel wandelde, leek een hond me een gezellig kameraadje. Ik woon op een appartement en voor een fulltime hond vind ik dat niet geschikt, dus na het lezen van een artikeltje over OOPOEH meldde ik me aan als oppas. Zo had ik wel mijn wandelmaatje, maar niet de volledige zorg. Al gauw kwam ik in contact met Silke en Pluk. 

Met Pluk wandelen is elke keer een groot avontuur. Het is echt een mensenhond, dus als ze de kans krijgt wringt ze zich met haar lijfje tussen picknickende mensen, mensen die staan te praten op straat en ook zwervers vindt ze interessant. Dat is het mooie van honden, voor hen is iedereen gelijk, ze discrimineren niet. Ik geef haar ook echt de ruimte om hond te zijn. Als ik alleen loop, loop ik lekker door. Maar met Pluk sta ik langer stil als ze aan het snuffelen is of een molshoop induikt. Ik zie daardoor ook weer heel andere dingen en spreek allerlei soorten mensen. Door Pluk heb ik leuke gesprekjes met expats, asielzoekers en allerlei andere mensen die ik anders niet zou spreken. Ik ken nu ook andere hondenbezitters in de buurt en hoor steeds weer wat een huisdier voor mensen betekent. Dat is echt ontroerend.

Ik kijk altijd uit naar de oppasdagen en het enthousiasme is wederzijds. Als Pluk aankomt in de lift hoor ik haar al blij blaffen. En met Silke heb ik ook leuk contact, we zijn echt vrienden geworden. Voor mij is het oppassen een mooie oplossing. Ik ben gewoon dol op Pluk, mijn oppashondje.” 

Baasje Silke: “Ik heb jarenlang met Pluk in Italië gewoond, we waren toen altijd samen en altijd buiten. Het was dus wel even wennen toen ik in Nederland kwam en een kantoorbaan kreeg. En ook voor Pluk was het een stuk minder avontuurlijk. Pluk is enorm gericht op mensen, daarom ben ik een keer met haar een bejaardenhuis ingelopen of ze daar misschien een lieve knuffelhond zochten. Toen ik werd geattendeerd op Stichting OOPOEH dacht ik: dat is het! En zo kwam ik met Cil in contact. Cil is bepaald geen ‘oudere’ maar een ontzettend moderne, actieve en lieve vrouw die echt een voorbeeld voor me is van hoe je óók ouder kunt worden. Zo zit Cil op instagram en heeft Pluk zelfs in de top 10 van populairste honden in Eindhoven gestaan door alle leuke foto’s die ze van hem deelt. Ik zocht iemand die Pluk wilde uitlaten, maar eigenlijk is het precies andersom. Pluk bepaalt de route en holt met Cil over straat. Het is zo’n vrolijk gezicht om ze samen te zien lopen.” 

 

Dit succesverhaal is onderdeel van OOPOEH’s nieuwste boekje ‘Dierbare Vrienden’, met daarin 12 prachtige verhalen over hoe OOPOEH’s en oppashonden elkaars leven leuker maken. Wilt u het thuis ontvangen? Bij een donatie van minimaal €10 krijgt u het thuisgestuurd. Klik hier om te bestellen. 

Deel dit op: