Met oppashond Ruben erbij is het bij oma één groot feest!

De 14-jarige tweeling Nova en Jasmijn uit Houten zijn dol op de oppashond van hun oma Marleen. “Oma is zelf ook heel leuk hoor maar als Ruben daar is gaan we veel vaker. Om lekker te knuffelen. En te spelen. Ruben is zo’n super lieve hond.” 

Jasmijn: “Eerst woonden wij net zoals oma in Zwijndrecht. Oma woont tegenover ons toenmalige schoolplein waar Ruben ons dan helemaal blij stond op te wachten. Dan was het zo gezellig om tussen de middag bij oma te lunchen. Ruben ging dan gezellig bij je zitten om geaaid te worden. En Ruben kreeg dan altijd zijn boterhammetje met pindakaas. Het liefst gingen we na school meteen weer terug naar oma. Om weer te knuffelen of met de tennisbal te gooien.

Nova vult aan: “Voor oma is het ook zo fijn om op Ruben te passen want zonder Ruben is oma best veel alleen, zeker nu tijdens corona. Oma verveelt zich dan enorm en puzzelt dan eindeloos om de dagen door te komen. Met Ruben samen gaat ze lekker naar buiten, gezellig wandelen en leuke dingen doen. Oma is gewoon heel veel blijer als Ruben er is.’”

Het is fijn om een OOPOEH te zijn, dat vindt oma Marleen zelf ook. Oma Marleen: “Op deze manier heb je als oudere wel de lusten maar niet de lasten van een hond.”

Dat de hele familie erg enthousiast is over oma’s lieve oppashond is duidelijk. Nova heeft zelfs een spreekbeurt over Stichting OOPOEH in de klas gehouden. En wie waren daar als ‘special guests’? Ruben natuurlijk met zijn OOPOEH Marleen! Uiteraard mochten alle kinderen even knuffelen met Ruben en Ruben genoot van alle aandacht.

Jasmijn: “Ik kan echt iedere oma en opa aanraden om OOPOEH te worden. Het is zo leuk! We hopen allemaal dat oma en Ruben nog heel lang samen kunnen blijven.” 

 Wil jij jouw opa en/of oma ook blij maken met zo’n lieve oppashond? Klik hier.

Deel dit op: