Stichting OOPOEH in coronatijd

Zoals je al hebt meegekregen: de afgelopen maanden waren ook voor Stichting OOPOEH heel onwerkelijk. We hebben geen nieuwe matches gemaakt en al onze uitjes moesten worden geannuleerd. Veiligheid voor de OOPOEH’s stond natuurlijk ten alle tijden voorop, waardoor veel OOPOEH’s het kwispelende staartje in huis en de sociale contacten moesten missen. De impact daarvan was enorm.

Wat hebben we gedaan de afgelopen tijd? 

  • We belden veel, heel veel. We vinden het belangrijk om in die rare en onzekere tijden contact te houden met onze OOPOEH’s, daarom hebben we hen veel gebeld. Gewoon voor een gezellig praatje, een luisterend oor of een hart onder de riem. We hoorden vaak dat OOPOEH’s hun oppashondje missen, het besef dat dat voor heel veel mensen geldt is vaak steunend. En we maakten vaak gelijk een nieuwe belafspraak om het contact warm te houden.
  • We hebben alle baasjes gevraagd om een filmpje te maken van hun hond om zo een paasberichtje te kunnen maken waar àlle OOPOEH’s blij van kunnen worden. Het resultaat is hartverwarmend. Klik op de afbeeldingen om de video te starten.
  • In samenwerking met Kaartje2go trakteerden we baasjes op een gratis kaartje om hun OOPOEH te laten weten dat er aan ze wordt gedacht en dat ze werden gemist!
  • De gematchte baasjes, waarvan de hond z’n OOPOEH moest missen, hebben een lekkere hondensnack thuisgestuurd gekregen die door Purina is gesponsord.
  • Onze uitjes konden helaas niet doorgaan. Dat is jammer, want de uitjes zijn bij uitstek een gelegenheid om OOPOEH’s onderling met elkaar in contact te brengen. Daarom probeerden we het via een andere weg en zijn we een pilot gestart met een belcirkel: OOPOEH’s die dat leuk vinden kunnen zo telefonisch in contact komen met een andere OOPOEH ‘in hetzelfde schuitje’. Ook zijn we bezig te onderzoeken of we voor bepaalde stadsdelen of regio’s een what’sappgroepje kunnen opzetten, zodat er alsnog naar hartelust oppaservaringen en leuke foto’s kunnen worden uitgewisseld.
  • Alle OOPOEH’s ontvingen op Opa en Omadag een verwenpakket met leuks en lekkers thuis om hen in het zonnetje te zetten, dankzij steun van vele lieve sponsors en vrijwilligers. Omroep MAX maakte er een item van en filmde de mooie hereniging tussen OOPOEH Olga en haar oppashond Fien.
  • Onze speciale aandacht ging ook uit naar de OOPOEH’s zonder internet. We bellen hen vaker en hebben speciaal voor hen een OOPOEH-puzzel gemaakt en toegestuurd.
  • We organiseerden samen met hondencoach Jeroen Oomen diverse workshops en een PUPquiz over hondengedrag. Een groot succes!
  • Er waren diverse online filmavonden waar we met de OOPOEH’s bioscoophits bekeken en onderling chatcontact hadden. De animo hiervoor was overweldigend, en we gaan hier mee door!
  • Ook ons geweldige Comité van Aanbeveling steekt alle OOPOEH’s een hart onder de riem met een videoboodschap. Bekijk de video’s hier!

Blijf gezond allemaal!

Deel dit op: