Voor OOPOEH Ingrid zijn de oppasdagen met Max een feestje!

OOPOEH Ingrid: “Nadat ik een spotje had gezien van Stichting OOPOEH, heb ik me meteen ingeschreven. Ik ben volledig afgekeurd en zit in een scootmobiel. Binnen een maand had ik al een match met hondje Max en baasje Myriam.

Ik zie Max nu 2 x per week en we gaan het langzaam opbouwen naar meer dagen. Ik geniet zo van onze wandelingen en het samen zijn. Hij herkent mij meteen en ik krijg een enthousiaste knuffel van hem als we elkaar zien. Het was in het begin nog even spannend, want Max wilde eerst niet op mijn scootmobiel en liep hij heel hard naast mij mee. Inmiddels kiest Max eieren voor zijn geld; als hij moe is na de wandeling springt hij lekker op mijn scootmobiel!
Ik haal Max op bij zijn baasje en aan het einde van de dag komt zij hem weer halen.
Er is een erg leuk en fijn contact ontstaan tussen mij en Myriam.

Sinds ik oppas ben van deze kleine schat spreken veel mensen mij aan op straat, krijg ik leuke contacten en dat vind ik reuze gezellig! Het wandelen met Max is voor mij echt een uitje. Ik krijg ook veel liefde van hem; als ik bijvoorbeeld even op bed lig komt hij lekker bij mij liggen.
We hebben al een hele hechte band met elkaar; hij wijkt niet van mijn zijde als hij bij mij is.
Max is óók een beetje baldadig, maar dat vind ik juist zo leuk aan hem!”

Baasje Myriam: “Stichting OOPOEH heeft voor mij de perfecte match gevonden! Ingrid is een ontzettend lief mens en als Max haar ziet is hij heel blij. Gedurende de oppasdag stuurt Ingrid mij foto’s toe zodat ik kan zien wat ze allemaal samen aan het doen zijn. Elke keer als ik Max weer op kom halen ziet hij er moe, maar vooral voldaan uit! In overleg proberen we nu rustig het aantal dagen op te bouwen.
Een leuke anekdote over Max: Ik was ergens aan het lunchen en er kwam een dame met een scootmobiel langs. Max dacht waarschijnlijk dat het Ingrid was en sprong heel enthousiast op de scootmobiel. Dat geeft aan hoe graag Max bij Ingrid is! Stichting OOPOEH vind ik een mooi initiatief en ik vertel dan ook graag aan iedereen over deze bemiddeling tussen ouderen en baasjes van huisdieren!”

 

 

Dit verhaal is geschreven door onze vrijwilligster Marieke Bodenstaff

Deel dit op: