Sol heeft niet één, maar twee OOPOEH’s!

Baasje Farand: “Voor onze pup Sol waren wij op zoek naar een oppas en via via hoorden we over Stichting OOPOEH. Wij zien dit initiatief als een win-win-win situatie en hadden direct een klik met twee lieve OOPOEH’s.
Aleid past één dag per week op en Linda twee! Sol krijgt veel aandacht van de dames. Tijdens een oppasdag ontvingen we een berichtje van één van hen. Er stond: Sol is mijn ‘Sol-mate’. We hebben zelf ook hele goede band met zowel Linda als met Aleid en we zijn erg blij en dankbaar. We hopen dat ze nog heel lang voor Sol blijven zorgen.’

OOPOEH Linda: “Omdat ik graag weer structuur in mijn leven wilde heb ik mij ingeschreven bij Stichting OOPOEH. Op de website zag ik Sol voorbijkomen en voor mij was het meteen liefde op het eerste gezicht. Ik wilde eigenlijk één dag per week oppassen, maar ik geniet zo van Sol dat ik nu twee dagen oppas. Samen met de buurvrouw laten we ‘onze’ honden uit. Zodra de deur van de galerij open gaat rent Sol naar mijn huis, springt op de bank en pakt zijn krokodil-knuffel. Ik heb nóg een krokodil gekocht want Sol heeft de eerste al kapot ‘geknuffeld’. Ik heb een heel leuk contact met de baasjes van Sol; ik sta ’s ochtends voor het raam als ze aankomen en mis Sol als hij weer naar huis gaat.”

OOPOEH Aleid: “Voor mij is het oppassen ideaal: ik heb wel de lusten, maar niet de lasten van een hond. Op dit moment heb ik twee honden waar ik op pas; een oudere hond van 10 en Sol van bijna 1 jaar. Het is leuk om te zien dat de oudere hond Sol af en toe corrigeert. Het oppassen brengt mij veel plezier; ik geniet ontzettend van deze dagen. Ik ga meestal lekker wandelen in een park en maak regelmatig een praatje met andere hondenbezitters. Sol steelt altijd de show; die lieverd pakt iedereen in!”

 

 

Dit verhaal is geschreven door onze vrijwilligster Marieke Bodenstaff

Deel dit op: