OOPOOEH Trees: “Ik krijg zoveel energie van dat hondje. “

Baasje Rommie: “Ik wilde mijn hele leven al graag een hond maar ik wist ook dat een hond “gedoe” is en er was altijd een reden om het niet te doen. Toen er kinderen kwamen vond ik dat een goed moment om ook een hond te nemen. Mijn zus vertelde me dat haar hond puppy’s kreeg en vroeg me of ik er ééntje uit het nest wilde hebben. Nadat ik volmondig ja had gezegd, dacht ik: hoe organiseer ik dit? 
Bij de dierenarts zag ik een poster van stichting OOPOEH hangen en ik schreef me meteen in. Maar dat betekende natuurlijk niet dat ik de volgende dag een oppas had voor mijn hond DJ. In het begin heb ik verschillende oppassen gehad en na een half jaar was daar opeens Trees. Ze komt op maandag naar ons huis om DJ uit te laten en de kat een knuffel te geven. Niet veel later kwam ik in contact met Hanna. Ook via stichting OOPOEH. Ze haalt DJ op dinsdag en donderdag op en past ook op als we op vakantie zijn. Laatst heb ik ze allebei op de koffie uitgenodigd. Ik heb echt mazzel met die twee dames! Ze zijn leuk, lief en ik vertrouw ze volledig.”

 

‘Het is een goed gevoel om bij Stichting OOPOEH te horen”

OOPOEH Hanna: “ Een vriendin liet me een artikel over OOPOEH in een tijdschrift lezen. Een eigen hond is mijn liefste wens, maar ik ben tweeënzeventig en durf het niet meer aan. Stel nou dat ik er opeens niet meer ben, wie zorgt er dan voor mijn hond? Dus toen ik dat artikel las, ben ik er meteen achteraan gegaan. Ik was een van de eerste OOPOEH’s en het is nog steeds een goed gevoel om daar bij te horen.
Mijn eerste oppashond was een Franse buldog en nu pas ik alweer ruim twee jaar op DJ. Rond tienen ga ik met het openbaar vervoer naar Rommie’s huis om DJ op te halen en dan wandel ik met haar terug. Iedereen in het park is dol op haar. Het is een buitengewoon lief beest met een pittig karakter. De sleutelhanger van stichting OOPOEH zit aan mijn sleutelbos en die laat ik trots zien als ik vertel over mijn oppashond. Ik maak graag reclame, ik vind het zo’n geweldig initiatief.
Als Rommie DJ komt halen rond half zes, maakt ze nog altijd even een praatje. Ik ga ook wel eens koffie bij haar drinken, samen met mijn collega-OOPOEH Trees.”

‘Ik krijg zoveel energie van dat hondje’

OOPOEH Trees: “Via een vriend ben ik bij stichting OOPOEH terecht gekomen. Hij dacht dat het wel iets voor mij was en dat was het zeker. Het eerste huisdier waar ik een match mee had was een hond maar dat ging niet goed. Het arme beest had een groot gezwel. Daarna paste ik op vijf katten die allemaal iets mankeerden. De een had drie poten en de ander één oog maar ik heb ze alle vijf met veel plezier verzorgd. Als je na een paar keer merkt dat je het vertrouwen van die katten hebt gewonnen, geeft dat geweldige voldoening.
Sinds twee jaar pas ik elke maandag op DJ. Wandelen is altijd mijn sport geweest en wandelen met DJ is nog leuker. Ik krijg zoveel energie van dat hondje.
Als ik langs het buurthuis loop, kijk ik altijd even of er affiches van OOPOEH hangen, want het is zo’n geweldige stichting.”

 

Barbara Scholten is in het dagelijks leven kinderboekenschrijfster. Voor Stichting OOPOEH schrijft ze succesverhalen over de bijzondere band tussen OOPOEH’s, baasjes en huisdieren.

Deel dit op: