OOPOEH Tineke: “Ik vind het fijn zelf te kunnen bepalen hoe vaak ik oppas. Ideaal!”

OOPOEH Tineke: “Ik heb zelf nooit een hond gehad omdat ik altijd werkte. Ik had het voornemen om een huisdier te nemen als ik gestopt was met werken. Toen het zover was, bleek een huisdier geen optie voor mij. Ik heb twee kinderen die in het buitenland wonen en ga daar regelmatig een paar dagen heen.
Via een nichtje hoorde ik over Stichting OOPOEH. Ik heb wat gelezen en op de site gekeken waar vraag naar was. In eerste instantie dacht ik dat het alleen maar mogelijk was om elke week op een hond te passen. Ik vond het fijn om te lezen dat ik zelf kon bepalen hoe vaak en wanneer ik op een huisdier pas. Zo zou ik ook nog af en toe naar mijn kinderen kunnen gaan.
De eerste kennismaking met Marijke voelde meteen heel goed. Charlie is een hondje dat ik zelf ook zou kiezen. Een heel koddig beest, ontzettend makkelijk en lief. De eerste keer dat Charlie een hele dag bij me kwam, was ik heel rustig. Charlie luisterde goed tijdens het wandelen en gedroeg zich voorbeeldig. Sinds juni pas ik elke maandag op en Charlie voelt zich hier inmiddels ook thuis. Marijke vertelde me dat Charlie alleen maar slaapt als hij een hele dag hier is geweest. Wellicht komt Charlie binnenkort een keer langer bij mij, als Marijke op vakantie gaat. Elke relatie moet groeien en onze doet dat zeker!
Stichting OOPOEH is een heel goed initiatief. Ze zijn heel vriendelijk en attent: laatst lag er nog een kaartje met wat lekkers in de bus. Voor mij bieden ze de ideale oplossing!”

 

Baasje Marijke: “Ik werk drie dagen per week en ik ben ontzettend blij dat Tineke op maandag op mijn hond Charlie past. Ik zocht in eerste instantie een oppas voor mijn vakantie in april. Daar kwam helaas geen reactie op maar ik heb Charlie wel op de site van OOPOEH laten staan. En toen was daar ineens Tineke.
De eerste keer ben ik met Charlie bij haar langsgegaan en hebben we alleen gekletst. Ik zag meteen dat Tineke een betrouwbaar en lief iemand is. De tweede keer zijn we ook een stuk gaan wandelen en ik vertrouwde haar helemaal met mijn hond. Ik vond het best bijzonder dat ik via internet een afspraak met iemand had die ik niet kende maar met wie ik wel een gemeenschappelijk doel had. Tineke is een hartstikke leuk mens en ik zou het liefst vaker een cadeautje voor haar meenemen maar daar wil ze niets van weten. We hebben sinds juni een match en als ik terugkijk op de laatste maanden kan ik alleen maar zeggen: ‘Helemaal top!’”

 

Barbara Scholten is in het dagelijks leven kinderboekenschrijfster. Voor Stichting OOPOEH schrijft ze succesverhalen over de bijzondere band tussen OOPOEH’s, baasjes en huisdieren.

Deel dit op: