OOPOEH Theo: “Met Zina durf ik alles.”

OOPOEH Theo: “Een jaar of vijf geleden liep ik toevallig, of juist niet, langs het kantoor van Stichting OOPOEH. Sindsdien pas ik op Zina, een Griekse straathond. Zina is aantrekkelijk, verwend en de baas in huis. Ze vult een kleine leegte op in mijn leven sinds het overlijden van mijn partner dertien jaar geleden. Met Zina doe ik dingen die ik alleen niet zo snel zou doen omdat ik een beetje verlegen ben. Zoals in mijn uppie in een koffietentje gaan zitten en een gesprek beginnen met onbekenden. Met Zina durf ik alles. 

Als ze bij me is gaan we vaak samen op pad. Dan zoek ik plekken op waar veel jongeren zijn zoals cafés. Met Zina aan mijn zijde heb ik in no-time leuke gesprekken.

Natuurlijk zou ik het allerliefste een eigen Zina hebben. Eentje waar ik na een aantal dagen geen afscheid van hoef te nemen. Eentje die niet weggaat. Want dat vind ik een lastig moment. Als Zina naar huis is, kijk ik toch om me heen waar ze is en voel ik of ze aan mijn voeten ligt. Maar ik durf op mijn leeftijd niet mee aan een hond te beginnen. Ik ben bang dat mijn hond ouder wordt dan ik en bovendien ben ik als gepensioneerde ook regelmatig op vakantie. Gelukkig zie ik Zina ook regelmatig als ik niet op haar pas. Met Emma, Zina’s baasje, heb ik een zeer goede vriendschap opgebouwd. We gaan soms winkelen, drinken graag een wijntje samen en bellen elkaar regelmatig. Ik ben niet alleen dol op Zina, maar ook op Emma. Deze match is werkelijk op alle fronten een succes. Door Stichting OOPOEH heeft mijn leven meer kleur gekregen.”

 

‘Het was meteen ‘AAN’ tussen ons!’

Baasje Emma: “Ik ben voor mijn werk veel op reis en had behoefte aan een logeeradres voor Zina. Een oppasadres waar Zina één dag, twee dagen maar ook twee weken zou mogen blijven. Een wildvreemde in het park vertelde me over Stichting OOPOEH. Zo kwam ik in contact met Theo. ‘

Ik had met hem afgesproken om koffie te drinken in een café bij mij om de hoek. Vanaf het eerste moment was het ‘AAN’ tussen ons. Ook Zina was meteen verkikkerd op Theo. En andersom natuurlijk, al is dat niet zo heel moeilijk. Zina is een hondje dat je hart steelt en alles voor elkaar krijgt. Ik ging laatst naar een festival en had haar meegenomen. Normaal worden honden niet toegelaten bij voorstellingen, maar Zina was van harte welkom.

Wat heel erg leuk is aan deze match, is dat Theo en ik ook zo goed bevriend zijn geraakt. Zina is de bindende factor maar het succes van deze match is de oprechte interesse die Theo en ik in elkaar tonen. We hebben persoonlijke gesprekken en zijn geïnteresseerd in elkaars leven.”

Barbara Scholten is in het dagelijks leven kinderboekenschrijfster. Voor Stichting OOPOEH schrijft ze succesverhalen over de bijzondere band tussen OOPOEH’s, baasjes en huisdieren.

Deel dit op: