OOPOEH Rika (73): “Het is echt een moppie, zo blij. En dat maakt mij heel gelukkig.”

Baasje Anita: “Brandy is een Griekse vondeling van het eiland Lesbos. Sinds januari 2012 woont ze bij mij. Ze is lief, sociaal en vrolijk. Aanpassingsproblemen heeft ze nooit gehad, ze gaat zelfs iedere dag mee naar kantoor. Toch zocht ik een oppas voor zo af en toe. En dankzij Stichting OOPOEH vond ik Rika, zij bleek schuin tegenover mij te wonen! Zowel Brandy als ik zijn erg blij met haar.

Ik breng Brandy meestal eens in de twee weken op zondag, maar ook regelmatig nog een dagje tussendoor. En soms logeert ze een nachtje. Dan wil ze altijd op bed slapen, maar dat vindt Rika geen enkel probleem. Fijn dat ze zo flexibel is! Ook met de kinderen en kleinkinderen kan ze het goed vinden, ze is een beetje deel van de familie geworden. Echt, we hadden geen betere OOPOEH kunnen vinden. Ik ben heel blij dat ik ooit in een tijdschrift iets over OOPOEH las.”

OOPOEH Rika (73): “Het is echt een supermatch! Brandy komt één keer in de twee weken, maar ze mag altijd vaker komen. Ik wou dat het mijn hondje was, wat een leuk beest! Ik ben ontzettend blij dat ik hier aan begonnen ben. Mensen in de buurt denken dat ik zelf weer een hond heb aangeschaft. Als ik dan vertel over OOPOEH en zeg dat ik oppasoma ben, reageert iedereen erg enthousiast. De hele buurt vindt het een prachtinitiatief.

Ik heb een aantal jaar geleden mijn eigen hond in moeten laten slapen. Ik was zo verdrietig. Het is geweldig om nu af en toe weer een hondje over de vloer te hebben. Het is echt een moppie, hoe ze rondloopt, zo blij. En dat maakt mij heel gelukkig!”

 

Dit verhaal is geschreven door onze vrijwilligster Marieke Bodenstaff

Deel dit op: