OOPOEH Monique: “Zowel met de hond als met het baasje heb ik een speciale band.”

Op het eerste gezicht lijken het net twee vriendinnen. En dat zijn zij ook wel. Maar het is meer dan dat. Naast de goede band die Nel en Monique met elkaar hebben, delen zij nog iets: Monique is namelijk de OOPOEH van hond Dahra. En daar boft Nel behoorlijk mee, zo stelt zij zelf. “Ik was zo blij bij de eerste kennismaking”, vult Nel hieraan toe, “Ze had een heel lijstje met vragen over Dahra. Dit gaf mij zo een fijn gevoel. Je wil je natuurlijk prettig voelen over de kennismaking, je brengt uiteindelijk toch je hond naar iemand toe.” En dat fijne gevoel werd bevestigd. “We eten elke week samen een hapje.” De specialiteit van Monique volgens Nel: “zalm uit de oven!”.

OOPOEH Monique vindt het gezellig als Nel langskomt met Dahra de hond. “Nel is een gezellige bazin heb ik gemerkt. Ze zorgt goed voor haar hond. Gelukkig is Dahra ook blij als ze bij mij mag komen. Ze staat dan kwispelend voor de deur. Ja, ze voelt zich echt thuis. Ze heeft hier zelfs haar eigen kussen . We noemen haar ook wel ‘de koningin’”.

Buiten kan Dahra goed haar energie kwijt bij OOPOEH Monique. Ze vertelt: “Soms moet ik wel eens wachten op dat jachtinstinct van Dahra. Ze springt zo het water in. Een fazant achterna, of een andere vogel. Dat wachten vind ik niet zo erg. Dan maak ik gewoon een praatje met de mensen uit de buurt. Ik heb veel mensen leren kennen door het wandelen met de hond, een praatje is met een hond erbij zo gemaakt”.

Op de foto: baasje Nel (links), Dahra en Monique (rechts).

Dit verhaal is geschreven door onze vrijwilliger Tobias. 

Deel dit op: