OOPOEH Marina: “Malou staat op nummer één!”

           OOPOEH Marina: “Toen mijn eigen hond Dorus overleed, besloot ik dat hij mijn allerlaatste hond was. En ja, dat vond ik een grote beslissing omdat ik altijd honden heb gehad. Ik ben dol op dieren en er gaat niets boven een eigen hond. Maar ik heb geen achterban en moet regelmatig voor opnames naar het ziekenhuis dus dan moet je ook realistisch zijn. Ik wilde het gemis van een eigen hond echter wel opvullen; dat deed ik door me in te schrijven bij Stichting OOPOEH die me in contact bracht met Ewoud, Gemma en hun hond Malou. Dat was natuurlijk meteen raak!
           Sinds die eerste ontmoeting wordt Malou elke donderdag rond half acht bij me gebracht. Ze is dan al uitgelaten en ik maak om twaalf uur een grote wandeling met haar. Rond drie uur geef ik haar nog een klein slingertje en om kwart voor vier wordt ze alweer opgehaald. Eigenlijk doen we zo’n dag niet heel veel. Wandelen, lief zijn en slapen, dat is het wel zo’n beetje. Malou kan hier bijtanken en ik geniet van haar aanwezigheid.
           Ik krijg regelmatig het verzoek om op andere honden te passen en alle honden zijn hier welkom, maar ik zeg altijd: ‘Malou staat op nummer één!’”

‘Ik noem de naam Marina en Malou is door het dolle heen!’

           Baasje Gemma: “Mijn man Ewoud en ik konden de zorg voor onze schapendoes Malou altijd zelf regelen. Tot drie jaar geleden, toen er iets in onze situatie veranderde en we op zoek moesten naar een oppas voor onze hond. Ik had ooit een leuk stuk over Stichting OOPOEH in een tijdschrift gelezen en we besloten ons in te schrijven. Ik zag dat Marina zich net had aangemeld als oppas en ook nog in de buurt woonde.
           De eerste ontmoeting met Marina was heel erg leuk. Ewoud en ik gingen koffie bij haar drinken en het klikte meteen. Marina is een enorme lieverd en een heel grote dierenvriend. We hebben meteen een vervolgafspraak gemaakt en sindsdien gaat Malou elke donderdag naar Marina.
Wij zijn heel blij met deze oplossing. Blij dat we Marina een plezier doen als we Malou bij haar brengen en blij voor Malou dat ze zo’n geweldige oppas heeft. Ik merk aan alles dat ze het reuze naar haar zin heeft bij Marina. Als ik ’s ochtends Marina’s naam noem, is ze door het dolle heen. Onze band met Marina is heel goed. Ze springt altijd voor ons in de bres; toen ik in september beviel van onze dochter, mocht Malou een paar dagen bij haar logeren.”

Barbara Scholten is in het dagelijks leven kinderboekenschrijfster. Voor Stichting OOPOEH schrijft ze succesverhalen over de bijzondere band tussen OOPOEH’s, baasjes en huisdieren.

Deel dit op: