OOPOEH Marga: ‘Aan het eind van de dag zijn we allebei moe van al die leuke dingen’

OOPOEH Marga: “Ik ben met honden opgegroeid maar mijn man was geen honden gewend. Toen ik me aan het oriënteren was voor wat vrijwilligerswerk kwam ik Stichting OOPOEH tegen. Mijn man was net met pensioen en een oppashondje leek me een mooie manier om weer te genieten van een hond. Al gauw maakten we kennis met Wendela en Angelo en sindsdien komt hij elke dinsdag bij ons. Ik kijk elke week uit naar de oppasdag. Het is zo’n ontzettend lief en toegankelijk hondje! Met Angelo aan je zijde heb je veel aanspraak op straat. Het is een heel klein, grappig hondje en dat trekt veel bekijks. Niet alleen van kinderen, in de bouwmarkt wilde ook een groepje stoere bouwvakkers hem gelijk aaien.

‘s Ochtends zie ik hem aankomen bij Wendela voorop de fiets en zit hij vrolijk te kwispelen. We maken er altijd een gezellige dag van dinsdags, aan het eind zijn we allebei moe van de leuke dingen. We gaan lekker ergens naartoe om te wandelen of spelen thuis samen. Mijn zus woont in Frankrijk en op dinsdag skypen we altijd met elkaar, ze heeft ook een klein hondje en we skypen altijd eventjes met de hondjes erbij. Ook het contact met Wendela is heel gezellig, aan het eind van haar werkdag komt ze hem ophalen en dan drinken we even wat. Dat kunnen wij vertellen wat we samen hebben gedaan en kan zij ook even haar verhaal kwijt.” 

Baasje Wendela: “Ik vond het heel leuk om te zien dat Marga en Dick gelijk zo dol waren op Angelo. Hij is soms best ondeugend en gelukkig kunnen ze daar om lachen. Als Angelo bij hen is krijgt hij de hele dag aandacht en wordt er met hem gespeeld, dat is natuurlijk heerlijk voor hem. Ze gaan lekker met hem op pad en Marga plaatst daarna altijd foto’s van hen samen op Facebook, het is heel leuk om dat voorbij te zien komen. Marga vertelt me ook wel eens dat ze in het dorp vriendjes van Angelo tegenkomen, de baasjes herkennen Angelo dan, dat geeft gelijk een leuk praatje over het oppassen. Gelukkig vinden Marga en Dick die aanspraak alleen maar gezellig. Mensen zeggen wel eens dat Angelo goed opgevoed is, maar het is gewoon ook echt een heel erg lief hondje. Hij maakt ons allemaal blij.”

Deel dit op: