OOPOEH Lidy over hond Dexter: ‘Ik was op slag verliefd’

OOPOEH Lidy: “Afgelopen zomer vertelde iemand mij over stichting OOPOEH. Het idee sprak mij erg aan. Mijn lieve hond Jacob was een jaar geleden overleden. Ik miste het contact met een hond en het uitlaten in het park. Stichting OOPOEH was erg enthousiast over een Labrador. Dexter kwam samen met Teun en Evert, zijn baasjes, kennismaken. Mijn kat vloog wel alle kanten op, maar ik was op slag verliefd.
Een dag later gingen we wandelen in het park. Ik zit in een rolstoel, dus het was nog even spannend hoe Dexter hierop zou reageren. het ging beter dan verwacht: Aangehaakt worden aan mijn rolstoel was zo’n vanzelfsprekendheid voor hem. Iedereen denkt dat ik een hulphond heb gekregen! Zo was ik laatst in het revalidatiecentrum waar honden verboden worden, ik kon zo doorrijden omdat ze er vanuit gingen dat Dexter een hulphond is.
Dexter komt één keer in de week. Om tien uur gaan we naar het park waar ik alle oude bekende weer tegenkom. Dexter lijkt iedereen te kennen. Ik kan echt genieten, omdat hij goed luistert en ik niet bang hoef te zijn dat hij zomaar wegloopt.
Dexter houdt erg van zwemmen en daar is genoeg gelegenheid voor in het Vondelpark. Als we bij mij thuis komen is hij zo moe dat hij op de bank kruipt en in slaap valt. Dan komt mijn kat Pisew tevoorschijn. Zij kan het gelukkig steeds beter met hem vinden.
En heel mooi: door het contact met Dexter heb ik ook een fijn contact erbij gekregen met zijn baasjes, Teun en Evert.”

Baasje Teun:
“Allereerst willen wij natuurlijk zeggen dat we ontzettend enthousiast zijn over Lidy en hoe het allemaal gaat. Volgens mij is dat ook geheel wederzijds en voor Dex geldt het ook zeer zeker.
Dexter gaat elke maandag naar Lidy. In de ochtend brengt Evert hem weg rond 08:45 uur. Lidy gaat dan de hele dag met hem wandelen. Door weer en wind, want zelfs als het hard regent gaat zij uitgebreid met hem op pad. Met het lekkere weer gaat ze altijd richting het water en dan kan Dex lekker in het water spelen aangezien het een ontzettende waterrat is. Rond 18:00 uur haal ik hem altijd op. Als ik wel eens later ben in verband met werk dan bel ik en kan ik hem later ophalen. Ontzettend fijn is dat.

Dexter reageert supergoed op Lidy. In het begin moest hij natuurlijk even wennen maar als we hem nu weg brengen weet hij zijn weg feilloos te vinden naar de ingang en gaat kwispelend voor de lift staan en loopt ook heel enthousiast zo naar binnen. Niet meer omkijken of mee terug naar de lift lopen. Kortom een teken dat hij het super naar zijn zin heeft.
Het is ook heel geestig om te zien hoe goed hij luistert naar Lidy. Dex kan nogal een blije en drukke hond zijn en is ook behoorlijk sterk. Het feit dat Lidy in een rolstoel zit was nog wel een twijfel voor ons maar dat was na de kennismaking binnen 1 seconde verdwenen. Bij het proefrondje zag ik gelijk dat Lidy ontzettend veel verstand heeft van honden en een rust over zichzelf uitstraalt waardoor Dex binnen een paar minuten keurig netjes links naast Lidy ging lopen en heel rustig bleef en goed luisterde. Wij waren echt verbaasd want hij kan nogal trekken als hij aan de riem zit maar het lijkt wel of hij een stuk rustiger is als hij naast Lidy loopt. Hij loopt ook gewoon los in het park en dat gaat helemaal goed . Dex heeft behoorlijk wat energie maar na een dagje bij Lidy te zijn geweest ligt hij bekaf en helemaal voldaan de hele avond te slapen in zijn mand.
Ons contact met Lidy is heel fijn. Wij zijn ontzettend blij dat wij Dex bij haar kunnen brengen en vinden het ontzettend leuk om te zien dat Lidy het ook heel fijn vind en dat zij het goed met elkaar kunnen vinden. Als er iets is kunnen we elkaar gewoon bellen en de flexibiliteit van beide kanten is prettig.

Wat betreft het contact met Oopoeh kunnen wij niets anders dan zeer positief zijn. Toen wij ons hadden ingeschreven wist ik niet precies hoe het allemaal in zijn werk ging. Ik heb een paar keer gebeld met Stichting OOPOEH en zij zijn ontzettend vriendelijk en behulpzaam waardoor we dus al snel een match hadden. Wij vinden het echt een super initiatief en raden het ook echt iedereen aan die iemand zoekt waaraan zij hun hond kunnen toevertrouwen.
Wij hopen in ieder geval dat Lidy en Dex nog lang kunnen genieten van elkaars gezelschap.”

Deel dit op: