OOPOEH Josey: “Ik miste de gezelligheid van een hond. Nu heb ik elke week een Whoopi-dag!”

OOPOEH Josey (60) uit Almere: “Toen Wendy mij uitkoos als OOPOEH was ik eigenlijk even niet beschikbaar. Maar ze nam toch contact met me op omdat ze dacht dat we zo’n mooie match konden zijn. En ze had gelijk! Toen ik dat koppie van Whoopi zag was ik verkocht. En daarbij is het een hartstikke lief en goed opgevoed hondje. Ik werk vier dagen in de week en kan daarom zelf niet aan een hond beginnen, maar ik miste wel de gezelligheid van een hond om me heen. Sinds een klein jaar is het nu elke maandag Whoopi-dag. Ze is dan de hele dag bij me en we lopen twee keer per dag een lekker eind samen. Ze heeft hier in het park ook al allemaal nieuwe vriendjes gemaakt. 

Als we thuiskomen en ik ga even op de bank liggen, voel ik al gauw een snoetje op m’n hand of een pootje tegen m’n been. Maar zo druk en enthousiast als ze buiten kan zijn, zo rustig is ze in huis. Ik denk dat het hier ook wel een rustpunt voor haar is, want ze woont in een druk gezin waar altijd reuring is. Hier kan ze even lekker tot rust komen. Ze heeft ook een eigen plekje op de bank waar ze lekker kan liggen. Thuis mag ze niet op de bank hoor, maar bij ‘oma’ mag dat dus wel, haha. 

Met het baasje heb ik ook een erg leuk contact. Ik liet me laatst ontvallen dat ik een ander behangetje wilde. Ze bood gelijk aan om me te helpen met het behang loshalen, en zo gezegd zo gedaan.”

Baasje Wendy: “We hebben een druk gezin met kinderen en twee honden en voor de maandag zocht ik in verband met mijn werk een lieve oppas voor Whoopi, onze jongste hond van ruim een jaar oud. Haar oudere broer Sjaak is al flink op leeftijd en blijft het liefst lekker thuis, maar Whoopi mag graag lekker wandelen en achter een balletje aanrennen. Ik zag het profiel van Josey en dacht: dat is een geschikte, actieve OOPOEH voor Whoopi! En inderdaad, al vanaf de eerste kennismaking hebben we een hele leuke klik met Josey.

Ze past elke maandag op en dan is het ook echt ‘Whoopi-tijd’. ‘s Ochtends breng ik haar weg en zodra Whoopi in de gaten krijgt dat ze naar Josey gaat is ze zo enthousiast! Eenmaal in het portiek van Josey doe ik er al niet eens meer toe. Ik vind het een fijn idee dat Whoopi op de maandag zo’n leuke dag heeft samen met Josey, en dat ze van elkaars gezelschap genieten. Dit is voor ons allemaal een ideale oplossing!” 

 

Dit succesverhaal is onderdeel van OOPOEH’s nieuwste boekje ‘Dierbare Vrienden’, met daarin 12 prachtige verhalen over hoe OOPOEH’s en oppashonden elkaars leven leuker maken. Wilt u het thuis ontvangen? Bij een donatie van minimaal €10 krijgt u het thuisgestuurd. Klik hier om te bestellen. 

Deel dit op: