OOPOEH Jeannette: “Messi is mijn grote liefde geworden, ik kijk erg uit naar de oppasdagen.”

OOPOEH Jeannette: “Ruim 2 jaar geleden heb ik mij ingeschreven bij stichting OOPOEH want ik heb altijd een hond gehad, de laatste was mijn lieve Basil een lieve ruwharige teckel. Ik wilde weer graag het gezelschap van een hondje dus ik ben naar de website van OOPOEH gesurfd. Ik heb hiervoor gekozen want wilde namelijk wel de lusten maar niet de lasten meer van een hondje. Ik heb mij ingeschreven via de website en kon precies aangeven wanneer, hoe vaak en op wat voor huisdier ik wilde passen, mijn wensen kwamen overeen met baasje Ivana, OOPOEH heeft voor de bemiddeling gezorgd en vervolgens hebben wij telefonisch een afspraak met elkaar gemaakt voor een ontmoeting. Meteen bij de 1e kennismaking met baasje Ivana en haar hondje Messi was er een klik. In het begin moest Messi wel een beetje wennen maar Ivana had zijn vertouwde mandje mee waardoor hij zich veilig voelde in de nieuwe omgeving. Messi is mijn grote liefde geworden, ik kijk altijd erg uit naar de oppasdagen. We hebben elkaar een tijdje niet gezien en het was toen zo fijn om te zien dat Messi super enthousiast werd toen we elkaar weer zagen. Er is een bijzondere band ontstaan tussen mij en baasje Ivana, zij voelt voor mij als een dochter. Ivana gaat in augustus trouwen en ik ben uitgenodigd omdat zij vindt dat ik er die dag echt bij hoor, heel bijzonder! Op een oppasdag probeer ik 2 x een lekkere wandeling te maken in het Beatrixpark; als je met een hond wandelt heb je meteen aanspraak en dat vind ik leuk.”

Baasje Ivana met hondje Messi: “De tijd vliegt, meer dan twee jaar geleden nam ik contact met OOPOEH op, wanhopig. Messi ging altijd mee naar mijn werk en opeens mocht ik hem niet meer meenemen. Een goede match via OOPOEH was vrij snel gevonden; OOPOEH Jeannette uit de Rivierenbuurt. Toen ik haar de eerste keer zag wist ik dat we op het goede adres waren. Jeannette is een zorgzame vrouw die meteen voor mij klaar stond, best een spannend moment want een totaal vreemd persoon nam Messi onder haar vleugels. De band tussen Messi en Jeanette werd met elk bezoek sterker en sterker. Het eerste jaar ging Messi minimaal twee keer per week naar Jeannette. Altijd kwispelend en blij naar binnen waardoor ik ontspannen naar mijn werk ging omdat ik weet dat Messi in goede handen is! Toen ik op vakantie ging mocht Messi een weekje blijven logeren, Messi vond het heerlijk want hij werd lekker de hele week vertroeteld.”

“Met elk bezoek werd niet alleen de band tussen mijn hondje en Jeannette sterker maar er is ook hele bijzondere band tussen mij en Jeanette ontstaan.”

“Ze heeft niet alleen met het oppassen op Messi geholpen, zij gaf mij ook goede adviezen toen ik het een beetje moeilijk had…ze stond voor mij dag en nacht klaar en dat is zo speciaal. Voor mij is Jeannette een familielid geworden. We gingen zelfs een keertje samen naar de opera, zonder Messi natuurlijk, dat vond ik schitterend. Zij staat altijd voor mij en Messi klaar in goede en een slechte tijden; OOPOEH Jeannette is voor mij een engel!

Leuk om te weten: De succesmatch tussen OOPOEH Jeannette en Ivana verscheen ook in de Stadsdeelkrant van Amsterdam Zuid.

 

Dit verhaal is geschreven voor onze vrijwilligster Marieke Bodenstaff

Deel dit op: