OOPOEH Jan: “Ik vind het heerlijk om Beau om me heen te hebben”

OOPOEH Jan (69) uit Druten: “Als Beau er niet is, dan mis ik haar echt. We zijn nu al ruim drie jaar gemacht en ze is zo’n drie à vier dagen in de week bij me. Ik vind het heerlijk om haar om me heen te hebben, ik probeer het haar echt naar de zin te maken. En ze laat gelukkig altijd goed merken wat ze wil. Als ik zit te lezen en ze komt met haar rug naar me toe zitten, dan weet ik: mevrouw wil gemasseerd worden. We hebben zo onze vaste routines. ‘s Ochtends wandelen we, daarna eten we, na de middag gaan we weer wandelen, dan doet ze een slaapje en ‘s middags wil ze lekker tutten. 

Als Beau er is, draait alles om haar. Dat vind ik heerlijk. Beau voelt zich ook helemaal thuis bij me en we kunnen met elkaar lezen en schrijven. Ik hoef maar te zeggen ‘auto’ en ‘bos’ en ze staat al kwispelend bij de voordeur. We maken er echt iets van samen. ‘s Zomers laat ik haar lekker zwemmen en zorg ik voor lekkere hondenijsjes. En als we door het dorp lopen weten de mensen al dat ik de OOPOEH ben van Beau. 

Een keer in de week wandelen we samen met een gehandicapte mevrouw, dat doen we elke donderdag en ik hoor van de begeleiding dat ze het er al op maandag over heeft. Het is mooi om te zien dat zij ook zo dol is op Beau, dat zij mee kan genieten van zo’n lieve hond. Ik zeg wel eens vaker: ik heb zelden zo’n lieve hond meegemaakt. OOPOEH zijn van Beau is zo ontzettend leuk om te doen, iets leukers kan ik me niet voorstellen.” 

Baasje Anja: “De match met Jan is wat je noemt een ‘match made in heaven.’ Toen mijn kinderen naar de middelbare school gingen ging ik op zoek naar een oppas. Beau is geen hond voor een pension. Ze komt uit een nestje van hulphonden en is enorm op mensen gericht. Het is zo’n gezellige en sociale hond, ze is absoluut niet gemaakt om alleen te zijn. Bij de kennismaking met Jan wist ik: dit gaat hem worden! En inmiddels is het echt de hond van ons allebei. Ik merk aan Beau dat ze ontzettend graag bij hem is. En Jan straalt van trots als hij met Beau is. Ik zie hoe hij van haar aanwezigheid geniet. Bij Jan thuis staat dezelfde mand als die ze thuis heeft, en ze voelt zich ook echt helemaal vertrouwd. Beau is een hond die zoveel mogelijk liefde wil geven en krijgen, en dat is aan Jan absoluut besteed. Ik gun het hem ook erg. Hij is er voor ons, en ik wil er ook echt voor hem zijn als er iets is. Inmiddels is hij echt onderdeel geworden van ons gezin. Ik had me echt geen betere match kunnen voorstellen.”

Dit succesverhaal is onderdeel van OOPOEH’s nieuwste boekje ‘Dierbare Vrienden’, met daarin 12 prachtige verhalen over hoe OOPOEH’s en oppashonden elkaars leven leuker maken. Wilt u het thuis ontvangen? Bij een donatie van minimaal €10 krijgt u het thuisgestuurd. Klik hier om te bestellen. 

 

 

Deel dit op: