OOPOEH Jan: “Ik heb zelden zo’n lieve hond meegemaakt”

OOPOEH Jan woont in Druten, een plaatsje in de provincie Gelderland. Hij houdt erg van koken, wandelen en schrijven. Daarnaast is hij een fanatiek grootvader van vijf kleinkinderen. Sinds kort is hij met pensioen. “Ik was op zoek naar een dagbesteding en per toeval kwam ik terecht bij stichting OOPOEH. Ik heb mij toen ingeschreven via de website met de verwachting dat het toch niet zou lukken. Hoe groot zou die kans nou zijn in Druten? Maar goed, dacht ik: niet geschoten is altijd mis. En toen kreeg ik ineens een aanvraag van Anja, het baasje van Beau! Ik vond het zo’n toeval. Nog steeds eigenlijk.”

Jan: “Ik heb veel honden gehad, maar zelden zo’n lieve hond meegemaakt”, vertelt Jan, de OOPOEH van Golden Retriever Beau. “Ik denk Beau het ook leuk vindt om te komen, ik vind het namelijk niet erg om haar te kammen. En dat vindt ze heerlijk! Ik kan wel zeggen dat we in korte tijd goede maatjes zijn geworden.”

Ook Anja is hartstikke blij met de match: “Jan is een vriendelijke dierenvriend, dat kon ik direct zien. Die twee hadden vanaf het eerste moment een klik. Zonder twijfel. Bij de eerste kennismaking was hij gelijk op Beau gericht. ‘Dit wordt mijn nieuwe maatje’, dat is wat zijn ogen spraken. Dat geeft mij als baasje veel vertrouwen. Aan het eind van de dag gaan we meestal nog even zitten en spreken we nog even de dag door.”

Jan: “OOPOEH werkt dus ook buiten de Randstad. Kijk naar ons, wij zijn het bewijs. Dus als je twijfelt, probeer het eens en kijk wat de mogelijkheden zijn. Misschien heb je straks ook zo’n lieve hond, net zoals ik.”

 

Onze vrijwilliger Tobias laat u graag zien hoe leuk en waardevol een mooie match kan zijn. Hij schreef bovenstaand succesverhaal.

Deel dit op: