OOPOEH Hans: “Ik houd wel van een beetje wild”

OOPOEH Hans: “Nadat ik met pensioen ging, had ik best een hond kunnen nemen. Ik heb het niet gedaan. Een hond moet drie keer per dag uit en ik moet eerlijk zeggen dat ik wandelen vooral leuk vind als het droog is. Daarom passen Elvis en ik ook zo goed bij elkaar. Hij is, net als ik, een mooi weer wandelaar. Als het regent, wil hij bij de eerste hoek van de straat terug naar huis. 

Elvis is nu twee keer een langere periode bij me geweest als zijn baasjes op vakantie waren. Hij springt tegen me aan en begroet me luid blaffend maar dat vind ik niet erg. Ik hou wel van een beetje wild en ik weet dat zijn enthousiaste begroeting maar even duurt. Na vijf minuten is het voorbij en gaat hij rustig liggen.

In mijn vrije tijd doe ik veel voor voetbalclub ADO Den Haag en als het even kan dan neem ik Elvis mee naar het stadion. Laatst was ik bij een jeugdwedstrijd waar kinderen langs de lijn stonden. Ze hebben niets van die wedstrijd gezien en alleen maar balletjes voor Elvis weggegooid. En als we na zo’n lange dag thuiskomen, gaat hij gezellig naast me op de bank liggen. Heerlijk!”

 

‘Hans is superactief!’

Baasje Anouschka: “Onze hond Elvis is een Golden Doodle met een gebruiksaanwijzing. Golden Doodles zijn zeer geschikt als hulphond omdat ze intelligent zijn, goed luisteren en makkelijk in de omgang zijn. Verschillende broers en zussen van Elvis verlieten het nest om opgeleid te worden tot hulphond, maar Elvis niet. Hij is zeer uitbundig, springt tegen iedereen op en als er bezoek komt doe ik hem uit voorzorg in de bench.

We dachten dan ook dat het een onmogelijke opgave zou zijn om een geschikte vakantie-OOPOEH voor Elvis te vinden. Gelukkig bestaan er ook OOPOEH’s zoals Hans. Hij gaat regelmatig naar familie in Afrika waar hij te maken heeft met veel wildere honden dan Elvis. Hij deinst nergens voor terug.

Tijdens onze eerste ontmoeting was Hans meteen enthousiast over Elvis. We spraken af dat Elvis de eerstvolgende vakantie zou gaan logeren bij Hans. In de tweeënhalve week dat hij daar was, nam Hans hem de hele dag op sleeptouw. Elvis mocht mee naar de tennisclub, stal de show op de voetbalclub en ondanks zijn uitbundige gedrag, is hij ook bij de meeste vrienden van Hans nog steeds welkom.

Laatst belde Hans. ‘Wanneer gaan jullie weer op vakantie?’ vroeg hij. We hadden nog niets nog niets gepland, maar hebben afgesproken dat Elvis in augustus weer gaat logeren. Dan hebben ze elkaar alweer drie maanden niet gezien.

Barbara Scholten is in het dagelijks leven kinderboekenschrijfster. Onlangs kwam haar nieuwste boek de Woonbootbende uit. Voor Stichting OOPOEH schrijft ze succesverhalen over de bijzondere band tussen OOPOEH’s, baasjes en huisdieren.

 

Deel dit op: