OOPOEH Hans: “Ik ben zo dol op die hond, ik kan echt niet meer zonder hem.”

Vroeger liep Hans bergmarathons, maar inmiddels maken zijn zware hartfalen dat hij rustig aan moet doen. Uiteraard is het voor hem juist belangrijk om wel in beweging te blijven dus is poedel Luca dan echt een gouden match: ze houden allebei van een beetje stevig doorwandelen. Hans uit Amsterdam is een echte dierenliefhebber maar hij woont alleen en zelf een eigen hond nemen dorst Hans niet meer. Hans: ‘Een eigen hond zou mij misschien overleven en ik houd te veel van dieren om dat risico te nemen.’

Een buurtbewoner attendeerde hem op Stichting OOPOEH en toen Hans het online profiel van Luca zag werd hij op slag verliefd: die moet ik hebben! De zwarte poedel woont nota bene in hetzelfde huizenblok: Een match was gauw gemaakt.

Hans heeft de tijd aan zichzelf. En daar is Natascha, het baasje van Luca, maar wat blij mee. Ze is brandweervrouw en draait vaak late en vroege diensten en is dus hartstikke blij dat OOPOEH Hans zo flexibel is. Vaak brengt ze Luca alvast de avond van tevoren. Zowel voor Hans als voor Luca is dat heerlijk: ‘s avonds kijken ze gezellig samen tv, het koppie van Luca ligt dan op Hans’ schoot. De volgende ochtend gaan ze dan vroeg op pad. Hans: “Als je niet meer vroeg op hoeft is het verleidelijk om je ‘s ochtends nog eens om te draaien. Maar voor Luca kom ik gelijk mijn bed uit.”

hondenoppas aan huis amsterdam, oppas hond amsterdam zuid, hondenoppas vakantie, hondenoppasgezocht amsterdam, honden oppas gezocht, oppas hond gezocht, oppashond hondenoppas worden oppashond gezocht, oppas voor hond oppas voor hond gezocht, hond oppassen, oppassen op honden, amsterdam centrum oppas hond, opoe hondenoppas, oppas huisdieren, hondenoppas thuis, hondenoppas in huis

De wandelingen met Luca in het Vondelpark en Rembrandtpark zou Hans voor geen goud meer willen missen. “Ik ben 88 kilo emotie, ik ben zo dol op die hond, ik kan echt niet meer zonder hem.” Bovendien geven de wandelingen met Luca regelmaat en hebben die twee veel bekijks op straat.

Hans: “Luca en ik hebben altijd aanspraak en maken leuke contacten in de buurt. Juist in deze digitale wereld waarin iedereen op z’n telefoontje zit te kijken en niemand elkaar meer naar de weg vraagt, is een hond een echte ‘ijsbreker’. Met een hond maak je weer even ècht contact. Als ik zo eens bij de mensen in de stad naar binnen kijk, dan straalt de eenzaamheid er vaak vanaf. Het zou voor veel meer mensen heel goed zijn om OOPOEH te worden: het brengt je zoveel liefde.”

amsterdam zuid oppas hond, amsterdam oppashond, oppashond amsterdam, oppas hond amsterdam zuid, vondelpark oppashond, oppashond vondelparl
Ook voor baasje Natascha is de match meer dan geslaagd: “Ik ben heel blij dat Hans met zoveel liefde op Luca past. Zo’n lieve, persoonlijke oppas in de buurt, dat is met mijn beroep ideaal. Maar ik heb bewust voor een OOPOEH gekozen omdat ik het ook zo leuk vind dat ik Hans er zo vrolijk mee maak. Als ik tegen Luca zeg dat we naar Hans gaan begint hij te springen en te blaffen van enthousiasme en daar word ik zelf ook heel blij van.”

Deel dit op: