OOPOEH Gerda: “Ik ben het derde baasje van Lady-Balou”

OOPOEH Gerda: “Nadat mijn eigen hond in het voorjaar van 2013 overleed, zocht ik naar een mogelijkheid om te kunnen genieten van een hond die niet van mij was. Ik overwoog om de training voor geleidehondeninstructeur te volgen, maar het idee dat ik na een intensieve trainingsperiode weer afscheid zou moeten nemen, kon ik niet aan. Om diezelfde reden zag ik er vanaf om in een asiel te gaan werken, ik was bang dat ik op een dag toch een hond mee naar huis zou nemen.

Op een strandje in het buitenland kreeg ik van iemand  Plus Magazine waar een stukje over stichting OOPOEH in stond. Toen ik thuis was heb ik de site bekeken maar er was geen beschikbare match in Zeist dus heb ik het even gelaten. Na een tijdje werd ik gebeld door stichting OOPOEH dat ze een match voor me hadden in Bilthoven. Pien belde me vervolgens, we ontmoetten elkaar en maakten afspraken. Ik heb eerst een paar keer met hun meegelopen en na een paar weken kwamen Pien, Yvon en Lady-Balou bij mij en wandelden we vanuit hier een stuk. Ze wilden weten bij wie ze hun hond achterlieten en daar een goed gevoel bij hebben. Dat ik de persoon ben die ze vertrouwen met hun hond, is natuurlijk supergaaf. Ik help hen maar zij helpen mij ook door me hun hond uit te lenen.

Vorig jaar brak ik mijn heup en toen zijn Pien en Yvon regelmatig bij me langs geweest met de hond. Ze vonden het belangrijk dat de band tussen Lady-Balou en mij goed bleef. Dat zegt heel veel: ik ben het derde baasje.

Als Lady-Balou bij me is maak ik altijd lange wandelingen in het bos en kom dan veel mensen tegen die ik nog ken uit de tijd van mijn eigen hond. Dan maak je wel eens een babbeltje met elkaar en vertel ik over de kracht dan dit concept. Ik heb heel wat PR-gesprekjes voor stichting OOPOEH gevoerd.”

 

‘We zijn hartstikke blij met Gerda!’

Baasjes Pien en Yvon: “Toen we voor het eerst telefonisch contact hadden met Gerda om een afspraak te maken voor een kennismaking, was het voor ons meteen duidelijk dat Gerda wist wat ze wilde: zij kwam bij ons langs want ze wilde ons en Lady-Balou graag in onze eigen omgeving ontmoeten. Gerda is heel duidelijk en eerlijk in hoe ze dingen graag wil en doet en dat is heel fijn communiceren.

Tijdens de kennismaking had Gerda heel veel aandacht voor Lady-Balou en dat gaf voor ons de doorslag om verdere afspraken te maken. We hebben de wenperiode zorgvuldig opgebouwd en lieten Lady-Balou steeds een uurtje langer bij Gerda. Al vier jaar lang gaat Lady-Balou elke dinsdag naar Gerda en we laten haar met een goed gevoel achter!

Toen Gerda haar heup brak en niet in staat was om voor Lady-Balou te zorgen, vonden wij het heel belangrijk om de relatie tussen die twee in stand te houden. Voor de hond, maar ook voor Gerda omdat we hartstikke blij zijn met haar!”

 

Barbara Scholten is in het dagelijks leven kinderboekenschrijfster. Voor Stichting OOPOEH schrijft ze succesverhalen over de bijzondere band tussen OOPOEH’s, baasjes en huisdieren.

Deel dit op: