OOPOEH Else: “OOPOEH zijn is een geweldige oplossing”

OOPOEH Else: “Een eigen hond was altijd een stille wens van me, maar omdat mijn man en ik allebei werkten, was dat niet mogelijk. Dat verlangen naar een eigen hond loste ik op door in de vakantieperiodes op het hondje van de buren te passen en katten en konijnen als huisdier te nemen. Nadat ik mijn baan verloor had ik tijd en ruimte voor een hond maar mijn man zag dat toch anders: hij wilde die gebondenheid niet.


Op de 50PlusBeurs in Utrecht liep ik langs de stand van stichting OOPOEH, ik liet me informeren over de mogelijkheden en besloot me in te schrijven. Als snel nam er een mevrouw contact met me op maar haar hond hield helaas niet van katten dus dat ging niet door. Daarna was daar Jacqueline met Jottum. We hadden mailcontact, ze kwamen langs en maakten een eerste afspraak voor een oppasdag. Jottum is een vreselijk leuk beest dat een en al vriendelijkheid uitstraalt dus ik was meteen verkocht. Ik vind het heerlijk om met hem te wandelen en ik maak kletspraatjes met mensen uit de buurt met wie ik anders geen contact zou hebben. 
Voor mensen die ooit een hond hebben gehad maar niet aan een nieuw dier willen beginnen, is dit een geweldige oplossing. Je hebt de gezelligheid van een huisdier, moet naar buiten om te wandelen, ook als het geen mooi weer is, en je hebt veel beter contact met de buurt.”

‘Geweldig dat er OOPOEH-uitjes worden georganiseerd!’

Baasje Jacqueline: “In het verleden ging Jottum naar een oppasgezin maar toen ik verhuisde moest ik op zoek naar een ander oppasadres. Omdat Jottum meer van mensen houdt dan van honden, vond ik een opvang met andere honden of een uitlaatservice een minder goede optie. Ik struinde het internet af op zoek naar een oppas voor mijn huisdier en kwam bij stichting OOPOEH terecht. Ik zag dat Else in een dorp in de buurt woonde en één dag per week op een hond wilde passen. Ik nam contact op met stichting OOPOEH en vanaf dat moment ging het razendsnel.
Jottum en ik zijn bij Else langsgegaan en ik wist meteen dat het goed was. Jottum zag het ook zitten, hij is flexibel en gewend aan andere ‘baasjes’. Else heeft een dagje proef gedraaid en dat ging heel erg goed. Sindsdien past ze elke donderdag op Jottum. Als ik hem ‘s ochtends bij Else breng staat hij kwispelend voor de deur en aan het einde van de dag haal ik een uitgelaten en vrolijke hond op. Sinds twee maanden gaat Jottum ook een dag in de week naar een andere OOPOEH hier in de buurt. 
Stichting OOPOEH is een geweldig concept. Wat ik ontzettend leuk vind, is dat ze ook nog uitjes organiseert voor al haar OOPOEH’s.”

Foto: Esther van der Linden 

Barbara Scholten is in het dagelijks leven kinderboekenschrijfster. Voor Stichting OOPOEH schrijft ze succesverhalen over de bijzondere band tussen OOPOEH’s, baasjes en huisdieren.

Deel dit op: