OOPOEH Els: “Woensdag is onze ‘Saardag’, daar kijk ik altijd erg naar uit!”

OOPOEH Els: “Ik heb vroeger twee honden gehad en we hadden een hulphond voor mijn dochter. Hij is helaas twee jaar geleden overleden. We voelden ons helemaal een beetje ‘onthand’ want we misten de wandelingen. Ik ben een echt buitenmens en met een hond lekker gaan wandelen is gewoon veel leuker. De fysiotherapeut van m’n dochter opperde om op andere honden te m passen en we hadden al eens over OOPOEH gehoord. Dus toen heb ik mij ingeschreven.

De eerste kennismaking met het baasje Margaret en hond Saar verliep zeer goed, het voelde alsof we elkaar al jaren kenden. Ook was er meteen een klik tussen mijn dochter en Saar, ze ging meteen op de voetenplank staan van haar rolstoel, om lekker een aai te halen. 1 dag per week is onze ‘Saardag’, dan gaan mijn dochter en ik er lekker op uit. We maken dan heerlijke polderwandelingen. In het begin hebben we Saar aan de lijn gehad maar het gaat nu zo goed dat we haar gewoon kunnen laten loslopen.”

Wij vinden Saar een ‘boerinnetje’ en een lief ongeleid projectiel, ze komt steeds met allerlei spullen naar ons toe en laat dan heel trots zien wat ze nu weer in haar bek heeft en heeft in alles interesse om haar heen. Saar is een ontzettende leuke hond en de oppasdagen zijn voor mij echt ontspannen dagen, ik plan dan namelijk niks anders op de oppasdagen en mijn dochter en ik genieten met volle teugen van Saar.

‘Els en haar dochter geven mijn Saar zoveel liefde’

“In het park hoorde ik van een mevrouw dat zij oppaste op een hond en OOPOEH was en dus hoorde ik over het bestaan van de stichting OOPOEH. Ik vond het heel moeilijk om mijn hond bij een vreemde te brengen maar na een prettig telefoongesprek met Els wilde ik graag kennismaken. We hebben twee dagen later afgesproken en ik ben met Saar bij Els thuis geweest. Dat verliep heel goed en prettig, ik was verrast dat OOPOEH’s het zo leuk vinden en dit echt doen vanuit hun liefde voor dieren. Voor mijn hond Saar is de oppasdag echt een verwendag, ze gaan echt lekker op stap met haar en plannen leuke uitstapjes. Tijdens de oppasdagen sturen zij mij leuke foto’s toe en dat is erg leuk. Ik merk ook dat ze veel ervaring hebben, dat ze heel veel pret hebben met Saar en haar ontzettend veel liefde geven. Mijn doel bij inschrijving was om 1 dag een leuke oppas te vinden en dat is gelukt! En ik sla hiermee meerdere vliegen in 1 klap: mijn huisdier is niet alleen, ik heb er een goed gevoel over, Els en Melina genieten van mijn Saar en ik heb er 2 nieuwe moeders voor mijn hond bij.”

 

Dit verhaal is geschreven voor onze vrijwilligster Marieke Bodenstaff

Deel dit op: